Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHRS etkin kullanılsın – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi
MHRS etkin kullanılsın

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran, sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi.
Burcu Aydın: Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin 2019 yılının ilk 6 ayı itibariyle özetle durumu nedir?
Mehmet Duran: Afyonkarahisar ili Akdeniz, İç Anadolu, Ege ve Marmara Bölgesinin birçok ilini birbirine bağlayan bir kavşak noktada bulunuyor olması nedeniyle bir bölge hastanesi konumundadır. Bilindiği üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesi 880 yataklı, A2 rolünde, yoğun bakımında 83 yatağa sahip, 23 ameliyathane salonu olan, 3. basamak yoğun bakım ve 3. basamak acil servis hizmetleriyle halkımıza hizmet eden bir hastanedir.
Burcu Aydın: Yaklaşık olarak acil servis ve polikliniklere başvuran hasta sayısı nedir?
Mehmet Duran: Biz gerek personel gerekse teknolojik alt yapı olarak günümüz koşullarında her türlü cerrahi işlemi, her türlü tetkik ve tedaviyi yapmaya hazır bir hastane konumundayız. Günlük ortalama acil servisimize 2 bin civarında hasta başvurmaktadır. Bu hastalar ağırlıklı olarak trafik kazaları, delici, kesici alet yaralanmaları, ateşli silah yaralanmaları olmak üzere çok basit gribal enfeksiyonlara kadar devam etmektedir. Bunun dışında poliklinik hizmetlerimizde ortalama olarak haftanın değişen günlerinde 8 ile 10 bin civarında hasta başvurmaktadır.
Burcu Aydın: Personel ve uzman hekim sıkıntısı var mı?
Mehmet Duran: Şu an itibariyle hastanemizde 880 adet yatağın yaklaşık 700’ü doludur. Yani yüzde 80 oranda dolulukla hizmet veriyoruz. Biz personel ve uzman hekim anlamında sıkıntısı olmayan hastaneler arasındayız. Diğer yardımcı sağlık personeli itibariyle hastanemizde iş ve işleyişin hızlı olması nedeniyle eksikliğin olduğu bölümler var.
Burcu Aydın: Mevsimsel anlamda Afyonkarahisar’a özgü izlenilen hastalık ve bu meyanda bir mesajınız var mı?
Mehmet Duran: Sözün başında belirttiğim üzere Afyonkarahisar’ın kavşak noktasında olması itibariyle biz ağırlıklı olarak trafik kazaları ile karşı karşıya gelmekteyiz. Bu nedenle zaten Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Valiliğimiz bu konuda ki duyuruları zaman zaman özellikle bayram dönemlerinde belirtmektedir. Sürücülerin daha dikkatli, yayaların da daha hassas olmaları yönünde uyarıyoruz. Bir can kaybının olmaması için ne gerekiyorsa bunun yapılması taraftarı olan bir kuruluşuz. Bir diğer konu da Afyonkarahisar tarım ağırlıklı bir il olduğundan yaz sezonunda tarımsal faaliyetler ön plandadır. Özellikle sıkça düşme vakalarıyla karşılaşıyoruz. Bununla ilgili sağlık problemleri ortaya çıkıyor.
Burcu Aydın: Ekipman, teçhizat, oda tefrişatı v.s konusunda hayrı hasenatı bol bir şehirde sağlık hizmeti veriyorsunuz. Bu noktada bir ihtiyaç sözkonusu mu?
Mehmet Duran: Ben gerçekten bu anlamda Afyonkarahisar halkına teşekkür ediyorum. Zaman zaman ilimizin işadamları ve gönlünce hayır yapan, yardım yapan kişiler hastanede araç gereç, teçhizat ve oda tefrişatı yönünde katkılar veriyor. Tabii Afyonkarahisar Devlet Hastanesi büyük bir hastane. İhtiyaçların güncellenmesi doğrultusunda yapılan her iş bir güzelleştirme modernizasyondur.
Burcu Aydın: Merkezi Hekim Randevu Sistemi kullanım ve tercihi için söyleyecekleriniz var mı?
Mehmet Duran: İnsanlarımızın özellikle hastanemize başvurdukları süre içerisinde Merkezi Hekim Randevu Sistemini (MHRS) daha iyi ve etkin şekilde kullanmaları taraftarıyım. Sistem etkin ve yeterli kullanılırsa hastalarımız ve hasta yakınlarımızın belirlenen saatte hastaneye gelmeleri yeterli olacaktır. Aksi takdirde sabah gelip saat 11:00’e kadar muayene olmak için buraya gelmelerine, saat 12:00’ye kadar beklemelerine gerek kalmaz. MHRS’nin daha iyi kullanılması noktasında bu vesile ile uyarıda bulunmak istiyorum. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti