Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak sağlıklaştırma çalışmaları görüşüldü

Sokak sağlıklaştırma çalışmaları görüşüldü

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde, Kentsel sit alanında kalan mahallelerde ‘tarihi dokuya uygun olarak’ başlatılan sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları masaya yatırıldı

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş ve Murat Öner, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Cemil Kaynak, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Sütsatar, Mimar Eyüp Güngör ve Afyon-karahisar Belediyesi’nin ilgili personelleri katıldı.
Toplantıda sokak sağlıklaştırma çalışmalarında gelinen aşamalar ele alınırken, proje maliyetlerinin belirlenmesi sokak üzerinde yer alan yapıların nitelikleri ve bu niteliklerine bağlı olarak her biri için istenen hizmetler (rölöve, restitüsyon, restorasyon, mühendislik projeleri v.b.) ile proje alanı içindeki sokak ve açık alanlar için kentsel tasarım projeleri ve maliyet hesabı hakkında istişarelerde bulunuldu.
Restorasyon çalışmalarının Afyon-karahisar’ın turizm potansiyelini arttırdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Turizm bakımından çok büyük potansiyelimiz var. Sadece bir geçiş güzergâhı olması bakımından değil, sağlık, kültür, kongre, spor turizminin olduğu gibi aynı zamanda yemek sanatı olarak da mükemmel örneklerin bulunduğu önemli bir merkeziz. Böyle bir kente dışarıdan misafirler geldikçe Afyon Kalesi’ne ve şehir merkezine gelmek isteyenlerde tarihi semtlere uğramadan geçmiyor. Dolayısıyla burası turistlerinde görmek isteyeceği, içinde bulunmak isteyeceği, keyif alacakları bir mekâna dönüşüyor.” diye konuştu.

 

 

İ