Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM üyeleri Yeni Müze’yi gezecek

İGM Haziran ayı toplantılarında

İGM Haziran ayı toplantılarında ihtisas komisyonlarından gelen raporlar karara bağlandı. Meclis üyeleri Cuma
günü Haziran ayının son toplantısı akabinde yeni Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi’ni gezme kararı aldı

 

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda ilk olarak valilik makamından Meclis Başkanlığına gönderilen toplam yedi madde okutularak rapor hazırlanıp tekrar meclis gündemine gelmesi için oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.
AKÜLÜ ARAÇ ALIMI İÇİN ÜÇ KİŞİ YURT DIŞINA GÖREVLİ GİDECEK
İl Genel Meclisi’nin katkılarıyla İl Özel İdaresi tarafından il genelinde ihtiyacı olan engelli bireylere akülü araç alımı için Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Emirdağ AK Parti Üyesi İGM Üyesi Necati Çevik ve eşi Reyhan Çevik’in Belçika, Hollanda ve Fransa’ya görevli olarak gitmelerine karar verildi. Tüm masrafların kendi imkânlarıyla karşılamaları şartıyla üç kişinin görevli olarak yurt dışına gitmelerini uygun gören aynı yöndeki beş komisyonun raporu oybirliğiyle kabule edildi. Toplantı gündemin 19’ncu maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Şuhut Belediye Başkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere, 03 DF 566 plakalı Kartal SLX marka otomobilin hibe edilmesi talebi otomobilin nakliyesi transferi ve diğer masraflar Belediye Başkanlığına ait olmak şartıyla uygun gören komisyon raporları kabul edildi.
KOMİSYON RAPORLARI
KARARA BAĞLANDI
Şuhut ilçesine bağlı Efe köyünde yer alan 327 ada 18 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazın imar durumunda bulunan park alanı ve yolların kaldırılması talebini uygun görmeyen İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. İl Özel İdaresine ait iş makineleri ve araçların bakım onarımı için ayrılan ödeneğin yetersiz gelmesi nedeniyle DMO kanalıyla pompadan alınan akaryakıt ile ataşman alımı için kendi kurumsal kodu altında bulunan ödeneklerden aktarma yapılmasını uygun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılacak olan 2023 yılı asfalt satış fiyatlarını belirleyen komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Dinar ilçesine bağlı Saz Ovası arazi yollarının bakım ve onarımının yapılması talebinin dairesince incelenerek değerlendirilmesine karar verildi. Dazkırı ilçesine bağlı Kızılören ve Karaağaçkuyusu köyleri ve aynı zamanda Denizli-Uşak yol bağlantısı olan 8 kilometrelik yolun genişletilmesi talebinin dairesince incelenerek değerlendirilmesini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.
ALTAN YAĞIŞTAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİNİN AKIBETİNİ SORDU
Toplantı sonunda söz alan Şuhut MHP İGM Üyesi Ali Altan, yoğun yağışlar nedeniyle mahsulü zarar gören çiftçilere yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, kentte uzun yıllar Mayıs ayı yağış ortalamasının metrekare başına 53 kilogram düştüğünü ifade etti. Çoban, “Geçen yıl Mayıs ayında metrekare başına 22 kilogram yağış düşmüş. Bu sene Mayıs ayında 204 kilo yağış elde edilmiş. Bu da geçen yılın on katıdır. Ortalamanın beş katı bir yağış olmuş. Ancak mevzuatımızda ve uygulamada yağış fazla diye tarım ürünleri zarar gördüğünden bir tazminat ödenmesi öngörülmüyor. Ama don, sel, afet gibi herhangi bir noktada tarım ürünlerinde hasar oluşmuşsa bununla ilgili Tarım Müdürlüğümüz ve AFAD İl Müdürlüğümüz bir koordinasyon yapıyorlar. Eğer don, sel varsa ve bundan dolayı da bir tarım ürünü zarar görmüşse ki Sultandağı bölgesinde böyle çalışma olduğunu biliyorum. Tarım Müdürlüğümüz çalışıyor. Sel basan tarım arazileriyle ilgili rapor tutuluyor. Eğer yetkileri varsa Tarım ve Orman Müdürlüğümüz gerekeni yapar inşallah.” dedi. İGM üyeleri yeni Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesini ziyareti 9 Haziran 2023 Cuma günü yapılacak olan Haziran ayı son toplantısının ardından ziyaret edecek. >>Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi