Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Menfur saldırı ordumuza mal edilmemeli”

“Menfur saldırı ordumuza mal edilmemeli”

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümü nedeniyle “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu fotoğraf sergisi açıldı. Açılışta konuşan İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, milletin aleyhine, milletin bağımsızlığına karşı çalışanları Silahlı Kuvvetler mensubu olarak kabul etmediklerini belirterek, “Menfur saldırı orduya mal edilmemeli” dedi

 

Afyonkarahisar Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen sergide 15 Temmuz ruhu, fotoğraflarla ölümsüzleştirildi. Sergi dün öğleden sonra Zafer Meydanı’nda il protokolü tarafından saat 13:45’de açıldı.
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Sergi açılışına; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Halil Yiğit, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof.Dr. Nurullah Okumuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu ve vatandaşlar katıldı. Kurdele kesimli ardından katılımcılar sergideki fotoğrafları inceledi. 15 Temmuz fotoğrafları ilgi gördü.
“TÜRK MİLLETİ 15 TEMMUZ GECESİNİ UNUTMAYACAK”
Vali Gökmen Çiçek açılış sonrası yaptığı konuşmada, Türk Milleti’nin bekasına, milletin bağımsızlığına yönelik yapılan hain saldırının asla unutmayacağını söyleyerek, “FETÖ mensuplarınca yapılan hain darbe girişimi milletimizin gücü, mücadelesi ve azmiyle bitirildi. Çok şükür ki milletimizin azmi galip geldi, o karanlık gece sabahla birlikte aydınlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi o gece ki ruh Malazgirt’te Alparslan’ın Şah İsmail’in, Çanakkale’deki ve Afyon’da Kurtuluş Savaşı’na giden askerlerimizin ruhu ile aynı ruhtu. Bu milletimiz o gece bütün dünyaya ‘Bize diz çöktüremezsiniz, bizi yıkamazsınız, bizi yıkamayacaksınız.’ mesajı verdi. Bir kere daha böyle bir hainliğe fırsat vermeme adına o geceyi milletimiz unutmadı, unutmayacak.” dedi.
“15 TEMMUZ GECESİ AFYONKARAHİSAR TEK VÜCUT OLDU”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek 15 Temmuz hain darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren AK Parti binasının önünde toplandıklarını kaydederak, “Hain darbe girişimini ilk duyduğumuz andan itibaren partimizin önüne geldik. Partide oluşan kalabalıkla birlikte Anıtpark’ın önüne yürüdük. O gün sabaha kadar genciyle yaşlısıyla, partilisiyle, partisiziyle tüm Afyonkarahisar tek vücut oldu, hainlere geçit vermedi. Rabbim hainlere bir daha fırsat vermesin. Bu ülkenin bekasına, demokrasisine göz dikenlere bu millet geçit vermeyecek.” diye konuştu.
“UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ”
AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven de, hain kalkışmaya millet iradesiyle karşı konulduğunu dile getirerek, “Malazgirt de ki, 1453’deki Kurtuluş Savaşındaki ruh neyse 15 Temmuz gecesindeki ruh aynıydı. Bir düşmana karşı, bir terör örgütüne karşı milletimiz yek vücut bir araya geldi, iman dolu göğsünü siper etti. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize Allah’tan sağlık diliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız unutturmayacağız.” şeklinde konuştu.
“EN GÜZEL SİVİL DİRENİŞ SERGİLENDİ”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Av. Burhanettin Çoban 15 Temmuz 2016 tarihi gecesine kadar Türkiye’de hiçbir kimsenin askeri bir darbenin yapılacağına ihtimal vermediğinin altını çizerek şöyle konuştu: “Maalesef sinsi bir örgüt kendini en güzel şekilde gizleyerek o hain emellerine ulaşmaya çalışmışlardı. Ancak hesap etmedikleri bir şey vardı. O da halkımızın duyarlılığı, halkımızın darbeye karşı direnişiydi. Bu ne güzel bir sivil direniştir ki o gecenin kahramanı en büyük halkımızdır. Darbeye katılmayan polis kuvvetlerimizdir, yine darbeye katılmayan silahlı kuvvetlerimizin mensuplarıdır. Hainler olduğu kadar onlara karşı duran askerlerimiz de vardı. O gece hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.”
“MENFUR TEŞEBBÜS SİLAHLI KUVVETLERİNE ATFEDİLMEMELİ”
İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp sergi açılışının son konuşmasını yaptı. Tuğgeneral Alp şunları söyledi: “Milletin aleyhine, milletin bağımsızlığına karşı çalışanları Silahlı Kuvvetler mensubu olarak kabul etmiyoruz. O gün bu menfur darbeye teşebbüs eden insanların Silahlı Kuvvetlere atfedilmemesi lazım. Silahlı Kuvvetlerinin içine yerleşmiş, milletin aleyhine, milletin bağımsızlığına karşı çalışan insanları Silahlı Kuvvetler mensubu olarak kabul etmiyoruz. Çünkü Silahlı Kuvvetler, tarihte olduğu gibi milletin ordusu, milletin silahlı kuvvetleridir.”
Açılış töreni protokol mensuplarına günün anısına 15 Temmuz fotoğraflarından oluşan hediyelerin verilmesiyle tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi