Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kurban ibadetimize laf söyletmeyiz” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi’nin
“Kurban ibadetimize laf söyletmeyiz”

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Kurban Bayramı genel bayramlaşma programı bayramın ikinci günü Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) gerçekleştirildi. Bayramlaşma Vali Vekili Mehmet Boztepe ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde; Afyonkarahisar Milletvekilleri, Veysel Eroğlu, Gültekin Uysal, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, il protokolü, askeri erkân, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
“BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN”
Bayramlaşma programının ilk konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Afyonkarahisar halkının Kurban Bayramı’nı kutlayan Zeybek bayramın huzur, sağlık ve bereket getirmesini diledi. Zeybek, “Kurban paylaşmak, yakınlaşmak ve birleşme demektir. Rabbim bu bayramın önce Afyonkarahisarımıza, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramımız inşallah insanlığın uyanışına vesile olur. Kan ve gözyaşı son bulur. Bu vesileyle Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin bir kez daha Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor aileleri ile birlikte sağlık ve huzur dolu nice bayramlar diliyorum.” dedi.
“ALLAH BİRLİĞİ BOZMASIN”
İkinci bayram mesajını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca verdi. İslam Âlemi ve Afyonkarahisar halkının mübarek Kurban Bayramı’nı kutlayan Koca, nice bayramlara ulaşılmasını temenni etti. Bayramların bir araya gelmenin büyük vesilesi olduğunu belirten Koca, “Bu vesile ile tekrar bayrama ulaştıran Cenab-ı Allah’a hamd ediyorum. Bu organizasyonu gerçekleştiren tüm emek sahiplerine teşekkür ediyorum. Milletimizle, bayrağımızla, vatanımızla, şehitlerimizle, gazilerimizle birlikte bayramı idrak etmenin önem ve ehemmiyetini tekraren anlatacak değilim. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bu güzelliğimizi bu dirliğimizi bozmasın inşallah. Tüm dünyaya Afyonkarahisarımız’dan sesleniyorum; Bu millet bir ve beraber olduğu, iri ve diri olduğunda üstesinden gelemeyeceği hiçbir meselesi olamaz diyorum.” diye konuştu.
“KURBAN BİRLİK VE BERABERLİK DEMEK”
MHP Milletvekili Mehmet Taytak genel bayramlaşma programında Allah’tan Hz. İbrahim’in imanı, Hz. Hacer’in sadakati ve Hz. İsmail’in teslimiyetini idrak ederek yaşamayı nasip etmesini diledi. Taytak, “Onlar gibi yaşayıp, düşünmeyi, gönüllerimizi de onlar gibi olmayı nasip etsin. Kurban birlik ve beraberlik demektir. Paylaşmak demektir. Türk Milleti bu hasleti her daim yerine getirmiştir. Sadece ülke sınırları içerisinde değil, sadece akraba ve komşularımızla, çevremizle değil dünyanın mazlum ve ihtiyaç sahibi tüm ülkelerine her kurban bayramında binlerce kurban bağışlanmıştır. Bu milletimizin feraseti, ruhu ve özüdür.” şeklinde konuştu.
“BAYRAM HAYIRLARA VESİLE OLSUN”
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını ve kesilen kurbanların Allah katında makbul olmasını diledi. Yurdunuseven şu ifadeleri kullandı: “Kurban İbrahimce adanış, İsmailce teslimiyet, birlik ve beraberlik demektir. Kurban kardeşlik, paylaşmak demektir. Bu vatan, bayrak ve ezan için kendilerini kurban eden şehitlerimizi yâd edip, Allah’tan rahmet dilemeden geçmek mümkün değildir.”
“KURBAN KESİMİ MÜSLÜMAN’IN İBADETİDİR”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Allah’tan nice bayramlara sağlık ve afiyetle erişebilmeyi diledi. Özkaya, “Hacılarımızın haclarını Rabbimizin makbul eylemesini diliyorum. Sosyal medya da kurban katliamdır diye bir hactec açılmış. Biz Müslümanız, masalarda yenilen etler fabrikalarda üretilmiyor. Kesilen hayvanlardan elde edilen etler sonucu insanlar tüketim yapıyor. Kurban Bayramı zamanı kesilen havyanlar katliam değildir. Ancak Müslüman’ın Müslümanca bir ibadeti olur. Müslümanların bu vacip ibadetine söz söyleyenleri en şiddetli şekilde kınıyorum. Kimse kusura bakmasın onların her türlü cinayetine sessiz kalınırken Müslüman’ın kurban ibadetine söz söylenmesini doğru bulmadığımı bu vesile ile beyan etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
“DEPREME DAYANIKLI
KONUT ÜRETİLMESİ ZORUNLU”
Ali Özkaya, Kurban Bayramı arifesinden birkaç gün önce komşu il Denizli’nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen deprem sonucu depremin hissedilip etkilediği yerlerde gerekenlerin yapıldığını belirtti. Özkaya sözlerine şöyle sürdürdü: “İnsanlarımız korku ve panik yaşadılar. Şükürler olsun ki bir ölüm olmadı. Ben Dazkırı’nın köylerini gezdim. Dazkırı, Evcilerde çok az değişik köy ve kasabalarımızda bu depremden etkilenen binalar var. Toplam 700 civarında binada zarar tespiti var. Valiliğimize, İl AFAD Müdürlüğümüze, Dazkırı Kaymakamlığımıza gerçekten teşekkür ediyoruz. Gencecik Kaymakam kardeşimiz sabah 05:00’e kadar orada çadırları kurdurup gerekenleri yaptı. Bizlerde sürekli takip ettik. İnşallah en kısa sürede konutları yapıp teslim etmeyi ve bunları dikkate alarak köylerimizde ve şehirlerimizde ki konutları depreme dayanıklı hale getirmeyi biz yöneticilerin ve burada ki heyetin önemli görevi olduğunu ifade ediyorum.” dedi.
“DİNİ BAYRAM ZAFER AYI
 AĞUSTOS’TA AYRI ANLAMLI “
Demokrat Parti Genel Başkanı  ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, kurban kesiminin İbrahim A.S’den bu tarafa yerine getirilen kutlu bir ibadet olduğunu belirtti. Uysal şöyle konuştu: “Kurban ibadetini hamiyet duygularımızın en zirveye çıktığı şekilde idrak ediyoruz. Bu dini bayramımızı zaferler ayı olan Ağustos ayında idrak ediyor oluşumuzun da ayrı bir yanı olduğunu bu vesile ile paylaşmak isterim. Lafzı ile değil ruhuyla da eda ettiğimiz bu ibadette bugünlerde her birimizin hayatımızda kendisini hesaba çekmesinde, hafıza ve kalp tazelemekte vesile olmasına temenni ediyorum.”
“BİRLİĞİN PEKİŞMESİ EN ÖNEMLİ HUSUS”
Genel bayramlaşma programının son konuşmasını Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu şunları söyledi: “İnşallah Kurban Bayramı milletimizin birlik ve beraberliğinin pekişmesine daha da vesile olur. Hakikaten bu bayramlar insanları birbirine yakınlaştırıyor. Zaten kurban kurbiyet yakınlık demektir. Türkiye de huzur içerisinde 83 milyon vatandaşımız bayram yapıyor. Milletimiz çok yardımsever. Arabistan’dan Etüpya’ya kadar, Irak’a kadar vatandaşlarımız kurban kesiyor. Orada ki insanlara yardım etmeye çalışıyor. Bu da milletimizin gerçekten üstün bir vasfıdır. Bu milletin bir ferdi olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Ama maalesef diğer ülkeler sömürüyor. Gerçek anlamda yardım eden tek ülke Türkiye’dir. Dünya da en çok GSMH başına en çok yardım yapan ülke Türkiye’dir. Bundan gerçekten gurur duymamız lazımdır. İnsanlık dersinin diğer ülkelere örnek olmasını temenni ediyoruz. Bayramlarda küsler barışır, samimiyet daha da artar. Milletimiz için en önemli husus birlik, beraberliğin pekişmesidir. Bu milleti hiç  kimse yıkamaz, yıkamayacaktır. Afyonkarahisar’’a hepimizin vefa borcu var. Afyonkarahisar için büyük hedeflerimiz var. Hep birlikte bunları gerçekleştirmeye kararlıyız.” Program bayramlaşma ile tamamlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika