Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis gündeminde jandarma karakollarına bağışlar var

  İGM Eylül ayı

 

İGM Eylül ayı birinci toplantısında İl Jandarma Komutanlığının il sınırlarında yapılacak olan jandarma karakol inşaatlarına yapılan şartlı bağışlar gündeme geldi

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının ilk birleşimi dün sabah Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Meclisin Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşimi bugün sabah saat 10:30’da başlayacak.
“ATATÜRK, ŞEHİTLER VE
GAZİLER HAYIRLA YAD EDİLDİ”
Türkiye ve Afyonkarahisar olarak güzel bir hafta geçirildiğine dikkat çeken İGM Başkanı Burhanettin Çoban, “Bilindiği üzere ülkemiz işgal altındayken Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki kahraman Türk Ordumuz 25 Ağustos 1922 gecesi Kocatepe’ye intikal ederek 26 Ağustos sabahında Büyük Taarruzu başlatmıştır. 27 Ağustos tarihinde ilimiz düşman işgalinden kurtarılmış, 30 Ağustos tarihinde Dumlupınar’da düşmana son ve kesin darbe indirilmiştir. Bilindiği üzere 9 Eylül 1922 tarihinde düşman denize dökülerek ülkemiz büyük bir esaretten kurtarılmıştır. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı gazilerimizi buradan hayırla yâd ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Mekânları cennet olsun inşallah. Allah bir daha ülkemize ve kardeş ülkelerin halklarına böyle bir esaret ve işgal durumu yaşatmasın. Ordumuz ve halkımız daima muzaffer olsun inşallah.” dedi.
JANDARMA KARAKOLLARINA BAĞIŞ KARARI ALINACAK
Toplantı gündem dışı maddelerin okutulup rapor hazırlanmak üzere komisyonlara gönderilmesiyle devam etti. İl Jandarma Komutanlığı il sınırlarında İl Özel İdaresince yapımı planlanan Gazlıgöl Jandarma Karakol inşaatında kullanılması şartıyla; 30 Eylül, 30 Ekim, 30 Kasım, 30 Aralık, 30 Ocak tarihlerinde 10 bin TL şeklinde ödeme planıyla şartlı bağış talebi görüşüldü. Köylüoğlu Kuru Meyvenin Sahibi Bahattin Uslu tarafından toplam 50 bin TL’nin şartlı bağış olarak kabul edilmesi talebi dört ayrı komisyonda görüşülecek. Yine jandarma karakol inşaatlarında kullanılması için hayırsever Aspa Market Zahire Ltd’de kullanılmak üzere İdarenin Ziraat Bankası hesabına yatırılan 10 bin TL’nin şartlı bağış olarak kabulü talebi de komisyonlarda değerlendirilecek. Jandarma karakollarında kullanım amaçlı Kumcuoğlu İnşaat Ltd, Yeşilova Harfiyat, Tuğsad Kil Maden A.Ş tarafından yatırılan 25-25 ve 55 biner TL olmak üzere toplamda 105 bin TL’lik para için bağış kararı alınması talebi ilgili komisyonlara rapor hazırlanması için gönderildi.
PLAN DEĞİŞİKLİK
TALEPLERİ KABUL EDİLDİ
Şuhut ilçesinin Kulak köyü Kel Dere mevkiinde Güneş Enerjisi Santrali amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören aynı yönde ki komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. Merkez İlçeye bağlı Bayramgazi köyünde Güneş Enerjisi Santrali amaçlı 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 3 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylamasına karar verildi. Şuhut ilçesinin Atlıhisar köyünün Köyiçi mevkiinde Belediye hizmet alanı olan imar durumunun konut alanı olarak değiştirilmesi amaçlı hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ve ekleri de onaylanacak. Şuhut ilçesinin Balçıkhisar köyü Curman mevkiinde mevcut imar planının ada sınırlarının mülkiyet sınırlarına kaydırılması amacıyla hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti