Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tek yön uygulaması Ambaryolu’ndan başlayacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehir içi trafikte tek yön uygulamasına ilk olarak Ambaryolu Caddesi’nde başlanılacağını açıkladı. Zeybek, “Tek yön uygulamasına Ambaryolu Caddesi’nden başlayacağız. Önce Ambaryolu Caddesi’ni görelim daha sonra diğer noktaları değerlendirelim dediler. Birden hepsini uygulayamayız, 365 tane minibüsü şehir içinde biz nereye yönledireceğiz dediler. Ama bunu çözeceğiz” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanlığında Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı dün akşam Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
“BELKİ DÜNYA’DA TERMAL ALANDAKİ TEK KARAVAN ALANINA SAHİBİZ”
Toplantının açış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Recep ayı ile birlikte üç aylara girildiğini belirten Zeybek, “Üç aylara girdik. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Cenabı Hak kazasız belasız Ramazan’a ve bayrama erişmeyi nasip etsin. 26 Ocak tarihinde ilk kandilimiz olan Regaip Kandilimizi hep birlikte kutladık. 23 Mart 2023 tarihinde de Allah izin verirse Ramazan Bayramı’nı hep birlikte kutlamış olacağız. 2023 yılının ikinci meclis toplantısını yapıyoruz. 2023 yılında Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olması hasebiyle etkinliklerimize aynen 2022 yılındaki gibi kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk etkinliğimizi Karavan Fest’i yani Karavan Festivali şeklinde Cumartesi ve Pazar günü icra ettik. Türkiye’de dünyada da belki de termal bölgede olan tek karavan alanına sahibiz. Türkiye Karavancılar Federasyonu Başkanı da vardı. Bu festivale katılmış. Kendisiyle de görüştük. Özellikle teşekkür etti.” dedi.
“BUNDAN SONRA HEP AFYON’DAYIZ DEDİLER, ESNAF DA MEMNUN”
Karavan Fest’i ilk kez geçen yıl düzenlediklerini hatırlatan Zeybek, “Karavan Festivalinin ilkini 2022 yılında gerçekleştirmiştik. Olur mu olmaz mı diye düşündük. Yüze yakın karavancı katılmıştı. Bu seneki etkinliğimizede 200’ün üzerinde karavancı katıldı. Tamamına yakını ilk defa gelenlerdi. Şunu söylediler; ‘Afyon’un böyle güzellikleri olduğunun farkında değildik. Hele böyle bir karavan alanına sahip olduğunu işin açıkçası bilmiyorduk. Bundan sonra inşallah hep Afyon’dayız.’ diye ifade ettiler. Cumartesi günü Frigya bölgesini gezdiler. Bizim yukarı mahallelerdeki tarihi konakların olduğu yerleri gezmişler. Esnaflarla görüştüğümüzde söyledikleri ‘Allah bin bereket versin. Gerçekten ticari hayata çok büyük katkılar sundular.’ dediler. Tek gayemiz var. Afyon’un ticari hayatını ve tanıtımını yapabilmektir. Tabii bunları meclis üyesi arkadaşlarımızın destekleriyle yaptık. Afyon’u el birliği hak ettiği yere getirmeye gayret sarf ediyoruz.” diye konuştu.
“200 ÜNİVERSİTE İÇİNDEKAMPÜS ALANI’NDA YARIŞ PİSTİ OLAN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”
Eğitimde başarılı olan öğrencilere karne hediyesi olarak bir turnuva düzenlendiğini belirten Zeybek, “Başarılı öğrenciler arasında düzenlenen bowling yarışmasında birinciye bisiklet, ikinciye zannederim tablet verilecek. Üçüncüye de akıllı bileklik şeklinde Park Afyon AVM’deki bowling salonunda 1-2 Şubat yani bugün (dün) ve yarın itibariyle böyle bir turnuva düzenlemişler. Göreve geldiğimiz andan itibaren her daim gençlerimizin yanında olduk. Gençlerimizi iyi alışkanlıklarla donatalım istedik. Gayemiz gençliğimizin farklı şeylere yönelmekten alıkoymak. AKÜ ile yapmış olduğumuz öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Rektörümüzle birlikte yapmış olduğumuz mutabakatta öğrenci arkadaşlarımızdan gelen bir talep vardı. Uzaktan kumandalı yarış araç yarış pisti istemişlerdi. Bunu tamamladık. Neredeyse 200 üniversite içerisinde, kampüs alanı içerisinde yarış pisti olan tek üniversiteyiz. Belediye olarak asfalt bölümünü yaptık. Yarışmacıları öğrencilerimize teslim ettik. Toprak zemin olarak istediler. Baharla birlikte onu da tamamlayacağız. Öğrenciler hem Avrupa Şampiyonası hem dünya şampiyonası gibi şampiyonalara da katılıyorlarmış. Öğretim üyesi arkadaşlarımız anlattılar. Bu çalışmayı talep iletildikten sonra yaptık. İnşallah o yarışmalarda da bizi başarıyla temsil edeceklerine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
“İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZE 200 TL BURS VERİYORUZ”
Eğitim komisyonu çalışmaları sonucu 2022’de ilk ve orta derecede öğrenim gören öğrencilere Belediye olarak burs verdiklerini söyleyen Zeybek, “Bu sene komisyonumuz yaklaşık 2 bin 433 ihtiyaç sahibi öğrenci belirlediler. İhtiyaç sahibi her öğrencimize 200 TL olmak üzere burs dağıtıyoruz. Sosyal ve kültürel çalışmalarımız aynı şekilde devam ediyor. İnşallah bu seneyi de hem cumhuriyetimizin 100’ncü yıldönümüne hem de Afyon’umuzun gelişimine uygun çalışmalarla, festivallerle kazasız, belasız tamamlamayı düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“OLİMPİK YÜZME HAVUZUNDA TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YAPACAĞIZ”
Göreve seçildiği seçimde 37 projeyle halkın huzuruna çıktuğunu vurgulayan Zeybek şöyle konuştu: “Bunun yaklaşık 30’a yakını biz tamamladık. Bunun haricinde de söz vermediğimiz, proje içinde olmayan 40’a yakın projeyi de hayata geçirdik. Mesela Millet Kıraathanesi dediğimiz kütüphane projesi bizim projemiz değildi. İnşallah yaz yazla birlikte halkımızın, öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Olimpik yüzme havuzu projemiz de yoktu. Tamamladık. İnşallah Gençlik Spor Bakanımızın teşrifleriyle açılışını yapacağız. Kendisi söz vermişti. ‘Burası tamamlanırsa Türkiye Şampiyonası’nı Afyon’a vereceğim’ demişti. İnşallah Türkiye Şampiyonası’nı Afyon’daki olimpik yüzme havuzumuzda gerçekleştirmiş olacağız.”
“YURT İÇİ VE YURT DIŞI TANITIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Rahvan at pisti ile ilgili olarak Fedarasyon Başkanı ile görüşmeleri sırasında Federasyon Başkanının, “Rahvan at pistini standartlara uygun yaparsanız Türkiye Şampiyonasını Afyon’a veririm.’ dediğini aktaran Zeybek şunları söyledi: “Aslen Konyalı olan Federasyon Başkanı Afyon’da at severin, ata binenin bir hayli fazla olduğunu ifade etmişti. İnşallah oranın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Gastronomi çalışmalarımızda hızla devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki tanıtımlar yapıyoruz. Bu sene ilk defa zannederim arkadaşlarımız İstanbul’da EMITT Fuarı’na katılarak Afyon’u temsil edecekler. Afyon’un yöresel ürünlerini, yöresel lezzetlerini ve lokumumuzun tanıtımını gerçekleştirecekler. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Biz belediye olarak altyapı, üstyapı çalışmalarını yapıyoruz. Bunları anlatmaya gerek yok. Arkadaşlarımız projelendirip tamamlayacaklar. Her türlü çalışmayı, altyapıya, üstyapıda hazırladılar. Baharla birlikte inşallah kalan kısımlarımızda tamamlamış olacağız.”
“GENÇLİK VE SPOR BAKANIMIZIN AFYON’A KATKILARI BÜYÜK”
Belediye’nin Zabıta ve İtfaiye personellerine 2023 yılında bin 140 TL fazla ücret verilmesine karar verildi. Tam Olimpik Yüzme Havuzuna Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharem Kasapoğlu’nun adının verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Mehmet Zeybek, “Sayın Bakanımız Afyon’a geldiğinde bugüne kadar gelip geçmiş bakanlar arasında ilimizin genelinde belki de şimdiye kadar görülmedik bir yatırım bütçesi aktardı. Hemen her ilçeye, her beldeye kapalı spor salon salonları, yüzme havuzu, halı saha, oyun alanları yapımı için bütçe verdi. Hem olimpik yüzme havuzunun yapımına hem de bölgenin en büyük Orman İşletme Müdürlüğünden almış olduğu 500 metrekarelik alanın yapımında büyük katkıları oldu.” dedi.
FESTİVALLER İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANACAK
Afyonkarahisar Belediyesine cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet cenaze nakil aracı ve ekipmanlarının satın alınması teklifi oy birliğiyle kabul edildi. 22. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 23. Afyonkarahisar Caz Festivali düzenlemesi için Afyonkarahisar Belediyesi ile Müzik ve Caz Derneği arasında protokolü yapılacak. Iki bin yirmi üç yılında yapacağımız yapılacak olan Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Festivali’yle alakalı işbirliği protokolü imzalanması için Belediye Encümenine yetki verildi. Uydukent İş Merkezi’nde bulunan 9 bağımsız bölüm nolu asma katlı dükkanla, 12 bağımsız bölüm nolu asma katlı lokantanın kiraya verilmesi teklifi kabul edildi. Devlet Hastanesinin karşısında bulunan iş merkezinde olan marketle, arka tarafta lokantanın olduğu bir taşınmazın kira süreleri bitmesi nedeniyle yeniden kiraya verilecek.
AFSÜ HASTANESİNE KAFE KİRALANMASINA KARAR VERİLDİ
Mülkiyeti ve Belediye’ye ait Çakır Mahallesi 166 ada, 8 parsel üzerindeki kafeterya niteliğindeki taşınmazın AFSÜ’ye tahsis edilerek tahsis süresinin belirlenmesi ve tahsis şartlarının belirlenmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi karara bağlandı. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Mavi hastanenin önünde bir kafeterya var. Şu anda zaten üniversite kullanıyor. Burayı tekrar süresi bittiği için kiralamak istiyorlar. Ben işin açıkçası Rektöre ‘Sizin görev sürenizce verebilirim.’ dedim. Bu da yaklaşık 4 yılı kapsıyor.” dedi.
ENCÜMENE TAKAS ŞARTLARI BELİRLEMESİ İÇİN YETKİ VERİLDİ
Mülkiyeti Belediye’ye ait Afdora Sitesi B Blok F girişi ikinci katta bulunan 5 nolu bağımsız bölümle, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Karaman İş Merkezi binası B blok 24 bağımsız bölüm ve A Blok 2 nolu bağımsız bölümün karşılıklı takas edilmesi teklifi görüşüldü. Takas şartlarının belirlenmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konuyla ilgili şunları söyledi: “Mülkiyeti Belediyemize ait Afdora Sitesi B Blok F girişi ikinci katta bulunan 5 nolu bağımsız bölümle mülkiyeti Özel İdare’ye ait Karaman İş Merkezi’ndeki 24 nolu bağımsız bölümün karşılıklı takası yapılacak. Bu hususta belediye yönetimine yetki verilmesi talebi var. Sayın Valimiz, vali yardımcıları için bir daire daha istedi. Şimdi bizim Belediye olarak Karaman İş Merkezi girişindeki Şehit ve Gaziler Derneği onun üzerindeki KOSGEB’in olduğu yer ve bizim Hukuk İşlerinin bulunduğu alanla Mezarlıklar Müdürlüğü’nün olduğu alanı biz alıyoruz. Karşılığında üç artı bir daire vereceğiz.”
“REKABET ŞARTLARI OLUŞMADIĞI İÇİN İHALEYİ İPTAL ETTİK”
Millet İttifakının CHP’li Belediye Meclis Üyesi Av. Murat Çelikbaş, Afdora Sitesindeki dairelerle ilgili daha önce meclisten bir karar geçirildiğini hatırlaratak konu hakkında bilgi istedi. Çelikbaş, “Birincisi bedelsiz bir takas mı olacak? Bu konuda aydınlatıcı olunmalı. Ona göre biz de en azından kamuoyunu bilgilenmiş oluruz. Önceki ihale neden iptal edildi?” diye sordu. Zeybek şöyle konuştu: “Daha önce yapılan ihalede işin açıkçası ihaleye girenlere tek bir tane daire satılmıştı. Rekabet şartları oluşmadığı için biz ihaleyi iptal ettik.”
KOMİSYON MAHALLE FIRINLARI İLE İLGİLİ ÖNERGEYİ İNCELEYECEK
Mahalle fırınlarının daha iyi ve hijyenik şartlarda hizmet vermesi için yeni yapılacak fırınların en az 200 metrekarelik alanda olması, mevcut fırınların hijyen kurallarına göre işletilebilmesi için Meclis Başkanlığına önerge verildi. Önerge rapor hazırlanması için İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi.
ÇELİKBAŞ: YER ALTI ÇÖP KONTEYNIRLARINDA FARELER VAR
Trafik ve İmar Komisyonlarının görüşmesi gereken konular nedeniyle toplantıya 10 dakika ara verildi. Verilen arada CHP’li Belediye Meclis Üyesi Av. Murat Çelikbaş, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e Yeşilyol Caddesi’ndeki ofisinin önünde aracına giren fare ile 20 gün uğraştığını söyledi. Çelikbaş şunları kaydetti. Ofisimin önünde Yeşilyol Caddesinde aracıma bir fare girdi baş edemedim, 20 gün uğraştım. En son araç sanayiye parçalanmaya kadar gitti. Bildiğiniz üzere Yeşilyol Caddesinde ki refüjlerde yer altı çöp konteynırları var. Ben araştırdım burada çok sayıda farenin bulunduğunu öğrendim. Haşere firmalarıyla görüştüm. Aracımdaki fare sorunu çözüldü. Yeşilyol Caddesinde gece geç saatlerde yürümek durumunda kalanlar yolun ortasında çok sayıda farenin bulunduğunu anlatıyor. Burada ilaçlama yapılması gerekiyor.”
“HALKBANK ARAÇLARI YAYALARIN YÜRÜMESİNE ENGEL”
Bir başka sorundan da söz eden Çelikbaş şöyle konuştu: “İkinci husus da ben açıkça söyleyeceğim Başkan’ım. Halk Bankası’nın bulunduğu yer. Muazzam bir şekilde bu banka oraya araçları park ediyor ve kaldırım diye bir şey kalmadı. Bu konuda bizim yönetmenlik vesaireler var. Tabii devlet bankası diye belki çok es geçiliyor ama yanına yenisi yapıldı. Şimdi diğer tarafa bir başka banka daha taşındı. Bunun önü alınacak gibi değil. Yeşilyol’daki hatta özellikle yoğunluk var. Özellikle Halk Bankası’nın orada bıraktığı araçlar da sıkıntı oluşturuyor. Artık yayalar yürüyemiyorlar. Hakikaten yayalar artık orada yürüyemiyor. Görüntü kirliliği de oluşuyor açıkçası. Buna bir çözüm bulunacak mı?” diye sordu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, gerekli denetimlerin yapıldığını, otopark konusunda bencilce davranmak yerine otoparkların kullanılması gerektiğini söyledi.
TEK YÖN UYGULAMASINDA ÖNCELİK AMBARYOLU CADDESİ’NİN
Murat Çelikbaş, Mehmet Zeybek’e trafikte tek yön uygulamasının ne zaman hayata geçirileceğini sordu. Zeybek, “Ocak ayında trafik şube müdürü, jandarma trafik yetkilileri, AKÜ ve Belediyemizin trafik komisyonundaki arkadaşlar bir araya geldik. Tek yön uygulamasına Ambaryolu Caddesi’nden başlayacağız. Önce Ambaryolu Caddesi’ni görelim daha sonra diğer noktaları değerlendirelim dediler. Birden hepsini uygulayamayız 365 tane minibüsü şehir içinde biz nereye yönledireceğiz dediler. Ama bunu çözeceğiz. Minibüsçüler ve trafik komisyonundakiler bakacaklar.”
Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı 1 Mart Çarşamba günü akşam saat 18.00’de başlayacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti