Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hem camiye, hem ağaçlara YAZIK

Eski Çimento Fabrikası arazisi

Eski Çimento Fabrikası arazisi içerisinde kalan eksiksiz cami ve minaresi yıkılıyor. Aynı alandaki yüzlerce ağaç da kesiliyor. Vatandaş bu duruma tepkili

Afyonkarahisar şehir merkezinin en gözde alanlarından olan eski Çimento Fabrikası arazisinde yapılan düzenlemeler vatandaşın büyük tepkisine neden oluyor.
Geçtiğimiz yıllarda Çimento Fabrikası’nın şehir dışına taşınması karşılığında Sanayi Çarşısı’nın arkasında kalan Çimento Fabrikası arazisinde imar düzenlemeleri yapılmıştı. Yapılan imar düzenlemelerinin ardından belirlenen alanlarda çok katlı yapılaşmaya gidilirken, bölgedeki imar ve çevre düzenlemeleri devam ediyor. Bu kapsamda en az 40-50 yaşındaki 300-400 çam ağacının kesildiğini bu da yetmezmiş gibi hiçbir eksiği bulunmayan caminin de yıkılmaya başlandığını belirten vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyor.
Mevcut caminin elektrik ve suyu yaklaşık 1 yıl önce kesilmesine rağmen vatandaş kendi imkanları ile camiye elektrik ve su sağlayarak ibadetin sürmesini sağladı. Buna rağmen dünden itibaren caminin ve minaresinin yıkım çalışmalarına da başlandı. Caminin hiçbir eksiği bulunmamasına rağmen yıkılmasının anlamsız olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Bu alanda hem yeşil katliamı yapılıyor, hem de eksiksiz bir cami durduk yere yıkılıyor. Böyle anlamsız bir çalışma olamaz. Bu planlamayı her kim yaptıysa ya söz konusu alanı görmeden bu çalışmayı yaptı, ya da başka bir niyeti olmalı. Mevcut camimiz yıkılırken onun yerine 300-400 metre yan tarafında yeni bir cami yapıldı. Her iki caminin arasındaki bariz yapı farkını sıradan vatandaş bile bir bakışta anlayabilir. Bölgedeki yeşil dokunun katledilmesi de ayrı bir üzüntü kaynağı.” diyerek durumun vahametine işaret ettiler.
Başta Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in duruma müdahil olmasını isteyen vatandaşlar, “Zannediyoruz ki Sayın Valimiz ve Sayın Başkanımız bu alandaki çalışmaları görmediler. Eğer yerinde görseler yanlışlığa izin vermeyeceklerine inanıyoruz. Geç olmadan yanlıştan dönülmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını diliyoruz.” diyerek görüşlerini dile getirdiler. >> Burak AYDIN’ın Haberi

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti