Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Örnek proje Afyonluların desteğini bekliyor

Örnek proje Afyonluların desteğini bekliyor

Emirdağ Kaymakamı ve AFAD’dan Sorumlu Vali Vekili Osman Bilici, Afyon halkının depremzedelerin yaralarını saracak olan afyonsizinle.org platformu projesine sahip çıkmasını istedi. Bilici, “Afyon’un bu projeye sahip çıkması herkesin bu yardım kanalını aktif tutmasını bekliyoruz” dedi

 

Depremzedeleri gönüllülerle buluşturan afyonsizinle.org platformu hakkında Emirdağ Kaymakamı AFAD’dan Sorumlu Vali Yardımcısı Osman Bilici tarafından dün öğleden sonra Valilik Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya projenin paydaşları Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ, AFSü ve ATSO’dan temsilcileride hazır bulundu.
“AFYON ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPTI”
Emirdağ Kaymakamı AFAD’dan Sorumlu Vali Yardımcısı Vekili Osman Bilici, afyonsizinle.org org adlı Sosyla Yardımlaşma ve Dayanışma platformu ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Türkiye’nin 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli büyük bir deprem felaketi ile sarsıldığını belirten Bilici, “Depremin ilk gününden itibaren iliklerimize kadar hissettiğimiz 50 bin vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi, yüz binlercesinin yaralanması olayıyla Afyonkarahisar, Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi harekete geçti. Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı, AFAD yerleşkesinde ilk günden itibaren bölgedeki çalışmaları sevk ve idare etti. Afyonkarahisar gerek arama kurtarma faaliyetleri, gerek enkaz kaldırma, gerek diğer çalışmalarla büyük bir sınav verdi. Çok güzel hizmetler yaptı. Bölgeye yaklaşık 900 tane yaşam malzemesi tırı gönderildi. Üç yüz küsur iş aracı bölgede hizmet verdi. Bölgedeki yaraların sarılması için Türkiye bütün imkânlarıyla bölgede seferber olmuşken Afyonkarahisar’da üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptı. Tüm bunlar kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, halkımız ve vatandaşlarla birlikte yapıldı. O dönemde halkımızın yardımlaşma ve dayanışma bilinci ve desteği hakikaten hepimizi hepimizin gözlerini yaşarttı.” dedi.
“PLATFORMA 282 YARDIM TALEBİ ALINDI”
Deprem bölgesindeki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bilici, “Bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Sayın Valimiz bölgede koordinatör vali olarak bir haftadır çalışmalarını devam ettiriyor. Bilindiği üzere son dönemde 202 çadırlık çadır kent ve iki konteyner çarşısı çalışmaları şu anda bölgede devam ediyor. Bölgedeki çalışmaların devamıyla beraber ilimizde 15 bin depremzede misafirimizi ağırlıyoruz. Depremzede misafirlerimiz depremin ilk gününden itibaren bölgemize geldiler. İlk andan itibaren onları yurtlarımızda, misafirhanelerimizde, otellerimizde ve evlerimizde ağırladık. Depremzedelerin ihtiyaçları tabii ki sınırsız ve süreklilik arz ediyor. Devletimiz gerek AFAD, gerek Kızılay, gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, gerek belediyeler ve gerekse sivil toplum kuruluşları, dernekler kanalıyla her türlü desteği sağlıyor. Yalnız spesifik de olsa bazı ihtiyaçları için farklı oluşumlara farklı ortamlara ihtiyaç var. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak Sayın Valimizin talimatıyla afyonsizinle.org adlı bir site oluşturduk. Paydaşlarımızın da desteğiyle bir tarafta yardım talep eden, depremzede misafirlerimizin bir tarafta da yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın bir araya geldiği bu platformda yaklaşık 10 gündür güzel eşleştirmeler yaparak güzel hizmetler yaptık. Bugüne kadar destek vermek isteyen 241 tane vatandaşımız ve yardım talep eden 282 vatandaşımız sisteme giriş yaptılar. Bu girişlerden 61 tanesi sonuçlanırken 48 tanesi de eşleştirildi. Ayrıca, afyonsizinle.org adresli sitemizedeki kayıtlardan 37 tanesi tamamen, 24 adedi ise kısmen karşılanmıştır. Toplam 48 adet talep, bir destekçi ile eşleştirilmiş ve gerçekleşmesi beklenmektedir.” diye konuştu.
“PROJENİN HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR”
Sitenin işleyişini anlatan AFAD’dan Sorumlu Vali Yardımcısı Vekili Osman Bilici, “Vatandaşlarımız herhangi bir konuda eğitim, eğitim materyali, psikolojik destek, gıda, giyim, iş, istihdam ve genel olarak akla gelebilecek her türlü destek konusunda sisteme giriş yaparak destek vermek istedikleri alanları seçerek bunu kayıt altına alacaklar. Diğer taraftan depremzede misafirlerimiz sisteme girip destek almak istiyorum butonundan destek talep ettiği konuda talebini gerçekleştirecektir. Destek veren ve talep eden vatandaşlarımızın bilgileri afyonsizinle.org bürosu tarafından değerlendirilecek. Uygun eşleştirmeler sağlanacak her iki tarafla irtibata geçilerek ilgili desteğin yerine ulaşması sağlanacaktır. Bugüne kadar 61 tane yardım bu şekilde sonuçlandırıldı. Hem destek vermek isteyenler, hem yardım talep etmek isteyenler konusunda bir ilişki gerçekleştirilecek olursa taleplerin fazla olduğu ama destek arz eden vatandaşlarımızın desteklerinin sınırlı olduğu görülmektedir. Basın kanalıyla projenin daha fazla duyurulması gerek gazetelerde, gerek internet sayfalarında gerekse haber kanallarında bu konuya vurgu yaparak, konunun güncelliğini sağlaması amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.
“RAMAZAN AYINDA FAZLACA DESTEK BEKLENİYOR”
Osman Bilici, afyonsizinle.org platformu sitesinden ve konudan kamuoyunun haberdar edilmesi ile sistemin kullanılması sonucu depremzedelerin yaralarının sarılması, ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında daha fazla inisiyatif alınacağının altını çizdi. Bilici şunları kaydetti: “Yardım etmek isteyenlerin yapacakları yardımlar bellidir. Ama spesifik de olsa bazen çok çeşitli de olsa yardım yapmak istedikleri zaman bunu nasıl yapacaklarını, bunun yardıma değer olup olmadığını bilmedikleri için vazgeçebiliyorlar. Teknolojiyi de kullanarak çok basit de olsa sisteme girişle beraber bizlerin yönlendirmesiyle bu yardım niyetini gerçekleştirmiş olacaklar. Afyon’un bu projeye sahip çıkması herkesin bu yardım kanalını aktif tutmasını bekliyoruz. Ramazan ayında bu hayırlı günlerde özellikle daha fazla desteğin oluşması için hepinizden yardım istirham ediyoruz. Bütün Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın projeyi sahiplenmesi ve bizleri depremcede vatandaşlarımızı yalnız bırakmamasını temenni ediyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi