Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taytak, Bakan Pakdemirli’ye tarım projelerini sundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ederek Afyonkarahisar’lı yetiştiricilerin ve çiftçinin önünü açacak, proje teklifi sundu

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye gerçekleştirilen ziyarete; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Akif Özkaldı, Hayvancılık Genel Müdürü hemşehrimiz Zekeriyya Erdurmuş ve Milletvekili Taytak’ın davetiyle AKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek’de katıldı. Görüşmede Milletvekili Taytak tarafından, Afyonkarahisar için önemli kazanımlar sağlayacak bir dizi proje önerisi Tarım ve Orman Bakanı Dr. Pakdemirli’ye sunuldu.
Bakan Pakdemirli tarafından ilgi ve dikkatle karşılanan projeler içerisinde; Afyonkarahisar’a bir Tarım Lisesi açılması, kaymakamlar ve belediye başkanları ile görüşülerek, yer tahsis edilmesi halinde, ilçelerde çiftçi eğitim merkezleri kurulması, Afyonkarahisar’a özgü haşhaş poleni bazlı arıcılık faaliyetleri ve arıcılık enstitüsü projesi ve yine Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi desteği ile yapılması planlanan 300 baş anaç kapasiteli “model” koyun barınağı projesi yer aldı.
“PATATES AFYONKARAHİSAR’IN
CAN DAMARLARINDAN BİRİ”
Toplantıda ayrıca Afyonkarahisar’da Şuhut, Sandıklı ,Dinarv e diğer bölgelerde üretim yapan patates üreticilerin sorunları da Milletvekili Mehmet Taytak tarafından dile getirildi ve ivedilikle çözüm bulunacağı sözü Bakandan alındı. Milletvekili Taytak bu çerçevede; patates üreticisine sattığı ürün miktarı üzerinden kg bazlı fiyat artış desteği verilmesi gerektiğine, İhracatın önünün açılması ve teşvik verilmesi gerekliliğine ve birçok ekipmana verilen makine ve hibe desteğinin patates ekipmanlarına da getirilmesi hususlarına özel vurgu yaptı.
“TARIM KREDİ KOOPERATİFİ
ETKİN KULLANILMALI”
Milletvekili Taytak ayrıca; üretilen patateslerin direkt tüketiciye ulaşabilmesi için Tarım Kredi Kooperatifinin daha etkin kullanılmasını Bakan Pamdemirli’den talep etti. Taytak; Tarım Kredi Kooperatiflerinin gerekli alt yapısının mevcut olduğunu, depo, ekipman ve örgütlenmesinin iyi durumda bulunduğunu belirtti.
PAKDEMİRLİ: SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
Patatesten katma değerli ürün temin etmenin çok az olduğunu, bu nedenle yeni işletmelerin açılması için devlet desteği gerektiğini ifade eden Taytak, üniversitelere ve AR-GE şirketlerine gerekli desteğin verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bunun üzerine Bakan Pakdemirli konunun takipçisi olduğunu ve sorunların çözüleceğini söyledi.
“AFYONKARAHİSAR’DA
ARICILIK DESTEKLENMELİ”
Ayrıca görüşmede Milletvekili Mehmet Taytak; Afyonkarahisar ilinde Arı Yetiştiricileri Birliğinin 350 üyesi olduğuna vurgu yaparak, bu sayının arttırılması gerektiğini, Afyonkarahisar coğrafyasının arıcılık için çok uygun olduğunu, özellikle haşhaş poleni bazlı balın ülkemizde üretilen en kaliteli bal olacağını dile getirdi. Taytak Afyonkarahisar’da arıcılığın desteklenmesini Bakan Pakdemirli’den talep etti.
Milletvekili Mehmet Taytak ayrıca; Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, İzmir, Manisa bölgesinin gezginci arıcılarının arı popülasyonunu ve arı koloni sayılarını artırmak için Afyonkarahisar florasından ve poleninden faydalanılabileceğini, bu bağlamda Afyonkarahisar’da gezgin arıcılar için bir park oluşturulabileceğini, Afyonkarahisar’da bir Arıcılık Uygulama yeri yapılırsa teknik arıcılığı öğretmenin yanı sıra işsiz olan gençlerin de bu mesleğe kazandırılmış olacağını ve Afyonkarahisar’da arıcılık üzerine bir Arıcılık Araştırma istasyonu veya Arıcılık Araştırma Enstitüsü kurulması taleplerini Bakana arz etti.
Bakan Pakdemirli olumlu gördüğü bu önerilerin hayata geçirilmesi için üniversite ortaklığıyla bir enstitü kurulabileceğini belirterek bu konuda Afyonkarahisar’da çalışma yürütülmesi yönünde yanındaki heyeti talimat verdi.
TARIM LİSESİ KURULMASI
YÖNÜNDE ÇALIŞMA YAPILACAK
Yine bu görüşmede, Milletvekili Taytak’ın talebi sonrası, Bakan Pakdemirli tarafından Afyonkarahisar’a bir Tarım Lisesi kurulması yönünde çalışma yürütülmesi direktifi de verildi.

Milletvekili Taytak bir diğer projelerinin de Afyonkarahisar ve ülke küçükbaş yetiştiricileri için model teşkil edecek modern koyun barınağı projesi olduğunu belirterek, koyun etinin sağlık açısından önemine vurgu yaptı. Taytak bu konuda AKÜ Veteriner Fakültesinin güçlü bir alt yapısı olduğunu Bakan Pakdemirli’ye ifade etti.
TURAN CİVELEK: FAKÜLTE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN HER
TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ
Bu çerçevede söz alan AKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek ise; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın bu tip projelere çok önem verdiğini ve uygun görülmesi halinde fakülte olarak hem arıcılık hem de koyunculuk faaliyetlerinde üstlerine düşen her türlü desteği vereceklerini dile getirerek, “Sayın Vekilimiz önemli proje başlıkları seçmişler. Afyonkarahisar arıcılık ve koyunculuk için çok önemli bir lokasyon. Biz de fakülte olarak bu konularda son derece donanımlıyız. Bu projelerin tarafı olmaya hazırız. Hali hazırda Fakültemiz ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığı ile önemli projeler yürütülmekte. Son derece tecrübeli hocalarımız var. İlimizin ve ülkemizin emrindeyiz, sayın Vekilimize davetleri ve sayın Bakanımıza da nazik kabulleri için teşekkürlerimizi arz ederiz.” dedi.
Milletvekili Taytak tarafından Bakan Pakdemirli’ye Afyonkarahisar’ı ifade eden haşhaş motifli mermer Türk Bayrağı hediye edilmesinin ardından, özellikle Afyonkarahisar’lı yetiştirici ve çiftçiler için çok önemli kazanımların elde edildiği, görüşme karşılıklı iyi dileklerin ifade edilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
“PROJE BAZLI ÇALIŞIYORUZ”
Toplantı sonu görüşlerini ifade eden Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak;
“Cumhur İttifakı ruhu ile birlik ve beraberlik içerisinde önemli işler yapılmaktadır. Sayın Bakanımız projelerimizle son derece ilgilendi, kendilerine kalben müteşekkirim. Toplantıda yer alan, katkı sağlayan değerliA fyonkarahisar’lı hemşehrilerim Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı Beye ve Hayvancılık Genel Müdürümüz Zekeriyya Erdurmuş Beye yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben her daim ülkemin ve Afyonkarahisar’ın emrindeyim. Afyonkarahisar’a katkı sağlamak için gece gündüz çalışıyor, çalmadık kapı bırakmıyor, çiftçinin ve yetiştiricinin dertlerinin kendi dertlerimiz gibi görüyoruz. Biz proje bazlı çalışıyoruz. Projeleri önemsiyoruz. Amacımız Afyonkarahisar’ın kazanmasıdır. Yetiştirici kazansın, üretici kazansın. MHP olarak çiftçinin her daim yanındayız yanında olmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti