Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Kültür Evleri’nde bilge kadınlar çoğalacak

Kadın Kültür Evleri’nde bilge kadınlar çoğalacak

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ile eşi Sümeyra Çiçek’in öncülüğünde 17 ilçede faaliyete geçirilecek olan Kadın Kültür Evi Projesi kapsamında hizmete giren Çobanlar Kadın Kültür Evi mesleklerinde başarılı kadınlarca ziyaret edildi. Ziyarette Çobanlar kadını hemcinslerine samimi mesajlar verirken Kadın Kültür Evlerinde “Bilge Kadın”ların çoğalmaları hedefleniyor

 

Çobanlar İlçesi’ndeki Kadın Kültür Evi’nde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB) Bölge Müdürlüğü organizasyonuyla 2 Ekim Cuma günü öğleden sonra Afyonkarahisar’daki kadınlarla ziyaret ve tanıtım programı düzenlendi.
“AFYON KADIN KÜLTÜR EVLERİ İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI”
Kadın Kültür Evi tanıtım programının ilk konuşmasını Vali Yardımcısı Nurullah Kaya yaptı. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in göreve başlamasıyla birlikte ilin tüm yerlerine çok hızlı ziyaretler, inceleme ve öğrenme sürecini hızla yaşadıklarını aktaran Kaya, “Bu süreçte ilimiz için neler yapılabilir, eksikler nelerdir? Neyi başlattıysak daha fazla faydayı sağlarız düşüncesiyle çıkmış olduğumuz yolda Sayın Valimizin ve saygıdeğer hanımefendinin emirleri ve görüşleriyle ilimizde Kadın Kültür Evlerini faaliyete geçirmek için canı gönülden mesai mefhumu bakmaksızın çalışmalarımıza başladık. Afyonkarahisar’da dört Kadın Kültür Evimizi hizmete açmış olduk. Bizler kadınların toplumun yüzde 50’ni temsil ettiğini hep bilen ve bu noktada gerekenin yapılmasına inanan kişileriz. Valiliğimizin yönetim anlayışı bu eşitliği her alanda her şartta sağlamaktır. Bunu sağlamak için bu müesseseleri de önemsiyoruz. Bu konuda 17 ilçesiyle beraber Afyonkarahisar ili bir seferberlik ilan etti. İlimizde görev yapan tüm Kaymakamları, Belediye Başkanları bu konuda tüm imkânlarını seferber ettiler ve ailelerin ve toplumun temel taşları olan hanımefendilerin hizmetine en kısa sürede bu kurumları, binaları sunabilmenin rekabetini yaşattılar. Emeğe geçen herkese teşekküre ediyorum.”dedi.
“KÜLTÜR EVLERİNDE BİLGE KADINLAR GÜÇLÜ TÜRKİYE’YE EL OLACAK”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek’in öncülüğünde “Anne Akademisi” olarak düşünülen Kadın Kültür Evleri Projesi kapsamında ilk ziyareti Çobanlar İlçesi’nde yeni hizmete giren Kadın Kültür Evine yaptıklarını söyledi. Burcu, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü olarak ilimizde mesleklerinde başarılı çok değerli hanımefendilerle birlikte vatan olan bayrak olan geleceğe sevgi dolu yürekleriyle ışık tutan kadınlarımıza gönülden destek için buraya geldik. Kadın Kültür Evlerinde gördük ki dokundukları yerleri güzelleştiren kadınlarımızın sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunabilecekleri, spor yapacağı, kitap okuyacağı, seminer ve kurslarla kendilerini geliştirebileceği ‘Bilge Kadın’larımızın çoğalarak büyük ve güçlü Türkiye için burada el olacaklarına tanık olduk. Böylesine anlamlı bir proje olan Kadın Kültür Evlerine hayırlı olsun diyor il merkezinden Çobanlar ilçemize gelen ve gönlü burada olan kadınlarımıza her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum. Tüm kadınlarımızın Kadın Kültür Evi Projesine sahip çıkmalarını istiyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.
“ÜRETEN TÜRKİYE’Yİ BİLGE KADINLAR ŞEKİLLENDİRECEK”
Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş, kadınlara yönelik önemli bir proje olan Kadın Kültür Evi’nin ilkini ilçede açarak kendilerine destek veren hanımefendileri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu kaydetti. Altuntaş, “Kadın Kültür Evlerinin ‘Bilge Kadınlar’ ve ‘Üreten Türkiye’ye tekrar ilçemizde de kadın kardeşlerimizin her anlamda bilgilenmeleri, sağlık, eğitim tüm konularda eğitimlerle bu kurumun hizmet vereceğine inanıyorum. Tüm emek sahiplerine başta Sayın Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere çok teşekkür ediyorum. İlimize ve ilçemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
“PROJENİN ÖZELLİĞİ ‘KADIN AKADEMİSİ’ OLMASI”
Çobanlar Kaymakamı Mücahit Öztürk, projenin Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek uhdesinde başlatılıp ilk etapta tüm ilçelerde birer Kültür Evi kurulması planlandığını söyleyerek. şunları kaydetti: “Bizde bu aşamada Çobanlar olarak ilçemize düşeni Belediyemizle, Kaymakamlık personelimizle tamamlayarak Kadın Kültür Evimizi kadınlarımızın hizmetine hazır hale getirdik. Kadın Kültür Evi içerisinde şark köşesi, okuma imkânı sağlayan kütüphane, spor yapılması için spor salonu, verilecek çeşitli kurslar, seminerler ve eğitim faaliyetlerine yer verilecek. Genel olarak ‘Kadın Akademisi’ özelliği taşıyan bir projedir. Bu vesile ile bizlerden desteğini hiçbir şekilde esirgemeyen Sayın Valimiz Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek hanımefendiye, katkı sunan tüm hayırseverlere, Çobanlar Belediyemize ve emek sahiplerine teşekkür ediyorum. Diğer Kadın Kültür Evleri ile birlikte ilimize ve Çobanlar ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”
“HEDEF KADIN AKADEMİLERİNDE KADINLARIN EĞİTİMİ”
Sinanpaşa Kaymakamı Kübra Demirer, Kadın Kültür Evlerinin 4 ilçede faaliyete geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “Kadın Kültür Evlerimiz; Çobanlar, Sandıklı, Sultandağı ve Şuhut ilçelerimizde faaliyete geçti. Diğer ilçelerimizde de çalışmalar devam etmektedir. Bende bir kadın mülki amir olarak bu projenin içerisinde yer almaktan onur duyuyorum. Bana bu şansı tanıdığı için Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e teşekkür ediyorum. Sayın Vali Yardımcımız Nurullah Kaya’nın öncülüğünde tüm ilçelerimizi Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızla birlikte gezdik. İstişarelerde bulunduk ve güzel fikirler ortaya çıktı. Yaptığımız fikir alışverişlerinde tamamen kadınlarımızın ne istediklerine odaklandık. Kadınlarımızın nelere ihtiyaçları olduğunu tespit ettik. İlimizde ağırlıklı olarak kadın üyelerden oluşan bir üst kurul oluşturduk. Tabii sadece kadın bakışıyla değil erkeklerin de katkılarıyla biz bir çalışma ortaya çıkardık. Kadın Kültür Evleri Yönergemizi hazırlayarak daha kurumsal bir hale getirdik. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in her toplatısında dile getirdiği şekilde biz bir ‘Kadın Adamesi’ hedefliyoruz. Kadın Akademilerinde kadınlarımızın sosyal ve gündelik hayatında her zaman onlara yardımcı olabilecek konularda onları eğitmek istiyoruz. Kadınlarımız bu konuyu sahiplendiler. Külterel, sosyal ve sportif yani kadınlarımız ne istiyorlarsa o etkinlikler yapılıyor.”
“KADINLAR OLARAK KENDİ KENDİMİZİ KANITLADIK”
Çobanlar Belediye Meclis Üyesi Gülşen Pirinç, Kadın Kültür Evi gibi son derece elzem bir projeye katkı sunmanın kendileri için onur verici olduğunu söyledi. Kadınların sosyal faaliyetlerde bulunmalarının, dışarıya açılabilme ve el hünerlerinin gösterilmesinin önemine işaret eden Pirinç, “Tüm bu anlattıklarımı Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in sayesinde kendi kendimizi kanıtlamış oluyoruz. Başta Sayın Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız olmak üzere bizlere destek veren, emek veren herkese teşekkür etmeyi bir borç bilirim.” dedi.
“PROJE KADINA HAKKINI VE DEĞERİNİ TESLİM EDİYOR”
Afyonkarahisar Baro Başkan Yardımcısı Av. Gönül Ar Güngör, Afyonkarahisar Barosunu temsilen Kadın Kültür Evi’nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Burada olmaktan aynı zamanda bir hanımefendi olarakta ayrı bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Biz biliyoruz ki tarihin her döneminde bu toprakların, Anadolu’nun kadını her daim dünyaya timsal ve örnek olmuştur. Bu vesile ile kadınlarımızın haklarının, değerlerinin kendilerine teslim edildiği bu tarz projelerin olmasından çok büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Biz biliyoruz ki kadınlarımız ne kadar güçlü olursa ülkemiz o kadar güçlü olacaktır. Bu vesile ile projeyi başlatan Sayın Valimiz Gökmen Çiçek ve değerli eşi Sümeyra Çiçek hanımefendiye şükranlarımızı sunuyoruz.”
“KADIN KÜLTÜR EVİ PROJESİ ÖZEL VE ANLAMLI”
Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Özel PARKHAYAT Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Alev Türe, Kadın Kültür Evi Projesi faaliyetleri ve organizasyonun çok özel ve anlamlı olduğunu dile getirerek, “Bizler kadın olarak toplumun içerisinde yer almaya çalışan kadın olarak varlığımızı ispat etmeye çalışan ve kadın olarak hünerlerimizi göstermeye çalışan bir kesimken bu burada ki insanlarımızın ayağına getirilmiştir. Böyle bir proje gerçekten takdire şayan bir projedir. Kadın ailenin temeli anne, aynı zamanda evlat herşeyiyle kadın önemli bir donedir. Bunun ortaya çıkmasında başta Sayın Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere değerli eşi Sümeyra Çiçek ve Vali Yardımcımız Nurullah Kaya ile tüm emek sahiplerine teşekkür ediyorum. Tabip Odası olarak hekimler olarak üzerimize düşen bir görev olursa kadınlarımızın bilinçlendirilmesi adına her zaman göreve hazırız.” ifadelerine yer verdi.
“KADINLAR BURALARDA NEFES ALACAK”
Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar, Kadın Kültür Evi Projesi’nin anlamlı, önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Projede emeği olan herkese teşekkür eden Akar, Kadın Kültür Evlerinin bir nevi kadınların nefes aldıkları özel bir mekân ve okul haline geleceğini, kadın basın mensubu olarak projeyi desteklediklerini sözlerine ekledi.
“KADIN KÜLTÜR EVLERİ KADININ, TOPLUMUN DEĞERİNİ ARTIRACAK”
İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç, Kadın Kültür Evi Projesi başlangıcından bu tarafa işin içerisinde yer almaktan heyecan duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Biz bu konuda heyecanımızı yüksek tutuyoruz. Biliyoruz ki toplumda kadını ve erkeğiyle her fert Allah’ın kulu olarak çok değerli biz bunu ‘eşref-i mahlûkat’ kavramı üzerinden okur ve deriz ki; İnsan yaratılmış bir varlık olarak Allah katında kadınıyla erkeğiyle çok kıymetlidir. Bu kıymeti artırmakta insanın kendi elindedir. Bu noktada yapılan çalışmalarda çok kıymetlidir. Biz bu müesseselere böyle bakıyoruz. İnsanın, kadının, toplumun değerinin artacağı müesseseler olarak bakıyoruz. O yüzden çok kıymetli bir hizmet icra ediliyor. Bizler ilde üst kurulda bu müesselerin kurumsallaşabilmesi adına zaman zaman kafa yoran Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, eşi hanımefendi Sümeyra Çiçek, Vali Yardımcımız Nurullah Kaya’nın rehberliğinde üstün gayretle buralarda görev yapmaya hazırız. DİB teşkilatı genelinde ve İl Müftülüğümüz özelinde Aile ve Dini Rehberlik bürolarımız, gençlere yönelik hizmet eden Gençlik Koordinatörlerimiz mevcuttur.”
“YEŞİLAY BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DE DESTEK VERECEK”
Yeşilay Hanım Komisyonları Başkanı Mehtap Özdemir, ziyarette Yeşilay Cemiyeti adına bulunduğunu, takdire şayan bir proje olan Kadın Kültür Evi projesine katkı veren herkese canı yürekten teşekkür ettiğini kaydetti. Bağımlılığın toplumsal kanayan bir yara olduğuna değinen Özdemir, bu konuda destek vermek niyetinde olduklarını bildirdi.
“İL VE İLÇE YÜRÜTME KURULLARI AHENKLE ÇALIŞIYOR”
Afyonkarahisar Valiliği Proje Ekibinden İlknur Yüksel Dönmez her projede olduğu gibi bu projenin de bir fikirle başladığını kaydetti. Kadın Kültür Evi Projesinin gerçeğe dönüşmesine şahitlik ettiklerini belirten Dönmez, “Çobanlar ilçemizle birlikte Sandıklı, Sultandağı ve Şuhut Kadın Kültür Evlerimiz de hizmete açılmıştır. Bizim iki tane asli kurulumuz var. İl ve İlçe Yürütme Kurullarımız var. İl Yürütme Kurullarımız İl Müdür Yardımcılarımızın ve Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in liderliğinde devam ediyor. İlçe Yürütme Kurullarımız da aynı şekilde Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız ve İlçe Müdürlerimiz işbirliğinde devam etmektedir. Bu iki kurul çok organize ve ahenkle çalışarak ilçelerde kadınların ihtiyaçlarına yönelik programları hazırlıyorlar, ihtiyaçları belirliyorlar. Grup ve bireysel etkinlikler, danışmanlık hizmetleri Kültür Evlerimizde sunuluyor. Ücretsiz tüm hizmetlerden yararlanacakları etkinlikler planlanıyor.” dedi.
TOTA: ÇOBANLAR KADINININ KENDİNE GÜVENİ GELDİ
Çobanlar İlçesi’nde ikamet eden ve aktif iş hayatı olan Nuray Tota, iş çıkışı mutlaka uğradığını söylediği Çobanlar Kadın Kültür Evi’nde kütüphaneye çıkıp çayını yudumlarken kitap okuyarak dinlendiğini söyledi. Tota şöyle konuştu: “İş çıkışı Kadın Kültür Evimize gelip kitabımı okuyarak dinleniyorum, çayımı içiyorum. Sonra aşağıya inip spor salonunda sporumu yapıyorum. Bu projeyi yapan, ilçemizde Kadın Kültür Evini açan herkesten Allah razı olsun diyorum. Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız sağ olsunlar. Çobanlar kadını bu zamana kadar kendini hep evde, tarla orada burada çalışan olarak gördü. Artık Çobanlar kadının kendine güveni geldi. Artık ayakta duruyoruz. Çobanlar halkı Kadın Kültür Evi açılışından sonra herkese buraya gelmeye ve destek vermeye başladı.”
YILMAZ: BİZ KADIN KÜLTÜR EVİNDE KENDİMİZİ BULDUK
Aşçı Havva Yılmaz, küçük bir dükkanda tabldot yemek yaptığını iş çıkışı günün yorgunluğunu Kadın Kültür Evinde atabildiğini söyledi. “Bu Kadın Kültür Evi bizim için çok iyi oldu.” diyen Yılmaz, “Sadece yorgunluk atmıyor, burası sayesinde kitap okuyor, sohbet ediyor, birbirimizle dayanışma sağlıyoruz. Biz burada kadın olarak kendimizi bulduk. Spor yapma imkanı da fazlalıklarımızı vermek için çok yerinde oldu. Sayın Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“ÇOBANLAR KADININA SPOR BİLİNCİ AŞILANIYOR”
Çobanlar Kadın Kültür Evi Spor Eğitmeni Sultan Özbay, Kadın Kültür Evi’nde bayanlara özel spor salonunda antrenörlük yaptığını burada sosyal bir alanda kadınlara spor yapma bilincini aşıladıklarını kaydetti. Özbay, Vali Gökmen Çiçek başta olmak üzere projede emek sahibi herkese teşekkür ederek güzel şeyler başarmak niyetinde olduklarını dile getirdi.
“AFSÜ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR”
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden (AFSÜ) Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Zeynep Akkoyun, üniversitede psikiyatri bölümünde çalıştığını Çobanlar Kadın Kültür Evi ziyaretine AFSÜ adına geldiğini ifade etti. Akkoyun, anlamlı ve güzel bir projenin hayata geçmesini sağlayan Vali Gökmen Çiçek’e teşekkür ederek üniversite olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
ÖZBAY: ŞİMDİYE DEK YAPAMADIKLARIMIZI YAPIYORUZ
Çobanlar İlçesi’nde 13 yıldır tuhafiyecilik yaptığını belirten Ayşe Özbay, Kadın Kültür Evi sayesinde kitap okumaktan spor yapmaya kadar bugüne dek yapamadıklarını ilçe kadınları olarak yapmaktan inanılmaz mutluluk duyduklarını kaydetti.
“ALLAH CUMHURBAŞKANIMIZI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN”
Havva Yılmaz ve ilçedeki kadınlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan hanımefendiye kadına hak ettiği değerin ülke genelinde verilmesindeki katkıları nedeniyle teşekkür ettiler. Çobanlar kadını, “Allah Cumhurbaşkanımız ve eşinden razı olsun. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin.” dediler. >> Burcu AYDIN’ın Haberi