Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mahremiyet eğitimi önemli, Sinanpaşa OSB’de hızlı gelişmeler var”

“Mahremiyet eğitimi önemli,  Sinanpaşa OSB’de hızlı gelişmeler var”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, dün İGM üyelerinin toplantısına katıldı. Vali Yiğitbaşı, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak, bilinçlendirmek için sosyal medya ve mahremiyet eğitimini çok önemsiyorum. Sinanpaşa OSB’de Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle hızlı gelişmeler almaya devam ediyoruz” dedi

İl Genel Meclisi (İGM) Ocak ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah meclis toplantı salonunda Ocak ayının beşinci ve sonuncu birleşimi için biraraya gelecek. Meclisin Ocak ayı toplantılarının dördüncü birleşimine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz’la birlikte katıldı.
DÖRDÜNCÜ TOPLANTI TAMAMLANDI
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Kasım ayı bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından her yıl ilin valisinin başkanlığında bir yemekte biraraya gelmenin adet haline geldiğini belirtti. Çoban, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın rahatsızlığı nedeniyle ertelenen yemeğin toplantı sonrası yapılacağını ifade etti. Çoban, “Değerli Valimize bizleri onurlandırmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak’tan kendisine sağlık, afiyet diliyorum.” dedi. Toplantıda gündem dışı üç konu okutularak rapor hazırlaması için ilgili ihtisas komisyonlarına oybirliğiyle gönderildi. Toplantı Ocak ayı gündeminin 15’nci maddesinin görüşülmesiyle tamamlandı. Dinar ilçesinin Sütlaç köyünde, Aptal Deresi mevkiinde, 1379 parselde, mülkiyeti H.M.F Ltd’ye ait 81.500,00 metrekarelik taşınmaz üzerinde Güneş Enerji Santrali amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 3 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı eklerinin onaylanmasına karar verildi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yiğitbaşı’nın meclis üyelerine hediyesini bugünkü oturumda takdim edeceğini sözlerine ekledi.
“GÜZEL İŞLERİ HEP BİRLİKTE TAMAMLAYACAĞIZ”
Toplantı sonunda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2023 yılının hayırlara vesile olmasını diledi. İGM üyeleri ile 2022 yılı değerlendirmesini yapmak istediklerini dile getiren Yiğitbaşı, “2023 yılı Ocak ayının ilk toplatılarının dördüncü birleşiminde meclis üyelerimizle birarada olmaktan memnunum. Afyonkarahisar Valiliği görevimde çok şükür ki güzel ve dolu dolu geçen bir 7 ayı geride bıraktım. Meclis üyelerimizinde desteğiyle hem şehrimiz için çok büyük bir anlam ifade eden, şehrimize Anadolu’nun kilidi diye tabir edilen Büyük Taarruzun 100’ncü yılını hep birlikte kutlamış olduk. Hatta tüm Türkiye’yi bu sürece dahil etme noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik. Kamu spotları ve devlet büyüklerimizin şehrimizde misafir edilmesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifiyle tamamlamış olduk. Dolu dolu geçen bu 7 ayın içerisinde tabi uluslararası festivallerimiz, Gastronomi Festivalimiz, motokros yarışmalarımız ve pek çok etkinliği hep beraber geçirdik. Gerçekten Afyonkarahisar çok hareketli çok yüksek bir ivmesi ve enerjisi olan bir şehir. İnşallah yeni yılda da önümüzde kalan dönemlerde de sizlerin de desteğiyle, enerjisiyle, gücüyle, önerileriyle birlikte şehrimiz için daha güzel işleri hep beraber tamamlamaya devam edeceğiz.” dedi.
“MUTLULUK KERVANI 5 BİNE YAKIN ÇOCUĞA ULAŞTI”
Meclis üyelerine birkaç konudan söz etmek istediğini belirten Yiğitbaşı, “İl Özel İdaresi’ndeki birimlerde bazı ufak değişiklik çalışmasını göreve yeni başlayan Vali Yardımcımız Uğur Kolsuz’la birlikte yaptık. Bu hususta İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Neriman Gül Albay’dan kısa bir sunumla bilgilendirme yapmasını istedim. Niye böyle bir düşünceye gidildi, gerekçesi neydi. Bunları anlatmamız istifali olur diye düşünüyorum. Benim çok önemsediğim özellikle ekonomik durumu ortanın altında olan ya da merkeze uzak ilçelerde, beldelerde, köylerde kamu kurumlarıyla biraraya gelemeyen belkide sosyal, kültürel etkinliklerden fazla yararlanamayan çocuklarımıza ‘Mutluluk Kervanı’ programını başlattık. Ortalama 5 bine yakın çocuğumuza ulaştık. Bu çalışmayı ortalama 14 beldemizde gerçekleştirdik. Devletimizin tüm kurumlarıyla çocuklarımızı biraraya getirdik. Bu konu benim için çok önemliydi. Biz çocuklarımızı mutlu etmeyi hedeflerken bu çalışma için beldelere giden kurumlarımızın çalışanları çocuklarımızla birlikte mutlu oldular.” diye konuştu.
“BİR ÖNEMLİ KONU DA SOSYAL MEDYA VE MAHREMİYET EĞİTİMİ”
Önemsediği bir diğer konunuda “Sosyal Medya ve Mahremiyet” olduğunu vurgulayan Yiğitbaşı, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci şu anda bu konu üzerinde çalışmaktadır. Bilindiği üzere şu anda çocuklarımız ve gençlerimiz cinsellik ve mahremiyetle ilgili sınırlarını, kırmızı çizgilerini belli yaşlarda bilemeyebilirler. Bu durum sonrasında onları toparlanamayacak ya da kendilerini çok fazla olumsuz olarak etkileyebilecek bazı noktalara göterebiliyor. Bu durumları gördüğümüzde emniyet ve jandarmadan aldığımız bazı bilgilerle böyle bir konunun bizim için elzem olduğunu ve üzerinde daha fazla durmamız gerektiğine karar verdik. İnşallah şimdi mahremiyet meselesiyle sosyal medyada güvenlilik ve gizliliği nasıl sağlamamız gerektiğiyle ilgili bir çalışmayı titizlikle yürütüyoruz. Nelerin yazılıp yazılmayacağı, ne tür yorumlarda bulunulup bulunulmaması gerektiği üzerinde çalışıyoruz. Ekranlar araya girdiğinde sanki karşımızda bir insan yokmuşcasına akla gelebilen en kötü ifadeleri sosyal medya aracığılıyla kullanılmaması gerektiğini çocuklarımıza anlatmayı planlıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla çok küçük yaştan itibaren bu eğitimi verirsek çocuklarımızı tehditler ve risklerden daha fazla koruyabileceğimizi düşünüyoruz. Tabi bu anlamda anne ve babalara yapılacak eğitimlerde çok önemlidir. Aile Okulu eğitimlerimiz devam ediyor. Bir anne olarak bu eğitimlerde babalarında sürece dahil olmaları konusu üzerinde hassasiyetle duruyorum. Çünkü İl Milli Eğitim eski Müdürümüz Metin Yalçın’a, Aile Okulu eğitimlerine katılım oranını sorduğumda bana şu kadar sayıda annenin katıldığını söylemişti. Bende kendisine annelerin zaten eğitime katıldıklarını önemli olanın çok sayıda babanın bu konuda eğitilmesi olduğunu ifade etmiştim. Dolayısıyla yeni İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci’yi de aynı hususta talimatlarımızı verdik. Şu anda babalar bu eğitime istekli olarak katılıyorlar. Aslında ailede çocuklar için annelerin ve babaların bir konu içerisinde tutarlı bir şekilde yönlendirilmesi noktasında babalarıda bu süreçlere dâhil etmeyi şu anda mutlulukla müşahede ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“TURİZM TANITIM ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRÜYOR”
“Geçtiğimiz günlerde paylaştık Frigya bölgesinde toplam 7,5 milyon TL’lik bir hibe almış olduk.” diyen Yiğitbaşı şunları kaydetti: “İnşallah Frigya bölgesindeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yine gerek bu bölge gerekse şehrimizin geneliyle ilgili bir tanıtım çalışmasını ulusal düzeyde yayın yapan medyada da kullanabileceğimiz şekilde sürdürüyoruz. Şehrimize gelen turistlerin ilgisini çekeceğini düşündüğümüz bazı video tanıtım projelerimiz var. Bunlarla ilgili bilgileri somutlaştıkça kamuoyu ile paylaşacağız.”
“SAĞLIK ENDÜSTRİ BÖLGESİNDE HEYECAN VERİCİ AŞAMADAYIZ”
Afyonkarahisar için Sağlık Endüstri Bölgesi’nün büyük önem taşıdığına değinen Yiğitbaşı, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ağustos 2022 tarihinde şehrimize teşriflerinde kendisinden ben bizzat bu konuda destek isteyip bu süreci hızlandırmak istediğimi söylemiştim. Bu konuda güzel adımlar atıp şu anda yönetici şirketimizi kurduk. Sağlık Endüstri Bölgesi ile ilgili sekreterya çalışmasını İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlâk Müdürü Münir Süngü yürütüyor. Şu anda sermaye bedelleri ödenecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ilgili yazıları yazacağız. Süreci hızlandırdık ve bu gerçekten heyecan verici bir aşamadır.” ifadelerini kullandı.
“SİNANPAŞA OSB İÇİN HIZLI SONUÇLAR ALIYORUZ”
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in son Afyonkarahisar ziyareti sırasında Gastronomi Enstitüsü ve Olgunlaşma Enstitüsünün kurulması kararının alındığını hatırlatan Yiğitbaşı, “Bu konularla ilgili bina araştırmalarımız devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımız eşi şehrimize teşrif ettiğinde Gastronomi Enstitüsü ve Olgunlaşma Enstitüsü olarak kullanılacak binaların seçimiyle ilgili değerlendirmesi olmuştu. Bununda şehrimize inşallah güzel bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz. İfade ettiğim üzere sözünü ettiğim bu çalışmalar somutlaştıkça meclis üyelerimizle de sürekli irtibatta olacağız. Sinanpaşa ilçemizdeki OSB için süreç güzel şekilde devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle orada da hızlı sonuçları almaya devam ediyoruz. Şimdilik bahsedeceklerim bunlardır. Değerli İl Genel Meclisi üyelerimize destekleri ve işbirliğiyle uyum içerisinde bizlerle her zaman sevgi ve saygı çerçevesinde çalışmalarımıza güç verdiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi. İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Neriman Gül Albay slayt eşliğinde İl Özel İdaresi’ndeki birimlerde yapılan değişiklik çalışması hakkında bilgi verdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi