Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hiçbir dönemde Türklük ve din bu kadar örselenmedi”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, iktidarı ve izlediği politikaları sert bir dille eleştirdi. Mısırloğlu, “Milletin aklıyla alay ediliyor. Hiçbir dönemde Türklük ve din bu iktidar dönemindeki kadar örselenmedi” dedi

 

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Bursalıoğlu, Filiz Kandemir ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hastürk, gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek göreve yeni seçilen İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi.
“KOCATEPE GAZETESİ
KOCATEPE İLE BÜTÜNDÜR”
İYİ Parti’nin yeni seçilen İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Kocatepe Gazetesi’nin 56. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, Afyonkarahisar’ın basın hayatında güzel hizmetler verdiğini vurguladığı gazeteniz Kocatepe’nin demokrasinin işlemesine yardımcı olduğunu vurguladı. Gazeteniz Kocatepe’nin Büyük Taarruz’un başladığı bin 834 rakımlı Kocatepe ile bütünleştiğini söyleyen Mısırlıoğlu, “Biz Kocatepe Gazetesi’nin Kocatepe ile bütünleştiği düşüncesi ile mutlu ve gururluyuz. Sayın Sezer Küçükkurt’un şahsında tüm çalışanlarını ve emek sahiplerini kutluyoruz. İnşallah daha nice yıllar kutlanılır. Milletimize ve Afyon’a güzel haberler sunmaya, demokrasinin sağlıklı işlemesine fayda sağlamaya devam edilir.” dedi.
“İYİ PARTİ YASAKLARI DİNLEMEDİ”
Siyasi partilerin basın yayın organlarıyla sürekli iç içe olduklarını dile getiren Mısırlıoğlu, “İnşallah memleketimizin bir adım ileri gitmesi için hep birlikte çalışacağız. Allah Kocatepe Gazetesi’nin 56. kuruluş yıldönümünü tekrar hayırlı, mübarek etsin. Biz İYİ Parti olarak 30 Ağustos Zafer Bayramında yasak dinlemedik. Bir kere bunun altını çizeyim. Gerek valiliğin düzenlediği programlara iştirak ettik. Gerekse partimizin Türkiye’nin çeşitli illerinden Gençlik Kollarından evlatlarımızın katıldıkları 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gecede bir varsayıma göre 500, bir başka varsayıma göre 750 kişilik bir grupla Kocatepe’ye yürüdük. Sabah saatlerinde de Kocatepe’deki programa katılıp ayrıldık. Daha sonraki programlara da iştirak ettik. 30 Ağustos Zafer Bayramı günü de Kocatepe Anıtına çelenk sunma programından sonra partili arkadaşlarımızla Kütahya-Dumlupınar’daki programlara katıldık. Kütahya İYİ Parti İl Teşkilatının organize ettiği ilgililerin çok fazla ilgi göstermediği ama 15 bin şehidin verildiği Kanlıköprü mevkiine gittik. 15 bin şehit verdiğimizi biz ilk defa orada öğrendik. 5 bin kişilik bir kalabalık vardı.” diye konuştu.
“30 AĞUSTOS’U ENGELLEMEK İHANETTİR”
30 Ağustos’un Türk Milleti’nin kaderinin yazıldığı bir tarih olduğunu ifade eden Mısırloğlu, Zafer Bayramında pandemi sürecinin bahane edilerek 30 Ağustos programlarını engellemeye çalışmanın “Cumhuriyete, Türk Milletine ihanet” olduğunu söyledi. Mısırlıoğlu, “30 Ağustos Türk Milletinin var oluş mücadelesinin son devletinin kurulup temellerinin sağlam bir zemine oturtulduğu bir gündür. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının bir yıl öncesine göre daha cafcaflı kutlanması lazım ki geleceğimizin teminatı gençlerimizin atalarımızın geçmişte ne mücadele vererek bize bu toprakları armağan ettiklerinin bilinciyle hareket etmelerini sağlamak gereklidir. Bugün İstanbul’un yarısı kadar nüfusa sahip olan Yunanistan Ege’de bize kafa tutar hale gelmiştir. Biz hayret ve şok içerisindeyiz. Şu anda Türk Milletini adeta örseler bir dış politika izlenmektedir.” şeklinde konuştu.
“TÜRK MİLLETİ
SİNDİRİLMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?”
Muhammet Mısırlıoğlu, 26 Ağustos Malazgirt Meydan Muharebesinin Türk tarihinin başladığı tarih olduğunu, 30 Ağustos tarihinin ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti varlığının ilelebet sürmesi için kazanılmış bir zafer olduğunu ifade etti. 30 Ağustos Zaferinin haklı bir gurur olduğunun altını çizen Mısırlıoğlu şunları söyledi: “30 Ağustos etkinliklerini her yıl bir önceki yıldan daha güçlü ve geniş şekilde kutlamamız lazımdır. Bunu tüm Türkiye’de yapmamız lazımdır. Türkiye’de bir şeyler oluyor. Bir taraftan da Türk Milleti sindirilmeye çalışılıyor? Bilmediğimiz bir şeyler mi var? Bilmiyorum. Ama bildiğimiz bir tek şey vardır, Anıtkabir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programında yapılanlar, orada bazı medya kuruluşlarının televizyonda alt yazı ile Anıtkabir’deki yanlış ağza alınmayacak sözleri. Bunlar bizleri Türk Milletini derinden üzüyor.”
“HİÇBİR ŞEY İYİYE GİTMİYOR”
Önceki gün yurt genelinde bir saatlik zaman diliminde 5 bin 500 kişiye çeşitli borçlardan dolayı haciz işlemi yapıldığını dile getiren Mısırloğlu şöyle konuştu: “Bununla ilgili hiç kimsenin bir şey dediği yoktur. Hiçbir şeyin iyiye gitmediğiyle ilgili ciddi kaygılarımız vardır. Güvenlik güçlerimiz tarafından düzenlenen bir operasyonla Afyon’da DAEŞ’liler yakalandı. Yakalanmaları sevindirici bir olaydır ama bunlar Afyon’a kadar gelip nasıl örgütlendiler? Bu da ayrıca düşünülmesi gereken bir olaydır. İşin açıkçası İYİ Parti olarak bizim çalışmalarımız ve parti hareketliliğimiz iyidir. Partimize karşı yüksek oranda bir ilgi var. İl merkezi ve ilçelerimizde heyecan dorukta. Biz güçlü bir kongre yaptık. İktidar partisi bile bu pandemi döneminde bizim yaptığımız kongreyi yapamaz. İki ay tüm ilçelerimizi ve beldelerimizi ziyaret ettik. Her yer fıkır fıkırdı. Partimize olan yoğun ilgi bizi ziyadesiyle memnun ediyor.”
“GENEL BAŞKAN 20 EYLÜL’DEN
SONRA AFYON’DA AĞIRLANACAK”
İYİ Parti’nin bir bütünlük halinde ama erken, ama zamanında yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerine son sürat hazırlandığını aktaran Mısırlıoğlu şu ifadelere yer verdi: “Bugün (dün) Genel Başkanımız Meral Akşener’in Kütahya programı var. Dört ilçe ve il merkezinde olmak üzere. Biz de Afyon İl Yönetimi olarak Kütahya merkezde ki programa iştirak edeceğiz. İnşallah biz de Afyon’la ilgili Sayın Genel Başkanımızın katılacağı bir programın hazırlığı içerisindeyiz. Biz Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i büyük bir programla misafir etmeyi düşünüyoruz. Emirdağ’dan başlayıp Başmakçı’dan çıkacak şekilde tüm ilçelere birer ya da yarımşar saatlik ara ile planlama gündemde. Eğer bir güne yetmezse iki veya üç günlük büyük bir program düzenleme niyetimiz vardır. İçeriği dolu bir program olsun istiyoruz. 20 Eylül’de yapılacak olan büyük kurultaydan sonra nasip olursa Genel Başkanımız Meral Akşener’i Afyon’da ağırlamayı planlıyoruz.”
“BELEDİYE ÇALIŞMALARI
İÇ AÇICI DEĞİL”
Rutin basın toplantılarını sürdüreceklerini, yerel ve genel gündeme dair parti görüşlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getiren Mısırlıoğlu, “İnşallah Afyon Belediyesini alacağız. Bunla ilgili kimsenin şüphesi olmasın. Mevcut Belediye Başkanımızın şu anki çalışmaları pek içi açıcı değil. Yeni seçilmiş bir İl Başkanı olarak partimizin Belediye Meclis Üyeleri ile yapacağım ilk toplantı sonrası alacağım bilgiler ışığında bunu ayrıca değerlendiririm. Belediye birim müdürlüklerinde çeşitli değişiklikler yapıldığını duyduk.” ifadelerini kullandı.
“HİÇBİR İKTİDAR DÖNEMİNDE TÜRKLÜK VE DİN BU KADAR ZARAR GÖRMEDİ”
Muhammet Mısırlıoğlu, koronavirüs pandemisine rağmen Giresun’da sel felaketi sonrası AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal mesafenin hiçe sayılır şekilde, çoğu kişinin maskesiz yer aldığı kalabalıklarda adeta miting yaptığını söyledi. Mısırloğlu, “Bir tarafta pandemi var bir tarafta miting var. Bu nasıl bir şeydir? Acaba Giresun’da ve Malazgirt’te pandemi yokta Afyon’da mı pandemi var? Böylesi çifte standartlar bizleri kaygılandırmaktadır. 1980 öncesi çocukluk yaşamış bir adamım. 1980 sonrası da en hızlı biçimde Ülkü Ocaklarında görev yapmış bir adamım. Hiçbir iktidar döneminde Türklük bu kadar örselenmedi. Bunu samimiyetle söylüyor, altını kalın çizgilerle çiziyorum. Hiçbir iktidar döneminde dine bu kadar zarar verilmedi. Aylarca camilerimiz kapalı kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığının başındaki zat artık hükümetin sözcüsü haline geldi. Hükümetin yanlış politikalarına din üzerinden kılıf uydurarak milletin aklıyla alay eder hale geldiler. Ben ülkücüyüm. Türk-İslam ülküsünü savunan bir adamım. Türklük bedenimiz İslam ruhumuzdur. Bunların İslamiyete verdiği zararı inancın bir sol parti vermedi. Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur. Bunu her platformda söyleriz. Din kisvesi altında yapmadıkları rezillikte kalmadı.”
TÜRK MİLLETİ’NİN AKLIYLA ALAY EDİLİYOR
“Çalıyorlar ama çalışıyorlar.” mantığıyla yolsuzluğun hükümet edenlerce anlatılmaya çalışıldığını ileri süren Mısırlıoğlu, “Bunu Diyanet İşleri Başkanı ağzından birebir, ‘Çalıyorlar ama çalışıyorlar efendim. Yüzde 20 bazında olabilir bu işler her dönemde de olmuştur. En azından o dönemlerde çalıyorlar ama çalışmıyorlardı. Şimdi çalıyorlar ama çalışıyorlar.’ gibi Türk Milletinin aklıyla alay eder hale geldiler. Kendilerine basın ordusu kurdular. Beni yanlış anlamayın. Sizler bu memleketin sesi, nefesi, gözü, kulağısınız. Basın Türk Milletinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Basın olmasa demokrasiyi nasıl işleteceğiz? Siz benim basınım olursanız Afyonlu nasıl doğru bilgileri alabilir? Benim öğretmenimi Eğitim Bir Sen’li yaptılar. Benim sağlıkçımı Sağlık-Bir Sen’li yaptılar. Şimdi benim hâkimi mi yaptılar kendi aralarında. Şimdi de benim avukatımı yapıyorlar. Bir siyasi partiye bağlı bir sendikanın avukatları iktidardaki partiye diğer muhalif sendikaya üye avukatların doğrusunu mu savunur hâkim ve savcılar iktidar avukatlarının doğrusunu mu savunurlar? Adalet Türkiye’nin en güvenilmez kurumu haline getirildi. Şu anda askere ve adalete güven yerin dibine indi. Eskiden ise en güvenilir kurumların başındaydı.” dedi.
“OLANLARIN SORUMLUSU İKTİDARDIR”
Türkiye’nin faiz lobilerine 18 yılda 490 milyar dolar faiz ödediğini belirten Mısırloğlu, “Hani biz küresel sermayeye, tefecilere ülkeyi soyduruyorduk? Borç toplamımız 470 milyar dolardır. Ödediğimiz faiz 490 milyar dolardır. Bunlar gerçek veriler ben bunu hayali söylemiyorum. Bu bilgilere herkes ulaşabilir. Türkiye’ye yapılan 18 yılda kazandırdıkları 150 milyar dolarlık bir yatırım var. Borcumuz toplamının üçte biri kadar. Ödediğimiz faizin neredeyse dörtte üç buçuğu kadar. Bu paralar nereye, kimin cebine gitti? Kimler zengin yapıldı? Türkiye de Cumhuriyetin kurulduğu dönemden itibaren 60 milyar dolar devletimizin kazanımları özelleştirme adı altında peşkeş çekilmiştir. Bunlardan ikisi olan Şeker ve Kâğıt Fabrikaları ilimizdedir. Bunlar yok pahasına haraç mezat satıldılar. Kâğıt Fabrikasının yerinde yeller esiyor çöplük oldu. Şeker Fabrikası da 5 yıl işletme garantili ama beş yıl sonar adam ‘Ben zarar ediyorum.’ dediği anda Şeker Fabrikası içinde başımız sağ olsun büyük bir hurda yığını halinde Afyon’da kalacaktır. Bunları üst üste topladığımızda 60 milyar dolarda buradan gittiğini görüyoruz. 470 milyar dolarda borcumuz var. Ortada 530 milyar dolarlık bir para yoktur. İktidara geleni 20 yıl olmuş. Bunun sorumlusu CHP değil, MHP veya İYİ Parti veya DP değildir. Bunun sorumlusu bire bir sizsiniz. Hiçbir iktidara nasip olmayan yüzde 50 çoğunluğunu elinizde bulundurmuşsunuz. Anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olmuşsunuz. Herşeyi yapabilecek güçte iken halen daha topu taca atarak muhalefeti suçlamak bence bizim aklımızla dalga geçmektir.” diye konuştu.
“USTA ÖĞRETİCİLİK KALDIRILAMAZ”
İYİ Parti İl Başkanlığı görevini seçimli genel kurul sonrası Mehmet İnkaya’dan devir aldığını belirten Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben partiyi Mehmet İnkaya’dan devir aldım. 16 Ağustos 2020 tarihi bizim için milattır. Ben burada 13 yıl görev yapıp Mehmet İnkaya olmasa biz şöyle olurduk diye onu suçlarsam bu durumda akılla dalga geçmektir. AK Parti hükümetinin yaptığı böyle bir şeydir. Kardeşim sen 3 Kasım 2002 tarihinde bu ülke yönetimini aldın mı? Milletin güçlü bir çoğunluğu sana yetki verdi. Bu çoğunluğun hepsi sana inandı, güvendi. Ustalık, çıraklık dönemi dedin kabul ettik. Kalfalık dönemi dedin kabul ettik. Şimdi bizden ne istiyorsun? Daha neyi verelim sana bir söyle? Eğer usta öğreticilikte dersen biz bu kadar hırsı barındıramayız.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi