Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nikah salonu binasının tarihi dokusu korunacak

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Uzun Çarşı çalışmalarının ardından Afyon Lisesi yanındaki nikah salonu binasının ele alınacağını açıkladı. Zeybek, binanın tarihi dokusunu korumak istediğini yapılacak inceleme sonrası binanın taş yapı olması halinde güzel bir çalışmanın ortaya çıkacağını söyledi

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2022 yılı son toplantısı olan Aralık ayı Meclis Toplantısı Mehmet Zeybek’in başkanlğında tamamlandı.
Toplantıda bir önceki toplantı olan Kasım ayı Meclis Tutatank özeti meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi. Afyonkarahisar ve Çankırı Belediyesi’nin su kardeşi olarak ilan edilmesi ve protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. 03 N 0003 plakanın Taşhan önündeki durak yerinin eski çimento fabrikası önündeki nakliye durağına aktarılması konu Trafik Komisyonu’nda görüşülerek tekrar meclis gündemine gelecek. 03 N 0049 plakanın Ali İhsan Balta durağından eski çimento fabrikası önündeki nakliye durağına aktarılması talebi de komisyonda incelendikten sonra meclis gündemine gelecek.
YENİ CEZAEVİNE 4 MİNİBÜS ÇALIŞACAK HARBİŞ HASTANE HATTINDA ARAÇ SAYISI 20’YE ÇIKARILDI
Yeni cezaevine güzergah ve hat tahsis edilmesi talebini uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre; Bayındırlık minibüs durağında faaliyet gösteren 4 aracın dönüşümlü olarak çalışacak. Ayrıca Harbiş Devlet Hastanesi güzergahında çalışan 16 adet araç sayısının 4 araç daha arttırılarak toplam 20 araçla çalışmalarını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.
DEĞER BEDELİ FAZLALIĞI BELEDİYE’YE İRAT KAYDEDİLDİ
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yeni cezaevi hattı ile ilgili çalışma için Trafik Komisyonu üyelerine teşekkür etti. Zeybek şunları söyledi: “Karaaslan köyünde yeni cezaevi yapılınca oraya toplu taşıt ihtiyacı hasıl oldu. Tabi bazı duraklarımızda da şişkinlik vardı. Trafik komisyonu üyelerimiz 2 veya 3 ay kadar süre durak başkanları ile birlikte uğraştıkları bir çalışma ortaya koydular. En sonunda herkesin gözü önünde tamamen Noter huzurunda kura çekerek Uydukent hattından 5, Çavuşbaş hattından 4 aracı, beş tanesini cezaevi güzergahında çalışma koşuluyla Bayındırlık hattına, diğerlerinide farklı duraklara dağıtmak suretiyle tamamen minibüs sahipleri ve durak başkanlarının gözü önünde şeffaf bir şekilde Noter huzurunda kura çekerek güzergahlar belirlendi. Kimsenin kimseye diyeceği birşey yok. Tabi burada bazılarının duraklardaki değer bedeli fazla olduğu için komisyonda tamamen Belediyemize irat gelir kaydedilmek şartı kararı alınmış. Bu nedenle ben teşekkür ediyorum. Gerçekten itiraz etmeyeceği herkesin gözü önünde gerçekleşen bir organizasyonu gerçekleştirdiler. Belkide Afyon’da bir ilk oldu.”
TOKİ KONUTLARI VE POLİS OKULUNA HAT VERİLDİ
Battalgazi Mahallesi Çetinkaya Toki Konutlarına güzergâh ve hat tahsis edilmesi kararı alınarak, TOKİ konutlarında oturan vatandaşların ihtiyaçları giderilmesi adına OSB hattında çalışan 3 aracın Battalgazi Mahallesi Çetinkaya Toki Konutları ile ve Polis Okuluna giriş çıkış yapması, ANS Erenler durağında çalışan 2 aracın yarım saatte bir dönüşümlü olarak Battalgazi Mahallesi Çetinkaya Toki Konutlarına ve Polis Okuluna giriş çıkış yapmasını uygun gören Trafik Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Zeybek konu hakkında şöyle konuştu: “Polis okulunun oraya yapılan TOKİ konutlarına vatandaşlar taşınmaya başlayınca, ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz diye talepte bulundular. Trafik komisyonumuz çalışarak yeni güzergah belirledi.”
PLAKALAR YASAL SÜRESİNDE DEVİR EDİLECEK
03 S 0323 ticari plakanın İbrahim Bozhüyük’ün üzerinden Muharrem Selek’inn üzerine yasal süresi içinde devir edilmesi talebini uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. 03 S 0336 ticari plakanın Hoşgör Turizm Ltd Şirketii üzerinden Mehmet Ceylan’ın üzerine yasal süresi içerisinde devir edilmesine karar verildi. 03 M 0094 ticare plakanın Mehmet Sağlam’ın üzerinden süresinde Halil Çavdar’ın üzerine devir edilmesi kabul edildi. 03 M 0270 ticari plakanın Halil Memiş’in üzerinden yasal süresinde Hüseyin Yıldız’ın üzerine devir talebi uygun görüldü. 03 M 0052 ticari plakanın Abdullah Aktürk’ün üzerinden yasal süresinde Ali Osman Uğur’un üzerine devir edilmesine karar verildi. 03 S 0186 ve 03 S 0014 ticari plakaların sahibi Emin Kınık’ın plakalarını kendi kurmuş olduğu KNK Group Servis İşletmeciliği Ltd Şirketi üzerine yasal süresinde devir edilmesi talebi kabul edildi. 03 T 0202 ticrari plakanın Nejdet Erendur’un üzerinden yasal süresinde Cemil Kılınçarslan’ın üzerine devrine karar verildi.
KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALAMAK İÇİN ARALIK AYINDA SEMERKAND’A GİDİLECEK
Mülkiyeti Afyonkarahisar Belediyesine ait Selçuklu Mahallesi Caher Dudayev Caddesinde Akarçay kenarında bulunan süresi kafetaryanın 10 yıl süreyle kiraya verilmesi, kira şartları ve muhammen bedelin tespiti için Belediye Encümenine yetki verilmesine karar verildi. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 2783 ada, 5 parsel ile 2791 ada 2 parseldeki taşınmazlarda imar uygulamasında mağdur olan maliklerin tüm hisseleriyle, mülkiyeti Belediye’ye ait aynı mahallede 5277 ada 3 ve 4 parseldeki taşınmazlarla takas edilmesi, takas şartlarının belirlenmesi hususunda Belediye Encümenine yetki verildi. Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Şubesi 1 Nolu Şube Başkanlığı arasında “Kitap Okuma Yarışması” kapsamında ortak işbirliği protokolünü imzalaması için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Özbekistan’ın Semerkand şehri ile Afyonkarahisar’ın kardeş şehir olması nedeniyle protokol imzalamak üzere Belediye görevlilerine yetki verildi. Yoğun işler nedeniyle protokol imzalamak için Semerkand’a gidilemediğini belirten Mehmet Zeybek, Aralık ayında Semerkan’da gidileceğini dile getirdi.
NİKAH SALONUNUN TARİHİ DOKUSU ORTAYA ÇIKARILACAK
Zafer Partisi Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz Kasap toplantıda söz alarak Afyon Lisesi’nin yanında bulunan Nikah Salonu binasının durumunu sordu. Zeybek, “Nikah Salonu binasının sıvalarını ben inşallah bir köşesinden kazıttıracağım. Altından ne çıkacağına bakacağım. Uzun Çarşı çalışmasında rahatladığımız zaman arkadaşları oraya yönlendireceğim. Eğer altı taş bina ise taş binayı ön plana çıkaracağım. Tuğla ise tuğlayı ön plana çıkaracağım. Binanın yanındaki Afyon Lisesi binası gibi tarihi dokuyu ortaya çıkarmak istiyorum. Eğer bina taş bina ise aliyyul ala olacak. Yalıtımını da yapacağım o binayı korumak lazım.” dedi. Kasap, Uzun Çarşı’da süre gelen çalışmalar doğrultusunda kış mevsiminde hala çatısı örülmemiş binalar olduğuna dikkat çekti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti