Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hayal ettiğimiz Afyonkarahisar gerçekleşiyor”

“Hayal ettiğimiz Afyonkarahisar gerçekleşiyor”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği gala gecesinde basın mensupları ile il yöneticileri
bir araya geldi. Programda 18 ilçe kaymakamı ve belediye başkanları ile birlikte ilçelerdeki basın mensuplarının da bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Gökmen Çiçek, “Bu yıl 10 Ocak’ta Afyonkarahisar’da, Türkiye’deki kutlamalardan farklı olarak tüm ilçe
kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve ilçe gazeteleriyle komple Afyonkarahisar biraraya geldi. Geldiğimiz günden beri sürekli Afyonkarahisar’ın birliğini, bütünlüğünü, ilçeleriyle birlikte sağlaması düşüncemizin gerçekleşmekte olduğunu böylece görebiliyoruz” dedi

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle önceki gün akşam İkbal Termal Otel’de Gala Gecesi düzenlendi. Programa; Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, , İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Vali Yardımcıları, 18 ilçenin Kaymakamları, ve ilçe Belediye Başkanları ile basın mensupları katıldı.
“10 OCAK İDARECİLER
GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Programın açış konuşmasını Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt yaptı. Küçükkurt, 10 Ocak tarihinin aynı zamanda İdareciler Günü olduğunu belirten Küçükkurt, “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in nezdinde ülkemizin en ücra köyünden en merkezi konumuna kadar bu devlet ve bu millet için yılmadan, yorulmadan çalışan, kapısını, gönlünü her daim milletimize açık tutan tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Günü’nü tebrik ediyoruz.” dedi.
“MESLEK ONURUNU KORUYAN
GAZETECİLERE MİNNETTARIZ”
“Biz gazeteciler bu ülkede milli ve manevi meseleler sözkonusu olduğunda her zaman en önde yer alıp gerektiğinde ilk kurşunu atıp, demokrasi mücadelesinin her daim bayraktarlığını yapabilen memlekete konulan her bir taşta, çakılan her bir çivide az ya da çok katkısı bulunan, gündem belirleyerek gelişen, büyüyen Türkiye’ye yön vermeye çalışan bir milletin öz evlatlarıyız.” diyen Küçükkurt, “Zaman zaman bazı sözde gazetecilerin akçeli işleriyle mesleğimiz gündeme geliyor olsada elbette en çok bu durumdan bizler mustarip oluyoruz. Bu mesleğin gerçek sahipleri esas bu durumdan üzüntü duymaktadır. Gazetecilik kimliğini kullanarak mesleğimizi kirli emellerine alet edenlerden korunmanın tek çaresi meslek onurunu korumaya çalışan gerçek gazetecilere sahip çıkmaktan geçer. Yakın tarihimiz gerçek gazeteciler ile mesleğin itibarını kendi emellerine tevdi etmeye çalışanların mücadelesinin örnekleriyle doludur. Bu vesile ile bir kez daha Afyonkarahisar ve Türkiye genelinde geçmişten bu zamana kadar mesleğimize emek veren üstatlarımızı, meslek büyüklerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Görevi başında can veren meslek şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Meslek onurunu hakkıyla temsil eden tüm gazeteci büyüklerimize minnet duygularımızı tüm meslektaşlarımız adına bir kez daha ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.
“AGC ÇATISI ALTINDA
BULUŞULARAK BİRLİK SAĞLANDI”
Basın sektörünün yaşadığı bir çok sıkıntı olduğunu belirten Sezer Küçükkurt, “Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti olarak bunların çözüm yollarıyla birlikte hemen her ortamda hem siyasetçilerimize hem bürokratlarımıza hem mesleki üst kurullarımıza durumu aktararak çözüm yolunda adımlar atmaya çalışıyoruz. Afyon basın camiası yakın geçmişte bir çok tartışma ve kavga yaşasa da tabiri caiz ise kavganın her tadını tatmış olsa da bu kavgalar bu çekişmeler ilimizin gelişimi, ülkemizin ve milletimizin ileriye gitmesi için harcamamız gereken enerjinin bölünmesine sebep olduğu kanaatiyle Afyon Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında buluşma kararına varılmıştı. Afyon Gazeteciler Cemiyeti Peygamber Efendimiz (SAV) ‘Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır.’ hadisi şerifini kendisine parola edinerek Hakkı Özsoy büyüğümüzün önderliğinde biraraya gelişmiştir. Kendisine bu vesileyle rahatsızlığı nedeniyle acil şifalar diliyoruz. Tüm kırgınlıkları, kavgaları, çekişmeleri bir kenara bırakarak Afyon basın camiasının enerjisini ilimizin kalkınmasında, toplumun güçlenmesine kanalize edebilmek amacıyla kurulmuş bir çatı örgütüdür.” şeklinde konuştu.
“AGC SAYGIN BİR SİVİL
TOPLUM KURULUŞU”
AGC Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’nin sektörün saygın bir sivil toplum kuruluşu olarak görev yaptığını belirtti. Küçükkurt, “Son bir kaç ay içerisinde Muğla’da düzenlenen sektörel toplantıda yöneticilerimizden İsmail Akar, Ömer Elçi ve Hakan Dilek, İstanbul’da düzenlenen bir başka sektörel toplantımızda M. Emin Güzbey, Trabzon’da düzenlenen bir başka toplantıda bendeniz Afyonkarahisarlı meslektaşlarımızın ve tüm basın camiamızın sorunlarını dile getirip mesleğimizi layıkıyla temsil etmeye çalıştık. Afyon Gazeteciler Cemiyeti camiamız adına bir çok etkinliğe imza atmakla birlikte en çokta sektörümüzde büyük eksikliği hissedilen diyalog sorunun çözümüne yönelik çabalar göstermektedir. Sektörümüzün tüm kesimlerine el uzatılmakta, meslek örgütlerimizin tek bir çatı altında layıkıyla temsil edilmeye çalışılmaktadır. Bu son toplantımız vesilesiyle bir kez daha tüm meslektaşlarımızı Afyon Gazeteciler Cemiyetimize üye olmaya davet ediyoruz. Tüm meslektaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Afyon Gazeteciler Cemiyeti kimsenin malı, makamı ve mevkisi değil sektörün temsilinin hakkıyla yapılmaya çalışıldığı, önce gazetecilik mesleğine sonrasında da Afyonkarahisar ve ülkemize katkı sunulmaya çalışıldığı bir sinerji merkezidir. Sektörün yükünü çeken maddi manevi bedel ödeyen bir çok istihdam sağlayan sorumluluk sahiplerinin vücutlarını taşın altına koyarak camianın daha iyi temsil edilebilmesi, sorunların çözümüne katkı sunabilmesi ve sorunların aşılması amacıyla omurgasını çattıkları cemiyetimiz en büyük hedef olarak genç meslektaşlarımıza iyi örnek olabilmeyi almıştır. Hatasız kul elbette olmaz. Bunları akıl birliği ve güç birliğiyle aşabilmek amacındayız. Bizden önce icra edenlerden aldığımız mesleki mirası bizlerden sonra gelecek genç kardeşlerimize de en iyi seviyede teslim edebilirsek kendimizi mutlu sayacağız.” ifadelerine kullandı.
ZEYBEK: GÜZEL BİR
KARDEŞLİK ORTAMI VAR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Zeybek şunları söyledi: “Gününüzü kutluyorum, Cenab-ı Hak yar ve yardımcınız olsun. Zor bir görev üstlenmişsiniz. Yaz kış demeden, kar, yağmur demeden, çamur demeden haber peşinde koşan değerli arkadaşlarımızın mesleğini severek yaptıklarını biliyorum. Hele dürüst ve ilkeli görev yaptığınız zaman hani denir ya tadından yenmez diye. Elhamdülillah daha önceki dönemlerde Afyon’da çok başlılık vardı. Sezer Küçükkurt kardeşimizin öncülüğünde biraraya geldiniz cemiyet oldunuz. Güzel bir kardeşlik ortamınız var sizleri tebrik ediyorum.”
YURDUNUSEVEN: AFYON BASININDA
BİRLİKTELİK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, kendisine göre gazeteciliğin demokrasinin temel taşlarından birisi olduğunu söyledi. Doğru habere ulaşabilmenin demokrasinin bir gereği olduğunu belirten Yurdunuseven şöyle konuştu: “Eğer yanlı ve yanlış haber yapıyorsanız ya da yalan haber yapıyorsanız bu bir nevi virüs gibi zehirleyecektir. Çünkü yanlış ve yalan bir haber herkesi yanlışa yönlendirip zehirlemiş olacaktır. Özellikle Afyonkarahisar’da bir birlikteliği gördüğümden dolayı çok mutluyum. Daha önceki dönemlerde ki gazetecileri biliyoruz. Yayınlanan gazete sayısı 20’nin üzerindeydi. Ama elhamdülillah başta Sezer Küçükkurt gibi mesleki duayenler olmak üzere hepsi bir kardeşlik ve beraberlik içerisine girerek oluşturdukları cemiyetle Türkiye’ye örnek oluşturdular. Bu kardeşlik ve birlikteliği tebrik ediyoruz. Gerçekten mesleğe kendini adamış, dürüst, helalinden bu meslekten geçim sağlayan ilkeli gazetecileri tebrik ediyor, sayılarının çoğalmasını diliyorum.”
ÖZKAYA: BASIN VE MÜLKİ
İDARECİLİK İKİ ÖNEMLİ KURUMDUR
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, 10 Ocak Gazeteciler Günü ile 10 Ocak İdareciler Gününü kutlayarak konuşmasına başladı. Özkaya şunları kaydetti: “Bizim geleneğimizde bu iki kurum son derece önemlidir. Birbirini denetleyen ve dengeleyen kurumlardır. Bunlar demokrasinin güzelliğidir. Elbette ki gazeteciler iktidarları yine eleştirecekler. Bundan daha doğal ve normal bir şey yoktur. İş yapan eleştirilir amenna kabul ediyoruz. Ama hayatınızı hep negatife kurgularsanız kendinize zarar veriyorsunuz. Yanlışa yanlış iyi ve doğru yapılana da şu da doğru denildiğinde hakikaten daha kıymetli oluyor. Türkiye’de gazeteciliğin yaşadığı temel sorunları kendi aramızda konuştuk. Bunları hepsi aşılabilir işlerdir. Türkiye çok büyük sıkıntılardan buralara geldi. En çok internet medyasından talepler var. Bu hususlar görüşüldü birden çok defa bizimde olduğumuz kanun çalışmalarında gündeme geldi. Zor bir konu herkesi memnun edebileceğiniz bir alan değildir. İnşallah bu dönemde bunları düzenleyip fikrimizi en geniş manada ifade edebileceğimiz ortamı tesis etmektir. Elbette ki kişi hak ve hürriyetleriyle insana saygıyı koruyarak yerine getirmek hepimizin müşterek görevidir.
EROĞLU: CEMİYET AFYON’DA BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLADI
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, bir gazeteci ve cemiyet üyesi olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle Valimiz Gökmen Çiçek ve ilçelerimizin kaymakamlarını da tebrik ediyorum. Hakikaten Afyon’da Gazeteciler Cemiyetimiz birlik ve beraberliği sağladı. Çok güzel bir dayanışma var. Bundan dolayı ben başta Sezer Küçükkurt kardeşim olmak üzere yönetimdeki ve tüm gazeteci kardeşlerimi yürekten selamlıyorum. Bu birlik ve beraberliğin devam etmesini gönülden temenni ediyoruz. Bu manada sizlerle gurur duyuyoruz. Gazetecilik doğru haberi kısa zamanda halka ulaştırabilmektir. Elbette tenkitlerde yapılacak. Ama üç T prensibiyle tenkit yapılmalıdır. Tenkit yaparken varsa tavsiye ortaya konulursa doğru ve dürüst olunursa Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in ifade ettiği şekliyle ‘tadından yenmez’ olacaktır. Doğru haber çok önemlidir. Yanlış bir haberin düzeltilmesi mümkün olmuyor. Çünkü yalan haber çok daha hızlı yayılıyor. Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetimizi bir konuda gönülden tebrik ediyorum. Gazetecilere verilen eğitminde ben de sohbet programı yaptım. Tecrübelerimi gazeteciler ve gazeteci adayı kardeşlerimle paylaştım. Tüm gazetecilere verilen eğitim çalışması gerçekten çok önemlidir. Türkiye’de bana göre ilklerden biridir. Üniversite ile birlikte güzel bir program gerçekleştirildi.
ÇİÇEK: İLK DEFA GAZETECİLER,
İDARECİLERE 10 OCAK’TA DAVET VERDİ
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek programın son konuşmasını yaptı. Çiçek şunları kaydetti: “Bu yıl ki 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlamasında Afyonkarahisar’da iki değişiklik var. Her yıl 10 Ocak tarihinde gazetecilere il protokolü tarafından yemek ve davet verilirdi. Belki bu durum Afyonkarahisar’da yapılarak Türkiye’ye örnek oldu. Teamüllerin dışına çıkıldı. Yemek davetinin sahibi gazeteciler oldu. Biz de 10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle aldık kabul ettik. Bir değişiklikte 10 Ocak Gazeteciler Günü ilçelerde ve illerde herkes kendi mahallinde protokol üyeleriyle birlikte kutlama yapar. Genel teamül böyledir. Bu yıl Afyonkarahisar’da hayal ettiğimiz şekilde il merkeziyle, ilçeleriyle ortak bir kutlama gerçekleştirildi. Aslında bu yılki 10 Ocak’ta Türkiye’deki kutlamalardan farklı olarak tüm ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve ilçe gazeteleriyle komple Afyonkarahisar biraraya geldi. Bundan dolayı ayrıca mutluyum. Geldiğimiz günden beri sürekli Afyonkarahisar’ın birliği, bütünlüğü, ilçeleriyle birlikte sağlaması ayrı bir güzellik oluşturdu. Güçlü bir basına sahip olan bir ilde valilik yapmaktan dolayı çok mutluyum. Her yıl başında kırmadan yapılan fikri takipleri biz anlıyoruz.”
SERTİFİKA VE PLAKETLER DAĞITILDI
Yapılan konuşmaların ardından Valilik, Belediye, AKÜ ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen yerel medya eğitim seminerine katılarak, girdikleri sınavı başarıyla geçen gazetecilere sertifikaları verildi. Seminerde öğretmenlik yapan AKÜ öğretim görevlileri ile seminerlerde mesleki tecrübelerini aktaran tecrübeli gazeteciler de günün anısına plaketle ödüllendirildi.
Programda AKÜ GSF öğretim görevlilerinden Doktor Öğretim üyesi Sena Coşkun, Öğretim Görevlisi Arda Ölmez, Öğretim Görevlisi Hayati Ulusay, Öğretim Görevlisi Dr. Emin Paftalı eğitim çalışmalarına katkılarından dolayı plaket aldılar.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İsmail Akar, Mehmet Emin Güzbey, Dinçay Doğar, Arif Yağcı, Polat Yılmaz, Sait Karaduman ve Mehmet Abdioğulları plaket alan gazeteci isimler oldu.
“Yerel Medya mensupları Eğitim Semineri”nde katılıp, girdikleri sınavda başarı göstererek sertifika almaya hak kazanan isimler ise şu şekilde sıralandı: Şule Akan, Burcu Aydın, Sezer Küçükkurt Mustafa Bayer, Gökhan Kocaaslan, Ömer Koçak, Kübra Nur Erden, Hakan Dilek, Ömer Mazi, Fadime Akar, Ali Fuat Güçlüer, Zafer Murat Çakır, Şükrü Cüneyt Bursalıoğlu, Faruk Kılınç, Ali Küçükkartal, Yüksel Elçi, Yurdanur Mergen, Songül Kayar, İsteniş Hakan Tüplek, Ömer Elçi, Bünyamin Erol Şen, Kevser Güçlü, Dilara Temel, Gizem Doğar, Şerife Türkyılmaz, Vahide Çabik, Ahmet Göker, Ahmet Uçmak, Kemal Baykara, Mustafa Şengül, Şeyda Yeşilçay, Huriye Mazi, Saime Dolu.
Sertifikaya hak kazanan ve AGC üyesi olmayan kursiyerlere sertifikalarının önümüzdeki günlerde ayrıca dağıtılacağı bildirildi. >> Burak AYDIN’ın Haberi