Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Her yıl 10 bin emekli Afyon’a gelecek”

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Ömer-Gecek bölgesinde satın aldıkları termal tesisin kısa sürede hizmete gireceğini ve bu tesis sayesinde her yıl 10 bin emeklinin Afyon’a tatile geleceğini söyledi

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, “Afyonkarahisar’a önemli bir yatırımı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Ömer-Gecek termal bölgesinde Oruçoğlu Termal’in yanındaki bir tesisi Türkiye Emekliler Derneği olarak satın aldıklarını, bu tesis sayesinde her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce emeklinin tatil için Afyonkarahisar’a geleceklerini belirten Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, “Yıllardır kurduğumuz hayal gerçek oldu” dedi.
18 YIL ÖNCE GÖRDÜĞÜMÜZ HAYAL BUGÜN GERÇEK OLDU
1984 yılında kurulan derneği 2005 yılında devraldığını, o dönemde derneğin 870 üyesi olduğunu hatırlatan Ahmet Ege, “Dernek başkanlığını aldığımda pişman oldum, SSK’nın arkasında, bodrum katta, bir küçük penceresi olan yerden, Gökhan Alpataişhanındaki yeri satın alarak taşıdık. 15 günlük başkan iken derneğe yeni bir hizmet binası kazandırdım. Görkemli bir açılış yaptık. 3 aylık başkan iken Erdek’te Genel Merkez’in tesislerini gördüm. Şimdi orası tesis denize sıfır noktada 180 odalı bir tesis oldu. Türkiye Emekliler Derneği Eğitim ve dinlenme tesisleri. Ben o zaman oranın alınmasına karşı çıkmıştım. Buradan 3-4 ay faydalanılır, gelin Afyon’da termal tesis yapın 12 ay faydalanılsın demiştim” dedi.
HAZIR TESİSİ SATIN ALDIK, KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK
O günlerde gördükleri hayalin bugünlerde gerçek olmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, “2005’de ben bunu söyledikten sonra hemen hemen her toplantıda bu işi gündeme getirdim. Belediye eski Başkanımız Burhanettin Çoban da büyük destek verdi. Genel Merkezin bütçesi ile Ömer-Gecek havzasında 25 bin metrekarelik bir arsa satın aldık. Burada yeni bir tesis yapmayı hedefliyorduk. Genel Merkezimiz ile 2005 yılından beri sürdürdüğümüz bu çalışmalar zaman zaman hız kazandı, zaman zaman sekteye uğradı. Ama sonunda satın aldığımız arsamızda bir tesis yapmak yerine, sayın genel başkanımız ve genel merkez idarecilerimizin destekleri ile Afyon’da hazır olan bir termal tesis satın alınmasıve kısa sürede hizmete görmesi gündeme geldi. Uzun araştırmalar ve çabalar sonucunda Oruçoğlu Termal’ın yanındaki termal tesisi derneğimiz adına satın aldık” dedi.
HER YIL 10 BİN EMEKLİ AFYON’A GELECEK
24 milyon TL’ye satın alınan bu tesiste 7663 metrekarelik arsa üzerinde 4 bin metrekare kapalı alan bulunduğunu belirten Ahmet Ege, “Otelimiz bünyesinde 39 standart oda, 6 suit ve 8 villa bulunuyor. 5-6 ay içinde faaliyete geçmesini plandığımız bu tesisimize Türkiye’nin her yanından emekliler gelecek. Derneğimizin 1 milyon üyesi var. Erdek Narlı’daki tesisimizin işletmesini örnek alacağız. Her dönemde 150’şer kişilik gruplar tesisimizde konaklayacak ve böylece 1 yıl içinde 10 bin emeklimiz Afyon”a gelip misafir olmuş olacak” dedi.
EYT’DEN EMEKLİ OLCAKLARI DERNEĞİMİZE ÜYE OLMAYA BEKLİYORUZ
Kendisinin ardında bir eser bırakmanın mutlulğunu yaşadığını kaydeden Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, “Biz bu dünyaya yiyip içip gezmek için gelmedik, bizden sonrasına güzel bir dünya bırakmak için geldik. İyi eserlerbırakmak için geldik. Afyon’da 127 bin emekli var. Derneğimizin üye sayısı 10 bin olmuştu ama sonradan eksilmeler oldu. Emeklilerimiz derneğimize üye olurlarsa sesimiz dahagür çıkar. EYT fırsatı ile emekli olacakları da derneğimize üyeliği bekliyoruz” çağrısında bulundu.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti