Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şampiyonlardan Müdür Yalçın’a ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 51.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye 2’incisi Gülkader Yangın ile Türkiye 3’üncüsü olan Eda İrem Karagöz’le proje danışmanı öğretmenlerin ülke çapında ses getirerek çok iyi iş çıkardıklarını söyledi

Türkiye 2’incisi Gülkader Yangın ile Türkiye 3’üncüsü olan öğrenci Eda İrem Karagöz, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’la zoom üzerinden yaptıkları görüşme sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’la da biraya geldiler.
“ÜLKE ÇAPINDA BAŞARILAR ELDE EDİLDİ”
Hatırlanacağı üzere 6-9 Temmuz 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılan 51.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finaline Sinanpaşa Tınaztepe Çok Programlı Anadolu Lisesinden tarih alanı Kültürel Miras tematik alanlı “Çanakkale Savaşlarının Avustralya’dan Yükselen Melodisi” isimli proje ile katılan Gülkader Yangın adlı öğrenci Türkiye 2’incisi olmuştu. Bu projenin danışmanlığını Tarih Öğretmeni Muhammet Öztürk yaptı. Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Fizik alanlı STEAM tematik alanlı “Tether Kablolu İsaa-Tulpar01 Rov Tasarımı ve Modellemesi isimli proje ile Türkiye 3’üncüsü olan öğrenci Eda İrem Karagöz’ün danışmanlığını Fizik Öğretmeni Murat Malkondu gerçekleştirdi. 17 Temmuz 2020 tarihinde şampiyon öğrenciler ve projelerin danışmanlığını yapan öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile zoom üzerinde canlı toplantıya katıldı.
“ÇOK İYİ İŞ ÇIKARILDI”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın öğrenciler Gülkader Yangın, Eda İrem Karagöz ve danışman öğretmenler Muhammet Öztürk, Murat Malkondu ve TÜBİTAK Koordinatörü Ömer Bozdağ’la görüştü. Karşılıklı görüş alışverişi sonunda Yalçın şunları söyledi: “Öğrencilerimizin yapmış olduğu başarılı projeleri yakından takip ettik. Her adımda titizlikle çalışarak danışman öğretmenleriyle çok iyi bir iş çıkardılar. Bu projelerde akademik başarıların mutlaka sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenmesinin başarıları daha da artırdığını hep birlikte gözlemledik. Alanlarında örnek projeler yapan değerli öğrencilerimi, ailelerini, öğretmenlerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin başarı serüvenlerinde zirvelerde olmalarını diliyorum.”
Görüşme, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın öğrencilerle, danışman öğretmenlere altın ve kitap hediye etmesi ile sona erdi.