Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçim öncesi İscehisar’a ATSO Şubesi açıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATSO’nun seçimlere 5 gün kala Afyon’a gelerek açılışını yaptığı İscehisar’daki temsilciliğin talebinin mevcut Başkan Hüsnü Serteser’den geldiğini açıkladı.

Başkan Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından mermerin merkezi İscehisar ilçesine açılan temsilcilik binası açılışına katıldı. ATSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Önder Artuk’un da katıldığı törenin açılışında konuşan Başkan Hisarcıklıoğlu, “Afyonkarahisar’a hayırlı işler için geldik. Odamız ve borsamızın ortak daveti üzerine buraya geldik. Talep Hüsnü Serteser’den geldi. Burada alınan her türlü hizmet ATSO’dan alınan hizmetle eşdeğer.  Hizmet ayağınıza geldi. Türkiye’nin en büyük mermer ihtisas bölgesi burada. Mermerin başkentinde de odamız, Afyon mermerini tescil etti. Artık dünya çağında bilinen markası var. Vatikan’daki dünyanın en önemli mekanlarından birisinde Afyon mermeri var. Blok mermerde dünya lideriyiz, ve ihracatımız 2 milyarı geçti. İşlenmiş mermerde İtalya ve Çin bizden önde olsa da gelişmekteyiz. İç piyasa da henüz toparlanmış değiliz. Elektrik ve akaryakıtta yükselen artışın etkisi altındayız. Bölgede ruhsat verirken yerel yönetimlerin yani odaların söz hakkı olması gerekiyor. Sahayı en iyi sizler bilirsiniz. Hem harç planlaması hem de kamuoyunda olumsuz  imaj yansımamış olur” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞIN”

Konuşmasında daha sonra mermer üretimi konusuna değinen ve üretimde birlik, beraberlik mesajı veren Başkan Hisarcıklıoğlu, “Tabaka mermeri 40 sent İtalya 2 dolara yolluyor. Sıkıntılara rağmen sektördeki gelişmeler devam ediyor. Sektörde daha çok kazanacak paramız var. Üyemizin sesiyiz bizler onların temsilcisi oluruz. İcra yetkisi hükümetindir, bizler de onlara iletiriz. Birlikte hareket edebilirsek bereketini görürüz. Bir birinizi ötekileştirmeyin, etkin köken, dininden, inancından ve siyasi görünüşünden dolayı ötekileştirmeyin. Allah hepimizi ayrı ayrı yaratmış, farklılığımız zenginliğimiz. Bir birinizi sevin, sevdikçe mutlu olursunuz. Birlik olan toplumlar kazanıyor, yapamayanlar ise kaybediyor” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti