Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kurban Bayramı’nda umutlar tekrar canlanacak”

“Kurban Bayramı’nda umutlar tekrar canlanacak”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Kurban Bayramı’nın paylaşmak, merhamet etmek, kimsesize umut olmak anlamına geldiğini hatırlatarak, Covid-19 salgını nedeniyle bayram ziyaretlerine çıkılmasa da gönül birliğiyle umutların canlanıp, kaygı ve sıkıntıların azalacağını belirtti

 

Kurban Bayramı nedeniyle yayınlanan mesajlarda sevgi bağlarının güçlenmesine vesile olacak bayramda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının geçerli olduğu vurgulandı.
“GÖNÜL BİRLİĞİYLE
BİR BAYRAM GEÇİRİLECEK”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Kurban Bayramı mesajında bayramların; dayanışma ruhunun, birlik ve beraberliğin çoğaldığı, milletin yüzyıllardır süre gelen mazluma sahip çıkma geleneğinin dostluk ve barış anlayışıyla tüm dünyaya örnek olduğu, dini ve milli değerlerin kutsal bir maneviyatla güçlendiği günler olduğunu kaydetti. Çiçek, “Bu özel günlerde aile ve toplum olmanın kıymetini bilerek dargınlıklara son vermek; umut, sevgi ve hoşgörüyle kucaklaşmak; bizleri bir arada tutan milli ve manevi değerlerimizi huzur ve kardeşlik ortamında kuvvetlendirmek gerekmektedir. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ inancıyla kimsesizi, fakiri, yardıma muhtaçları koruyup kollayan; öksüzü ve yetimi bağrına basan milletimiz Kurban Bayramı’nın amacını ve ruhunu en güzel şekilde yaşatacak, maddi ve manevi paylaşımlarla birlik ve beraberlik içinde birbirine daha sıkı kenetlenecektir. Kurban Bayramı paylaşmak, merhamet etmek, kimsesize umut olmak demektir. Her ne kadar dünyanın Covid-19 salgınıyla zorlu bir sınavdan geçtiği bu günlerde bayram ziyaretlerine çıkamayacak olsak da gönüllerimizin birliği sayesinde umutlarımızın canlandığı, kaygı ve sıkıntılarımızın azaldığı, dualarımızın semalarda buluştuğu bir bayram geçireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlık ve huzurla ulaşmanızı yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.
“MASKE, MESAFE VE HİJYEN
BAYRAMDA DA GEÇERLİ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kurban Bayramı mesajında tüm İslam Âlemi’nin ve Afyonkarahisarlıların Kurban Bayramı’nı kutladı. Zeybek, bayramların; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günler olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayramlar dini şuur ve duyguların gelişmesine, milli ve manevi değerlerin güçlenmesine, birlik ve beraberlik ruhunun kuvvetlenmesine vesiledir. Paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı, kırgınlık ve dargınlıkların son bulduğu, dostluk ve kardeşlik duygularının canlandığı, birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bayram günlerinde, aile büyüklerimizi, yakınlarımızı, komşularımızı ziyaret etmek, bayramı bayram yapan en önemli değerlerdendir. Coşkulu bayram günlerinin yerini hüzün ve kederin almaması için maske, fiziki mesafe, hijyen kurallarına riayet etmeyi unutmamalıyız. Bayramlar, aile fertlerinin, akraba ve arkadaşların bir araya geldiği, hasret giderdiği, komşuluk ve akrabalık ilişkilerini geliştiren özel günlerdendir. Sevinmek kadar sevindirmenin de önemli olduğu dini bayramlarda, yardımlaşma ve dayanışmanın gereği olarak yaşlılarımızın, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizlerin hatırlanması, desteklenmesi ve sevindirilmesi büyük önem taşımaktadır.”
“ORTAK TEMENNİ BAYRAMIN
SEVGİ BAĞLARINI GÜÇLENDİRMESİ”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı’nın kalplerimize huzur, Türkiye’ye esenlik, dünyaya barış getirmesi diledi. Tüm Afyonkarahisarlıların Kurban Bayramı’nı kutlayan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurban Bayramı, Yüce Rabbimizin biz kullarına sevinç ve mutluluk kaynağı olarak hediye ettiği benzersiz zaman dilimlerinden biridir. Bu müstesna zaman dilimine ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma ve rahmet günleridir. Kurban; Rabbimize, birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olmak demektir. Malum olduğu üzere bütün Dünya Covid-19 sebebiyle bir salgınla karşı karşıyadır. Bu sebeple bu bayram yakınlarımızla, sevdiklerimizle çok fazla toplu alanlarda bir araya gelmemeliyiz. Ama onları aramalı, özellikle büyüklerimizi arayıp gönüllerini hoş etmeliyiz. Bu kutlu zaman dilimlerini fırsat bilmeliyiz. Ailemiz, akrabalarımız ve yakınlarımızla hemhal olmalı, sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız. Milletçe dayanışma ve kenetlenmeye muhtaç olduğumuz bu günlerde, kurban ve bayram, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren büyük bir nimet ve ibadettir. Bayramlar bütün insanlığın sevinci olursa anlam kazanır. Dolayısıyla, bugün, açlık, yoksulluk, zulüm ve şiddet sarmalında kuşatılan dünyanın felaha kavuşması ve insanlığın hep beraber bayramı yaşaması için çalışmak ve dua etmek çok önemlidir. Afyonkarahisar Valiliğimce 2020 Yılı ‘Afyonkarahisar Sevgi Yılı’ olarak ilan edilmiştir. Sevgi Yılı çalışmaları çerçevesinde toplumsal huzurun ve kardeşlik duygularının gelişmesi ve pekişmesi, komşuluk ilişkileri, akrabalık bağları ve aile bireyleri arasındaki iletişime olumlu yönde katkı sağlanması hedeflenmektedir. Kurban Bayramı’nın bu bağlarımızı güçlendirmesini temenni ediyorum.”
Öte yandan; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Serhat Korkmaz yayınladıkları mesajlarla Kurban Bayramı’nı kutladılar.