Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“O gece sokaklara çıkan her bir insan; Yüzbaşı Agâh, Nene Hatun, Seyit Onbaşıydı”

“O gece sokaklara çıkan her bir insan; Yüzbaşı Agâh, Nene Hatun, Seyit Onbaşıydı”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Demokrasi Nöbet programında konuşan Vali Gökmen Çiçek, 15 Temmuz gecesi Başkomutanının çağrısıyla meydanlara akın eden Afyonkarahisarlıların şehre kim gelirse gelsin Türkiye’nin diğer kentleri gibi esir alınamayacaklarını söyledi. Çiçek, “O gece Türkiye de sokaklara çıkan her insan Yüzbaşı Agâh’tır. O gece hanım kardeşlerimiz Nene Hatun’du diğer kardeşlerimiz de Seyit Onbaşıydı. O gece başka bir geceydi” dedi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında önceki gün akşam Zafer Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Nöbet programı Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle başladı. Program Din Görevlisi Osman Aykan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti akabinde İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın yaptırdığı toplu dua ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili sinevizyon gösterisi meydana kurulan dev ekrandan izlenildi.
“GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜYDÜ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından sonra Afyonkarahisar protokol mensupları günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptı. İlk konuşmayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. 15 Temmuz darbe kalkışmasının hainlere karşı insanların dik duruşunun 4. yıldönümü olduğunu belirten Zeybek, “Rabbimden dileğim inşallah böyle hainlere, böyle zalimlere, böyle ihanet şebekelerine bir daha fırsat vermesin. Darbe kalkışmasının başladığı ilk andan itibaren haber alır almaz partimizin önünde toplandık. Gerçekten ihanet şebekesinin tahayyül edemeyeceği kararlı bir kalabalık vardı. Bu aziz millet düşünürün söylediği gibi, ‘Tarih tekerrürden ibarettir derler. Hiç ibret alınsa tekerrür mü ederdi?’ dediğini 1980 yılında ki ihtilalinde, 28 Şubat’ta, 1960 yılında ki ihtilal de ders almış olunacak ki Sayın Cumhurbaşkanımızı Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı hainlere yedirmedi. Dik durdu, diklendi, hainlere geçit vermedi. O akşam şunu gördük; partilisi, partisizi, yaşlısı, genci tüm insanlık meydanlardaydı. Öyle insanlarımız vardı ki yaşı 80’nin üzerinde olup, yürümekte güçlük çeken, elinde bastonunu sürükleyerek gelen yaşlı amcalarımızla birlikte yaşamının baharında olan gençlerimiz, çocuklarımız hepsi buradaydı. Gün birlik günüydü.” dedi.
“TARİH BOYUNCA
HAİNLER EKSİK OLMADI”
Birlik olmanın en güzelini 15 Temmuz darbe kalkışması gecesi Afyonkarahisar halkının etkinliğin yapıldığı meydanda yaşattığını belirten Zeybek, “Bizlerde hemşehrilerimizin verdiği destekle o akşam sabaha kadar hemşehrilerimizle birlikte hainlere geçit verilmeyip ülkemize sahip çıkacağımızı bire bir müşahede ettik. ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger’ın bir sözü var ‘ABD 2 sebepten dolayı güçlüdür. Birincisi ülkede ki hainleri bulur öldürür. İkincisi diğer ülkelerde ki hainleri besleriz.’ demiştir. Dünya da öyle güzel bir yeri vatan edinmişiz ki tüm dünyanın gözü güzel ülkemizdedir. Öyle bir yeri vatan edinmişiz ki kurulduğu günden bugüne kadar tarih boyunca ihanet hiçbir zaman eksik olmamış. Kimisi dini cemaat olarak karşımıza çıkmış, kimisi başka bir fraksiyon olarak karşımıza çıkmıştır.” diye konuştu.
“HAİN ŞEBEKENİN GERÇEK
YÜZÜ 15 TEMMUZ’DA ORTAYA ÇIKTI”
“Kişi inandığı gibi yaşamazsa yaşadığına inanmaya başlar.” sözünü hatırlatan Zeybek, “Maalesef sahte cennet satan hainleri din kisvesi altında zekâtlarını vererek, kurbanlarını bağışlayarak cennete gireceklerini zanneden kandırılmış hemşehrilerimiz vardı. Kur’an-ı Kerim de 6 bin 666 ayet var. Bu ayetlerin yüzde 70’de ‘Akletmezler mi, onlar düşünmezler mi? Onlar fikir yürütmezler mi?’ diye ikaz etmesine rağmen maalesef aklımızı kiraya vererek, kendimizin aklını başkalarına kullandırarak cenneti satın alacağımızı, daire bağışlayarak, araç gereç vererek cennet satın alacağımız zannettiler. Bu hain şebeke gerçek yüzlerini 15 Temmuz tarihinde gösterdi. Belki Kurtuluş Savaşında Âlimi İsmet’i olan TBMM’ye kurşun sıkılmazken TBMM’ye bomba atacak kadar gözü dönmüş bu hainler çok şükür emellerine ulaşamadılar. İnşallah bundan sonra da ulaşamayacaklar. Tek arzumuz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olduğu sürece, yekvücut olduğumuz sürece, ayrı gayrı olmadığımız sürece inşallah bunlar hiçbir şey bulamayıp hak ettikleri cezayı da bu aziz milletten alacaklardır. Cenab- Hak bir daha bu hainlere fırsat vermesin.” şeklinde konuştu.
“EŞİNE
RASTLANMAYAN BİR DİRENİŞ SERGİLENDİ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuse-ven Demokrasi Nöbet programında yaptığı konuşmada 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 4. yılının idrak edildiğini kaydetti. Necip Türk Milletinin şanlı tarihi boyunca birçok zafere imza attığını belirten Yurdunuseven, “Necip Milletimiz 15 Temmuz gecesi kanıyla, canıyla dünya da örneği görülmemiş bir kahramanlık destanına imza atarak iradesine sahip çıktı. Tanklarla, uçaklarla tam bir işgal kalkışmasına giren hainlere İstik-lal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un deyimiyle ‘Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın! Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın.’ diyerek gövdesini siper etmiş bu hain emelleri gerçekleştirmesine engel olmuştur. Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir taraftan kaybetmenin hüznünü yaşarken bir tarafta da dünyada eşine rastlanılmayan bir direnişe imza atmanın onurunu yaşadık. Tarihinde Çanakkale ve İstiklal Savaşları gibi birçok dönüm noktasında tarihin akışına yön veren Aziz Milletimizin yaptığı bu kahramanlığı asla unutmayacak ve unutturmayacağız.” dedi.
“ERDOĞAN MİLLETİYLE
BİRLİKTE DESTAN YAZDI”
“Bizlere kimlerin ülkemizin kara dostu, kimin iyi gün dostu olduğunu gösteren 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarımız her daim hafızalarımızda canlı olarak kalacaktır.” diyen Yurdunuseven şöyle konuştu: “Ömer Halisdemir gibi ölüme gülümseyerek, abdest alarak giden kahramanlar bu milletin tarihinde hep olmuştur ve olacaktır. Her zaman milletinin yanında olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de milletinden aldığı güçle yine milletinin yanında yer alan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Ben milletin iradesinden başka bir güç tanımıyorum.’ diyerek darbe kalkışmasında bulunanlara en güzel cevabı vermiştir. Yakın tarihi boyunca darbelerle sindirilen millet iradesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde benliğine kavuşarak, çok daha iyiyi hedefleyerek, çok daha güçlü adımlarla yürümeyi öğrendi. 15 Temmuz’da da milletin iradesinden başka bir iradeye sırtımızı dayamayan Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletiyle birlikte bağımsızlık destanı yazdı. Tarih bilincimizin pekiştiği bu gece de milli tarihimizin önemli bir gecesini daha birlikte yaşamış olduk.”
“TÜM ŞEHİTLERE
ALLAH RAHMET EYLESİN”
Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’yi ve Cumhurbaşkanlığı Külli-yesini bombalayanların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunanların sadece darbe planlamadıklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “O gece irademizi her yönüyle teslim almak istemişlerdi. Zaten milyonlarca insan bunun bilincinde olarak ölüme meydan okudu. O gece tüm milletimiz ayağa kalktı, şaha kalktı. Sözkonusu vatan ve millet olunca milletimiz ayrım gözetmeden aynı safta toplanarak ülkemiz üzerinde alçakça planlar kuran hain teröristlere geçit vermedi. Tarih boyunca bu tür hain saldırılar her daim milletimizin arasında ki bağları kuvvetlendirmiştir. Tabiri caiz ise safları sıklaştırmıştır. Bu vesile ile 4. yıldönümünde başta 15 Temmuz’da ki şehitlerimiz olmak üzere ta 1071’den bugüne kadar bu vatan için, bu millet için, bu ezan için, bu bayrak için, bu Kur’an için şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Israrla söylüyorum; 15 Temmuz Gecesini unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız inşallah.”
“15 TEMMUZ GECESİ SOKAĞA
ÇIKANLAR YÜZBAŞI AGÂH’TI”
Programın son konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 15 Temmuz 2016 yılı gecesinde devlet kurumlarına sızan hain FETÖ mensuplarınca devlet bekası ve millet bağımsızlığının ele geçirilmeye çalışıldığını belirtti. Çiçek şunları söyledi: “Asil milletimiz devlet bekasını ve milletimizin bağımsızlığının ele geçirilmesine izin vermedi. Tankların önüne geçti, kurşunların önüne atladı ama en büyük namusu bildiği bağımsızlığını teslim etmedi. O gece Türkiye de sokaklara çıkan her insan Yüzbaşı Agâh’tır. O gece hanım kardeşlerimiz Nene Hatun’du diğer kardeşlerimiz de Seyit Onbaşıydı. O gece başka bir geceydi. Aramızda 15 Temmuz gazilerimiz de vardı. Yolda programa gelirken bir gazimizle sohbet ettik. ‘O gece başka bir geceydi Sayın Valim. O gece korku yoktu. O gece başka bir andı.’ dedi. Gerçekten o gece başka bir andı. O gece bundan 1071 yıl önce Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın arkasında ki askerlerin yaşadığı ruhla bizlerin yaşadığı ruh aynı ruhtur. Afyonkarahisar’dan Kocatepe’ye düşmanla savaşmak için çıkan askerlerimizin yaşadığı ruh aynı ruhtu. İstanbul’da, Ankara’da büyük destanlar yazıldı.”
“ALLAH
MİLLETİMİZİ KORUSUN”
Afyonkarahisar’a geleli 3 hafta olduğunu belirten Vali Gökmen Çiçek şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar’a geldiğim günden beri biliyorum ki öğrendim ki 15 Temmuz gecesi Şehitler ve Kahramanlar diyarı olan Afyonkara-hisar’da, Afyonkarahi-sarlılar, Başkomutanının çağrısıyla meydanlara akın etmişti. Fotoğraf-larda o kalabalığı gördüm. O gece Afyon-karahisar’a kim gelirse gelsin Türkiye’nin diğer kentleri gibi esir alınamazdı. İşte böyle kahramanların diyarında Valilik yapmakta ayır bir onurdur. Ben milletimizi bir daha böyle hainliklerle Cenab-ı Hak imtihan etmesin diye dua ediyorum. Sayın Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven’in de dediği gibi biz 15 Temmuz gecesini unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Allah milletimizi korusun.”
NÖBET PROGRAMI SABAH EZANININ OKUNMASIYLA SONA ERDİ
Programda daha sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının 15 Temmuz konulu video gösterimi izlenildi. Saatler 00:13’ü gösterdiğinde tüm camilerden selalar ve dualar okunuldu. Demokrasi Nöbet programı 16 Temmuz Salı sabahı sabah namazından önce okunan sela ile sona erdi. Programa; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Halil Yiğit, AFSÜ Rektörü Prof.Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi