Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köken: İflas mı etmemiz lazım

Köken: İflas mı etmemiz lazım

Afyonkarahisar Düğün ve Toplantı Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı Şükrü Köken, 2 Eylül’de yayınlanan genelge ile salonların kapatıldığını aktararak sektör adına soruları ve talepleri iletti. Köken, “Türkiye genelinde 23 bin sektör çalışanımız icralar ile uğraşıyor. İflas mı etmemiz lazım” dedi

 

Afyonkarahisar Düğün ve Toplantı Salonları İşletmecileri Derneği (AFDÜSİD) Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklaması ile sektörün içinde bulunduğu sorunlar gündeme getirildi.
“SÜREKLİ KURALLARA UYDUK DENETLENDİK”
Altı ay çalışma sürelerinin olduğunu belirten Köken, “Dernek olarak bizler sektörün sesi olmaya çalışıyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ülkemizi de etkisi altına almış. 16 Mart 2020’de sektörümüz 1 Temmuz 2020’ye kadar kapalı kalmıştır. SağlıkBakanlığı ve İçişleri Bakanlığının belirlediği tedbirler ve şartlar altında çalışmaya başladık. Düğün Salonları Derneği olarak bizler kurallara uygun ve tedbirlere uyarak çalışmaya başladık. Sürekli olarak denetlendik ve kurallara uygun olarak çalıştığımız tutanaklarda bellidir. Fakat yetkisiz kişilerce denetimsiz olarak yapılan sokak düğünleri yüzünden vaka artışı yaşandı. Gerek kendini uzman olarak tanıtan kişilerin verdiği beyanatlar, gerekse görsel ve yazılı medyanın ‘Düğünler virüs yayıyor’ haberleri üzerine pandemi kurulunun aldığı kararlar Sağlık Bakanımızın isteği üzerine İçişleri Bakanlığımızca 2 Eylül’de genelge yayınlanarak kısıtlamalar ve yasaklamalar ile sektörümüz adeta kapatıldı.” dedi.
“NİYE SADECE DİREKT BİZE YASAK GELİYOR”
Sektörel anlamda cevaplanması gereken soruları olduğunun altını çizen Başkan Köken, “Bir saatlik müziksiz, gelin ve damadın dahi oynayamayacağı düğün yapılır mı? Bu kısıtlamalar ve yasaklamalar yüzünden düğünler olur mu? Her düğünde bulunması gereken kolluk görevlileri veya memurlar bu kısıtlama ve yasaklanma uygulanmadan önce gönderilmez miydi? Bu yasaklar ve kısıtlamalar ne kadar sürecek? Bizlerin vergileri ne olacak, dükkanlarımız çalışmasa bile vergilerimizi nasıl ödeyeceğiz, yapılandırma gelse bile ödeme durumumuz olmayacak. Bizlerin dükkan kiraları ne olacak, iş yapamadığımız halde kiralarımız birikiyor. Bizlerin kredi borçları var, nereden, nasıl ödeyeceğiz, erteleme gelse bile nereden para gelecek, sezonlarımız kapandı artık. Çalışanlarımız ne olacak? Fotoğrafçılar, pastacılar, müzisyenler, çiçekçiler, kuaförler ve buradan ismini yazamadığımız birçok paydaşlarımız, iş ortaklarımız, onlarında durumu mağdur olacak. Gelin ve damatlarımız ‘Güvenim sarsıldı bir daha düğün olur mu?’diye korku içindeler. Konserler, plajlar, AVM’ler bizlerden daha mı güvenli? Bizler HES kayıtlarına bakarken, ateşlerini kayıt altına alırken ve kamera ile kayıt altında tutarken niye sadece direkt bize yasak geliyor.Türkiye genelinde 23 bin sektör çalışanımız icralar ile uğraşıyor. İflas mı etmemiz lazım. Bu kısıtlama ve yasaklar yumuşatılarak kuralları uygulamayanların cezalandırılması daha iyi olmaz mı?” ifadelerine yer verdi.
“KARARLAR ALINIRKEN BİZLERİNDE GÖRÜŞÜ ALINMALI”
Ayrıca yetkililerden yardım talebinde bulunan Başkan Köken, “Düğünlerimiz, nikahlarımız, sünnetlerimiz gibi merasimlerin 24 Haziran’daki genelde uygun olarak 3 saat olarak yapılmasını istiyoruz. Düğünlerimizde sosyal mesafeye uygun temassız oyunların olmasını talep ediyoruz. Düğünlerimizde bir tane memurun düğün boyunca bulunmasını, görüntülerin ve kayıtların bir suretinin ona verilmesini sağlayabiliriz. Yetkisiz ve kayıt dışı bu işi kimseye yaptırmamalarını,kararlar alınırken bizlerinde görüşünün alınmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Başkan Köken, dernek olarak Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’i ziyaret ettiklerinde de bu talepleri ilettiklerini aktardı.
“TEDBİRLER ARTTIRILARAK DÜĞÜNLERE İZİN VERİLSİN”
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Atilla Kocabaş, düğün salonlarında tüm kurallara uyulduğunu ifade ederek, en azından 3 saatlik düğünlere yeniden izin verilmesi gerektiğine dikkat çekti. >> Kocatepe Haber Merkezi