Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kaza çocuklar yaramazlık yapınca baygınlıktan oldu”

“Kaza çocuklar yaramazlık yapınca baygınlıktan oldu”


Çatağıl servis kazasının 7’nci duruşmasında sanık şoför A.Ş, kazaya öğrencilerin yaramazlık yapmaları sonucu bayılmasının neden olduğunu ileri sürdü. Mahkeme Başkanı, “Çocuk yaramazlığından baygınlık geçirilmez. Çocuklar beni bayılttı demeniz mantıklı değil.” dedi.
Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün Çatağıl servis kazası davasının 7. duruşması görüldü. Duruşmada; sanıklar A.Ş, M.Ş, G.Ş. Ö,C.Ö ile kazada hayatını kaybeden ve yaralanan öğrencilerin aileleri hazır bulundu. Hatırlanacağı üzere 5’nci duruşmada tahliye edilen işveren sanık İ.D ile şoför sanık A.Ş’nin yargılandıkları ana dosya ile “İhmal Suretiyle Görevi Kötüye Kullanma” suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 4 memur sanığın dosyaları 6’ncı duruşmada birleştirilmişti.
SANIKLAR BİRBİRİNİN BEYANINI KABUL ETMEDİ
Bugünkü duruşmada Alanyurt Orta Okulu öğretmenlerinden G.O (32) tanık olarak dinlendi. Tanık öğretmen G.O, iki kez ifade verdiğini, eski okul müdürü Ş. G. Ö’nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne servis evrak teslim sırasında sistemin açılmadığını söylediğini duyduğunu ifade etti. G.O, servis aracında emniyet kemeri olup olmadığını bilmediğini belirtti. Tanık G.O, kazadan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gittiklerinde açık alanda kilitsiz bir dolapta bulunan ihale evraklarının yerinde olduğunu sözlerine ekledi. Memur sanık M.Ş, tanık G.O’nun beyanlarını kabul etmedi. Kaza mahalindeki aracı gördüğünde şaşkınlıkla ihalede bulunmayan aracın kaç gün taşımacılık yaptığı sorusunu sorduğunu belirten M.Ş, kendisine parmak işaretyile 3 gün sözkonusu aracın servis taşımacılığı yaptğının söylendiğini dile getirdi. Sanık G.Ş. Ö tanık M.Ş’nin beyanlarını kabul etmediğini, kaza sonrası yaralılarla ilgilenirken M.Ş’ye sözkonusu aracın birkaç gün servis taşımacılığı yaptığını ifade etti. Sanık C.Ö bir diyeceği olmadığını söyledi. C.Ö’nün avukatı “Kaza yerinde halen tehlikeli araç işletmeciliği yapılmaktadır. Diğer hatlar içinde bu durum geçerlidir. Mülki idarenin talimatıyla gerçekleştirilen bu taşımacılığın zabıtlara geçmesini istiyoruz. Aynı zamanda dosyada ki eksik hususların tamamlanmasını talep ediyoruz.” dedi.
“KAZA ÇOCUKLAR YARAMAZLIK YAPINCA BAYGINLIKTAN OLDU”
Yargılaması tutuklu devam eden servis şoförü A.Ş’nin duruşmada ki sözleri dikkat çekti. Sanık A.Ş, “Anneler ve babalar üzülmesin diye şimdiye kadar söylemedim. Ama bana bu kazayı yaptıran çocukların yaramazlığı oldu. Çok yaramazlık yaptılar bende bayılmıştım. Keşke ben ölseydim de onların burunları dahi kanamasıydı. Allah’ın takdiri. Araçtan önce ben gittim. Allah yetkiyi elimden aldı. Jandarma gelinceye kadar neredeyse 1 saate yakın baygın yatmışım.” dedi. Mahkem Başkanı A.Ş’ye, “Çocuk yaramazlığından baygınlık geçirilmez. Çocuklar beni bayılttı demeniz mantıklı değil.” ifadelerini kullandı. A.Ş, Mahkeme Başkanına “Özür dilerim.” cevabını verdi. Yedinci duruşma sonucu mahkeme heyeti oybirliğiyle tutuklu servis şoförü A.Ş’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet ATK’dan gelecek kesin raporun beklenmesine, Tanık S.Ö’nün 8’nci duruşmada dinlenilmesine, savunma avukatlarının H.E’nin tanık olarak talebinin kişinin olayla ilgili doğrudan bilgisinin ve görgüsünün olmaması nedeniyle reddine, Milli Eğitim Bakanlığı ile İscehisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılan yazıların dönüşünün beklenmesine karar verildi. Sekizinci duruşma Nisan ayında görülecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi