Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de komisyon raporları karara bağlandı

İGM’de komisyon raporları karara bağlandı

İGM Temmuz ayı toplantılarının 3. birleşiminde ihtisas komisyonlarından gelen raporlar oylanarak karara bağlandı

 

İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının 3. birleşimi dün tamamlandı. Toplantı gündem dışı bir konunun okutulup komisyonlara gönderilmesiyle başladı.
ŞARTLI ARSA BAĞIŞI KABUL EDİLDİ
Görevleri birleştirilen İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ödeneklerinin Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kurumsal kodu altına alınması önce ilgili komisyonlarda değerlendirilecek. Toplantı meclis gündeminin 10. maddesiyle devam etti. İl merkezinde Yenice Mahallesinde bulunan Öğretmen Saniye Sayıoğlu İlkokulu arsası içerisinde 530,00 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 22/530 hissesine sahip Gülendam Demir, Memnune Derinöz ve Nazike Uçan’ın hisselerinin okul alanında kullanılmak üzere bedelsiz olarak şartlı bağış şeklinde kabulünü uygun gören komisyon raporları kabul edildi.
İMAR PLANLARI ONAYLANDI
DSİ 183. Şube Müdürlüğü’nce inşa edilen; Dinar Çayüstü Göleti ve Sulama Tesisi, Dinar Saz Arazileri Göleti ve Sulama Tesisi, Çay Pazarağaç Göleti ve Sulama Tesisi, Çay Barajı, Sandıklı Bekteş Göleti ve Sulama Tesisi, Şuhut 25 Ağustos Zafer Göleti ve Sulama Tesislerinin devir konusu karara bağlandı. Söz konusu tesislerin işletme, bakım, onarım sorumluluğunun İl Özel İdaresine devri uygun görülmedi. Evciler’in Gökçek köyünde kamu orta malı vasıflı taşınmazlar üzerinde mevcut imar planında Toplu Konut Alanı ve Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı olan imar durumunun Ticaret Alanı ve Yönetim Merkezi olarak değiştirilmesi amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ve eklerinin onaylanmasına karar verildi. Sandıklı’nın Çevrepınar köyünde Güneş Enerjisi Santrali amaçlı hazırlanan E-Plan Otomasyon Sistemi 11 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar ve 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanması uygun görüldü.
İSTASYON İHALE İLE KİRALANACAK
İscehisar İlçesi’nin Alanyurt Köy sınırlarında mülkiyeti İdareye ait Akaryakıt İstasyonu vasfındaki taşınmaz kararının iptal edilerek 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca 10 yıl süreyle kiraya verilmesine karar verildi. Şuhut İlçesi’ne bağlı Ağzıkara Köyü ile Efe Köyü’nün kullandığı eski köy yollarının, İl Özel İdaresi yol ağına alınıp bakım ve onarımının yapılması talebinin, yol ağına alınmaksızın bakım ve onarımının yapılmasını uygun gören aynı yönde ki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Meclisin Temmuz ayı toplantılarının 4. birleşimi bugün yapılacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi