Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de Haziran toplantıları bugün tamamlanıyor

İGM Haziran ayı toplantıları

İGM Haziran ayı toplantıları bugün yapılacak beşinci ve son oturumla tamamlanacak. Meclis üyeleri toplantı sonunda Afyonkarahisar’ın yeni Arkeoloji Müzesini gezecek

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün sabah tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda Haziran ayının beşinci ve son toplantısı için biraraya gelecekler.
KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın açılışının ardından toplantı valilik makamından gelen gündem dışı bir maddenin okutulup rapor hazırlanmak üzere ilgili komisyonlara gönderilmesiyle devam etti. Meclis gündeminin 25’nci maddesinde bulunan Dinar ilçesine bağlı Göçerli ve Doğanlı köylerinin içme suyu deposunun bakım ve onarımının yapılması talebinin dairesince incelenip yapılmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Sultandağı ilçesine bağlı Karakışla köyünün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere ödenek aktarılmasını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. İl merkezinde Çıkrık beldesinde bulunan okul bahçesine parke taşı ve oyun grubu yapılması talebinin Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından yapılmasına karar verildi.
TALEPLERİ KHGB’LERİ DEĞERLENDİRECEK
Şuhut ilçesine bağlı Ortapınar köyüne halı saha yapılması için ödenek aktarılması talebini Şuhut KHGB değerlendirecek. Şuhut ilçesine bağlı Başören, Kavaklı, Aydın, Akyuva ve Karlık köylerinin köy işlerinde kullanılmak üzere ödenek aktarılması talebini doğrultusunda Sermaye Giderleri ödeneğinden 250 bin TL ödeneğin Şuhut KHGB’ne aktarılması uygun görüldü. İhsaniye ilçesine bağlı köylerde kullanılmak üzere ödenek aktarılması talebi uygun görüldü. Sermaye Giderleri ödeneğinden 100 bin TL ödenek aktarımının İhsaniye KHGB’nce yaptırılmasına karar verildi.
“İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Toplantı sonunda söz alan Dinar İYİ Parti İGM Üyesi Murat Orhan, 2020 yılında meclise verdikleri önerge doğrultusunda Dinar ilçesinin Çürüklü köyünün isminin Türkmen köyü olarak değiştirilmesini talep ettiklerini hatırlattı. Orhan şöyle konuştu: “Köyümüzün isminin değiştirilmesi için verdiğimiz önergemiz İdari ve Hukuk İşleri Komisyonumuzda incelenmek suretiyle bir süreç yaşandı. Ardından Meclisimizin oy birliğiyle aldığı karar sonucu Çürüklü köyü isminin Türkmen köyü olarak değiştirilmesine karar verildi. Kararın ardından konu ilgili bakanlığa havale edilmek suretiyle köyümüzün isim değişikliği süreci devam etmiş, bu süreç sonucunda ilgili bakanlığımızın da Çürüklü Köyü isminin Türkmen Köyü olarak değiştirilmesine karar vermiştir. Bu karara istinaden de ilgili resmi kurum ve kuruluşlara yazılar yazılmak suretiyle bu süreç şu anda devam etmektedir. Bu kararın alınmasında katkısı olan Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban’a, eski Genel Sekreterimiz Murat Toy’a, mevcut Genel Sekreter Vekili Osman Ziya Bilim’e, İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu üyelerimize, meclis üyelerimize, katkı sağlayan herkese, şahsım, köy muhtarım ve Türkmen Köyü halkı adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”
“İSİM DEĞİŞİKLİĞİ 31 MAYIS TARİHİNDE ONAYLANDI”
Konu hakkında bilgi veren İGM Başkanı Burhanettin Çoban şunları kaydetti: “Meclisimizin oybirliğiyle aldığı kararla İçişleri Bakanlığı’na konu iletilmişti. Bakanlığa isim değiştirme ile ilgili güneydoğu bölgesinden gelen talepler olmuş. Bu talepler arasında birkaçını kabul edip, birkaçını kabul etmeme durumu olabilir diye bekletilmiş. Onay yazısı önceki gün geldi. Bu kararda 31 Mayıs tarihinde onaylanmış. Muhtemelen Süleyman Soylu Bakanımız tüm bekleyen taleplerden uygun görülenleri onaylamış. Sağ olsun artık köyümüz Çürüklü değil Türkmen Köyü oldu. Teklif eden, düşünen, oy veren, onaylayan herkese teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun inşallah.”
>> Şeyda Yeşilçay’ın Haberi