Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milyonluk vurgunda 4 tutuklama

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda örgütlü dolandırıcılık yaptıkları iddiası ile gözaltına alınan 13 şüpheliden 4’ü tutuklandı

 

2018 yılından itibaren 0850 telefon hatlarını kullanarak Google’da firma ya da reklamları öne geçirme vaadiyle dolandırıcılık yapan şebekeyi Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü çökertti. Afyonkarahisar ve Hakkari’de toplam 17 adres ve 16 kişiye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonla yaklaşık 1 milyonluk vurgun yaptıkları belirlenen 13 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildiler.
Teknik ve fiziki takibin ardından polis ekipleri, Afyonkarahisar’da 16, Hakkari’de 1 adrese düzenlenen operasyonda 4’ü örgüt lideri olduğu değerlendirilen 13 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi. Polis ekipleri, yaptıkları incelemelerde şüphelilerin 36 farklı dolandırıcılık faaliyetinden yaklaşık 1 milyon lira haksız kazanç elde ettiğini belirledi. İşlemlerin ardından şüphelilerden 3’ü savcılık talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü’nden salıverildi.
Hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından zanlılardan 9’u Afyonkara-hisar’da, 1’i de Hakkari’de adliyeye sevk edildi. Örgüt lideri oldukları değerlendirilen U.D. A.D. M.B. Afyonkarahisar’daki sulh ceza hakimliğince, Y.D. ise Hakkari’deki sulh ceza hakimliğince suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üye olmak ile nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanırken 6 zanlı serbest bırakıldı.