Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKİ 496 konutu 25 Ağustos’tan itibaren teslim edecek

TOKİ’nin merkezde Çetinkaya Mahallesi

TOKİ’nin merkezde Çetinkaya Mahallesi 496 Konut Projesinin hak sahipleri için 25 Ağustos 2022 Perşembe günü itibariyle konut teslimatları başlıyor

 

Afyonkarahisar il merkezinde Çetinkaya Mahallesi 496 Konut Projesinin hak sahipleri 25 Ağustos-30 Eylül 2022 tarihleri arasında konutlarını teslim alacaklar.
“TESLİMATLAR
ŞANTİYEDE YAPILACAK”
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan açıklamada, konut teslimlerinin, İdarenin hazırladığı ilan edilen “Konut Teslim Programı” çerçevesinde projenin müşavir firması Optim-Peta Adi ortaklığı aracılığıyla gerçekleştirileceği bildirildi. Açıklamada, “Konut teslimleri Toplu Konut Şantiyesinde yapılacaktır. Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde kendi imkânları ile şantiyeye ulaşacaklardır. Konut teslim işlemlerine sabah saat 9.00’da başlanacaktır. Kendisine bildirilen günden sonraki başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecektir. Teslimi yapılan konutlar için ilk taksit ödemesi, Ekim 2022 tarihi itibariyle başlatılacak olup, ilk dönemsel artış ise Ocak 2023’ de uygulanacaktır.” ifadeleri kullanıldı.
“ZİRAAT BANKASINA
KDV TUTARI ÖDENCEK”
3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğduğundan, alıcılar tarafından Ziraat Bankası Kadınana-Afyonkarahisar Şubesi’ne KDV tutarı ödeneceği belirtildi. Açıklamada, “Ödeme dekontu-faturanın bir örneği konut teslim anında müşavir firmaya alıcılar tarafından ibraz edilecektir. Bankaca yapılacak KDV tahsilâtlarının belli bir düzen içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere konut alıcıları konut teslim programında ilan edilen tarihte banka şubesine başvuracaktır. KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecektir. Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında konut alıcılarının yanlarında bulundurmaları gereken belgeler; Kimlik belgesi nüfus cüzdanı aslı ve bir adet fotokopi, Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin konut alıcısında bulunan nüshası, konut vekâleten teslim alınacak ise vekâletnamenin aslı ve fotokopisi, KDV tutarı ve site yönetimi ortak gider avansının yatırıldığına dair belge veya faturadır. Varsa devir sözleşmesi nüshası bir adet fotokopisi verilecek. Belgeler eksiksiz ise, konut alıcılarına müşavir firma tarafından ‘Konut Teslim Tutanağı’ ile müşavir firma tarafından mahal listesine göre tanzim edilecek olan ‘Konut Tespit Föyü’ imzalatılacaktır.” denildi.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi