Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Herkese eşit davranıyoruz, herkes otopark ücretini ödeyecek”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında 3 yılı aşkın zamandır alınamayan otopark ücretlerinin yüzde 25 indirimle 31 Aralık 2020 tarihine kadar tahsili oy çokluğuyla kabul edildi

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Biz göreve geldiğimizden beri ne Belediye Meclis Üyelerine ne de İl Genel Meclisi Üyelerine otopark ücreti ödememesi yönünde iltimas geçmedik. Ben şahsen otopark ücretimi ödüyorum. Herkese eşit davranıyoruz. Herkes otopark ücretini ödeyecek” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı pandemi tedbirleri kapsamında 1 Ekim Perşembe akşamı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda katılımcıların salona girmeden ateşleri ölçülüp, maske ve mesafe kurallarına özen gösterildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, korona virüs nedeniyle hastanede tedavi gördüeünü söylediği Meclis Üyesi Hüseyin Koca ile karantinada olduğunu belirttiği Mustafa Albay’a acil şifalar diledi.
BEŞ AY BOYUNCA
AYLIK 150 TL EĞİTİM YARDIMI VERİLECEK
Belediye sınırlarında ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere 2020-2021 eğitim öğretim yılında verilecek eğitim yardım miktarı Ocak ayından Mayıs ayına kadar beş ay boyunca aylık 150 TL olarak belirlendi. Servis taşımacılığı yapan araçlara Zabıta Müdürlüğünce düzenlenen Güzergâh İzin Belgesi sürelerinin uzatılması ve ücretlerinin alınmaması komisyonca uygun görüldü. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için bu yıl servis araçlarından ücret alınmayacağını dile getirdi.
KARAMAN’DA 4 CADDEDE
OTOPARK ÜCRETLİ OLDU
Uydukent Ekspres Minibüsleri güzergâhında çalışan araç sayılarının arttırılması uygun görülmedi. Bu hat Devlet Hastanesi Ekspres hattında 12 araçla çalışmaya devam edecek. Atatürk Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesi, TOKİ Yatılı Lisesi ve Bahçeşehir Villalarına kadar güzergâh eklenmesi ise uygun görüldü. Karaman Mahallesinde Meltem Caddesi, Albay Reşat Çiğiltepe Caddesi, Mine Caddesi, Leylak Caddesi’nde ücretli otopark olarak kullanılması uygun görüldü. Ücret tarifesi; İlk 10 dakika ücretsiz. 11-60 dakika arası otopark 3 TL, 1-2 saat arası 5 TL, 2-3 saat arası 6 TL, 3-5 saat arası 12 TL, 5 saatten sonra 20 TL olarak belirlendi. Mehmet Zeybek, Belediye ile Telekom binası arasında ki yollarda otoparkla ilgili olarak vatandaşlardan çok ciddi şikâyetler aldıklarını belirterek, “Burada kapalı otopark olmasına rağmen vatandaşlar girmekten imtina ediyorlar. Sabah saat 8.00’de başka kurumlarda çalışanlar araçlarını park edip gidiyorlar. Bu nedenle vatandaş otoparkın ücretli olmasını istedi.” dedi.
DİKEY MİMARİYE İZİN VERİLMEYECEK
Coğrafi Bilgi Sistemleri ile bazı kanunlarda değişilik yapılması hakkında kanunda belirtilen Yeniçok=Serbest ibaresinin kaldırılarak kat yüksekliklerinin belirlenmesi konusunda Bayındırlık ve İmar Komisyonunca konu incelemesinin ada bazında yapıldığı öğrenildi. İnceleme sonucu meri imar planlarının büyük ve geniş olmasından dolayı kat yüksekliklerinin bölgelere ayrılarak belirlenmesini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Dikey mimariye izin verilmeyeceğini daha önce de açıkladığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Dikey mimariye müsaade etmeyeceğimizi daha önce de zaten söyledik. Biz birinci derecede deprem bölgesindeyiz.” diye konuştu.
SANAYİ SİTESİ YAPIMI TEKRAR
MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK
Ali İhsanpaşa Mahallesi bulunan S.S. Modern Küçük Sanayi Sitesi 3. kısım imar plan değişikliği yapılması talebi uygun görüldü. Millet İttifakı’nın İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri bu maddede çekimser oy kullandılar. Kocatepe Mahallesi 876. ada da toplam 11 ayrı parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebi görüşüldü. Dört kat şeklinde imar plan değişikliği talebini uygun görmeyerek konunun revizyon imar planında karar verilmesini belirten komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Akçin Mahallesi 482 ada da 1 ve 2, 483 ada da 1 ve 2, 484 ada da 1 numaralı parsellere Küçük Sanayi Sitesi alanı yapılması talebi tekrar Belediye Meclisi gündemine getirilecek. Sözü edilen alan mevut 2. Küçük Sanayi Sitesinin arkasını kapsıyor.
TEVHİD TALEBİ REDDEDİLDİ
Çetinkaya, Osmangazi, Orhangazi, Yeşilyurt, Ertuğrulgazi, Battalgazi Mahallesindeki 8 bin konut olarak adlandırılan toplu konut bölgesinde 180, 301, 350, 400 metrekarelik parsellerin tevhid yapılması konusu görüşüldü. Komisyon raporunda bugüne kadar tevhid yapılmayan alanda bölgedeki yapı birliğinin bozulmaması açısından tevhid yapılmasının uygun görülmediği belirtildi. Ancak arsalarda belirlenen tip projelerdeki bağımsız bölüm sayısının arttırılmaması kaydıyla kabul edildiği ifade edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, alt yapıda ciddi sıkıntı oluşacağı ön görülerek komisyonun talebi reddettiğini kaydetti. Selçuklu Mahallesi’nde sosyal donatı dengesi korunarak imar planı değişikliği yapılmasına karar verildi.
ENGELLİ ÇOCUKLAR TERAPİ
MERKEZİNE ZEKA’DAN DESTEK
Kadın Sığınma Evi olarak kullanımı için Aile ve Sosyal Politilakar İl Müdürlüğüne tahsis edilen merkez Karaaslan 441 nolu parselde ki taşınmazda ki tahsis iptali oybirliği ile kabul edildi. Atık Su Arıtma Alanında bulunan bina tahsisi müdürlükten iptal edilerek Belediye’ye döndü. Hıdırlık tepesinde yer alan vericilerin 10 yıl süre ile kiralanması için Belediye Encümenine yetki verildi. Tek Adımda Tarım Hizmet Birimi olarak kullanılan binanın İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne 2 yıl süre ile tahsisine karar verildi. Mehmet Zeybek, Park Afyon AVM yanında bulunan ve Emekliler Lokali olarak kullanılan binada Engelli Çocuklar Terapi Merkezi olarak kullanımı yönünder hazırladıkları projeye ZEKA’dan büyük destek aldıklarını belirtti. Burada yapılacak iş ve işlemler için Belediye Encümenine oy birliği ile yetki verildi.
ZEYBEK: HERKES OTOPARK
ÜCRETİNİ ÖDEYECEK
Otopark borcu olan vatandaşlara borçlarını 31 Aralık 2020 tarihine kadar ödemeleri halinde toplam borç oranında yüzde 25 indirim yapılması teklifi muhalefet meclis üyelerince kabul görmedi. Millet İttifakının İYİ Partili ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri bu madde de ret oyu kullandı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’te kendisinin de otopark ücreti ödediğini, kimseye iltimas tanımadıklarını kaydederek, “Biz göreve geldiğimizden beri ne Belediye Meclis Üyelerine ne de İl Genel Meclisi Üyelerine otopark ücreti ödememesi yönünde iltimas geçmedik. Ben şahsen otopark ücretimi ödüyorum. Herkese eşit davranıyoruz. Herkes otopark ücretini ödeyecek. Otopark borcu, yaklaşık 1,5 millyon liraya yakın.” dedi. Konu hakkında bilgi veren Bayram, “31 Aralık 2020 tarihine kadar otopark borcunu ödeyenlerin toplam borçlarına yüzde 25 oranda indirim yapılarak borçların tahsil edilebileceğini ön gördük. Son 3 yıldır toplanamayan otopark borçları ciddi bir rakama ulaştı. 31 Aralık 2020 tarihine kadar ödeme yapanların toplam borcundan yüzde 25’lik indirim yapılırken bu tarihe kadar ödeme yapmayanlara yasal işlem uygulanacaktır. Pandemi sürecinde vatandaşa ödeme kolaylığı sağlamak istedik. Şu ana kadar yasal işleme geçilmedi, bazı dönemlerde ihbarnameler gönderildi.” ifadelerini kullandı.
OTOPARK BORCU İNDİRİMİ
OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Millet İttifakının CHP’li Üyesi Av. Murat Çelikbaş bu rakama ulaşan borcun oluşmasındaki nedenin ne olduğunu sordu. Çelikbaş, “Nerede bir hata yapıldı ki insanlar bu orana ulaşacak şekilde borçlarını ödememişler?” diye sordu. İşletme Müdürü Bekir Bayram tespit ettikleri sıkıntılar arasında ciddi derecede mülkiyet değişiklikleri olduğunu kaydetti. Bayram, “Tescil noktasında plaka kayıtlı olduğu için mülkiyetlere ulaşılması zaman alıyor. Hızlıca bilgiye ulaşamıyoruz. İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Hastürk, Mehmet Zeybek’e, 3 yıl otopark borçlarının neden bekletildiğini sordu. CHP’li Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer, bu kararın toplumsal adalete uygun olmayacağını belirtti. CHP’li Üye Alaaddin Nakilcioğlu geriye dönük kamu alacaklarının bir şekilde tahsil edilmesi gerektiğini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar alacaklarla ilgili durumun bir kurala bağlanması gerektiği görüşünü açıkladı. Harun Sağlam eğitimci gözüyle bir teklitte bulunmak istediğini otopark ücretini ödeyen vatandaşlara haksız olmaması için onların ödüllendirilmesini önerdi. Otopark borcunu 31 Aralık 2020 tarihine kadar ödeyenlere toplam borçtan yüzde 25’lik indirim yapılması oy çokluğu ile karar verildi.
ÖZEL İDARE ESKİ LOJMANLARI YIKILACAK
Belediye’nin 2020 yılı Fen İşleri biriminin kendi bütçesi içerisinden başka birimlerde yetmeyen noktalarda kullanılması için 20 milyon 750 bin TL’lik ödenek aktarımına karar verildi. Belediye ile İl Özel İdaresi arasında takas edilerek Belediye’ye geçen Örnekevler Mahallesi, Ballıpınar Petrolün yanında ki Özel İdare eski lojmanlarının riskli bina olması nedeniyle yıkılarak arsaya dönüştürülmesi oybirliği ile kabul edildi. Belediye İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısına bağlı olarak Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü oluşturulması teklifi kabul edildi. Belediye de görev yapan Benol Kaplan’ın tedviren Teknik Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildiği açıklanıldı.
MECİDİYE ESNAFI
ALIŞVERİŞTE RAHATLATILACAK
Millet İttifakının İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerince Belediye Başkanlığına teklif verildi. Mecidiye Mahallesi başında duran Tekel Taksi Bayii ile v.d taksi durakları mevcut sayılarını bölerek bölgenin çeşitli yerlerini kullandıkları, Alaca Hamam çevresinin tüm taksi ve domuş duraklarınca işgal edilmesiyle esnafın alışverişlerde büyük zarar görmeleri nedeniyle esnaf mağduriyetinin giderilmesi belirtildi. Zabıta Müdürü Taner Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Konu hakkında toplantı öncesi görüşme yaptık. 2018 yılı meclis kararıyla orada 5 adet taksiden 3’ü bildiğim kadarıyla Alaca Hamam’ın yan tarafına, 2 adedini parkın köşesindeki yere yerleştirilmiş. Bir kişiye ait 5 taksi söz konusudur. Uygun görülürse PTT tarafına alabiliriz. Bir şekilde oradaki esnafı rahatlatmak adına bir çalışma yapabiliriz.” Konu üzerinde trafik komisyonu çalışma yapacak.
Başkanlığa sunulan bir ikinci teklifte de Dumlunpınar Caddesi Sevgi Yolu üzerinde yarım kalan inşaatın yaya yolunu 2 metre işgal ettiği konusunda inşaat sahiplerinin öndeki kolonları inşaat başlangıç noktasına çekecekleri bildirildi.
İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİNE
YENİ BİNA İÇİN PLAN İNCELENECEK
AKÜ İslami İlimler Fakültesine ek bina yapılması teklifi doğrultusunda komisyon imar plan değişikliği yapılmasını uygun gördü. Komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Bir hayırseverin fakülte binasını yapacağını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bir hayırsever fakülte binası yaptırayım demiş. Bu konunun bir aciliyeti vardı. İnşaat başladı. Arkeolojik kalıntılar çıkınca herhalde orada bir değişiklik yapıldı. Arkadaşlar incelediler baktılar. Kararı bu nedenle aldık.” şeklinde konuştu.
İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Harun Sağlam, topraklarını koruma mücadelesi veren kardeş ülke Azerbaycan’a Afyonkarahisar Belediyesi’nin destek amacıyla bir sokak ya da parka Azerbaycan ismini vermesini teklif etti. Teklif gelecek toplantıda değerlendirilecek.
HAYIRSEVERLERDEN TABLET BEKLENİYOR
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim yapılamadığı için uzaktan eğitimde ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amacıyla bir kampanya düzenlediklerini açıkladı. Zeybek, “Tablete ihtiyacı olan çocuğumuz başvuruyu yardım birimimize yapacak. Gerekli inceleme yapıldıktan sonra tablet ulaştırılacak. Bu vesile ile hayır sahiplerimizi ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çağrıyoruz.” dedi.
BELEDİYE KENDİ ARAÇLARIYLA
TEMİZLİK YAPIYOR
Belediye olarak aldıkları temizlik araçlarının yaklaşık maliyetinin 11 milyon lira olduğunu söyleyen Zeybek, “O,68 oranda faizle bankadan kredi ile bu temizlik araçlarını aldık. Masraflar dâhildi. Şu anda Belediye olarak kendi araçlarımızla temizlik hizmetlerimizi veriyoruz.” diye konuştu.
OTOBÜSLERDEKİ TEK AMAÇ
VATANDAŞA HİZMET
Pandemi sürecinde halk otobüslerinin yeteri kadar yolcu alamadığını açıklayan Zeybek, “Pandemi nedeniyle yeterince yolcu alamıyoruz. Çünkü sosyal mesafeye riayet edilmesi gerekiyor. Otobüs işletmemiz yüzde yüz kar ediyor dersek yalan konuşuruz. Amacımız sadece vatandaşımza hizmet etmektir. Pandemi öncesi hizmet başa baş gidiyordu.” şeklinde konuştu.
Meclisin Kasım ayı toplantısı 2 Kasım Pazartesi akşamı saat 18.00’de başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi