Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karavan tutkunları Afyon’a hayran kaldılar

Afyonkarahisar Valiliği’den yapılan açıklamada,

Afyonkarahisar Valiliği’den yapılan açıklamada, KaravanFest için şehre gelen karavan tutkunlarının kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek şehre hayran kaldıkları bildirildi

 

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi himayesinde, Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu tarafından hazırlanan, Afyonkarahisar Uluslararası Kamp ve Karavan Alanında 27-29 Ocak 2023 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Karavan Festivaline ilgi büyük oldu. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen konuklar festivale yaklaşık 220 adet karavan ile katılım sağladı.
Etkinliğin ikinci gününde festivale katılan 300 kişilik karavan ve kamp severler Afyonkarahisar Valiliği tarafından temin edilen 10 otobüsle Afyonkarahisar’ı karış karış gezdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Rehber ve Uzmanları önderliğinde tarihi Frig Vadisi ve Ayazini Köyü’nü gezen karavancılar ardından şehir merkezine geldi. Karavancılar, Afyon Kalesi etrafında bulunan Kentsel Sit Alanı içerisindeki restorasyonu yapılan tarihi konakları, Sultan Divanı Mevlevihanesi ve Ulucami’yi gezdikten sonra çarşı esnafını ziyaret etti. Misafirler, Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın lezzetlerini tattılar.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi