Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TÜGVA Afyon’da köklü bir teşkilata sahip”

“TÜGVA Afyon’da köklü bir teşkilata sahip”
“TÜGVA Afyon’da köklü bir teşkilata sahip”

 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Afyonkarahisar İli 2. olağan genel kurul toplantısı 3 Ağustos Cumartesi günü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonu’nda yapıldı. Toplantı TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksel’in gecikmesi nedeniyle 14:00’de başlayacak olan kongre 15:00’de başladı.
“2. GENEL
KURULLAR YURT
SATHINDA YAPILIYOR”
Genel kurul divanı TÜGVA Ege Bölgesi Koordinatörü İsmail Evlek’in Başkanlığı’nda oluştu. Toplantı Necmi Gümüş tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. TÜGVA İl Temsilcisi Yunus Emre Korkmaz, genel kurul toplantısı katılımcılarını selamlayarak toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.  TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksel, ülke genelinde gerçekleştirdiklerini belirttiği 2. genel kurul toplantılarının 11. bölge olarak adlandırdıkları Ege Bölgesinin Afyonkarahisar ilinde ki toplantıya katılmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
“TÜGVA
AFYON’DA KÖKLÜ TEŞKİLATA SAHİP”
Mustafa Yüksel, TÜGVA’nın kurulduğu 5 yıl öncesinden bugüne dek ülkenin 81 ilinde, 420 ilçesinde teşkilatlanmış 3 yüz bine yakın üyeye kavuştuğunu söyledi. Yüksel, “TÜGVA onlarca gence burs veriyor, onlarca genci yurtlarımızda barındırabiliyoruz. Tabii bunu Afyon ölçeğinde şuanda ki İl Temsilcimiz Yunus Emre Korkmaz kardeşimize hasseten teşekkür etmeyi borç biliyoruz. Bugüne kadar Yunus Emre kardeşimizden önce görev yapan Başkanlarımız da dâhil çokça gayret sarf edip Allah razı olsun kelimelerinden büyük gayretle Afyon’da bugün binin üzerinde üyesi olan ortaokul ve liselerde çok ciddi teşkilatlanmalara sahip, üniversitede fakültelerde, bölümlere kadar inen çok ciddi bir teşkilatlanması vardır. Bununla beraber ortaokullu, liseli, üniversiteli pek çok kardeşimize ama kamplarla, ama yaz okullarıyla ama temsilciliklerinde yapmış oldukları eğitimlerle artık Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği milli ve manevi şura sahip gençler yetiştirmeye başladık.” dedi.
“DAVA İSLAM DAVASI”
Köklü teşkilatlanmayı 4,5 yıl gibi kısa bir sürede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine gösterdikleri yol üzerinde gerçekleştirdiklerini belirten Yüksel, “Bizim pek çoklarınca bilinen bir sistemimiz var. Biz bu sistemi Erbakan Hocamızın teşkilat sisteminden alıyoruz. Erbakan Hocamızın teşkilat modelini şöyle anlatırdı, ‘Bir teşkilatın var olabilmesi için önce amacının ve gayesinin olması lazımdır’ Bizim amaç ve gayemiz, Lailahe illallah Muhammeden Resulullah davasını gütmektir. Amacımız nettir. Fakat bu amacı gerçekleştirecek altını çizerek söylüyorum nitelikli ve yeterli sayıda insan kaynağına sahip olmalıyız. Bu insan kaynağı çok önemlidir. Teşkilat kuruyorsunuz amacı var ama organları, birimleri ve birimleri çalışacak adamları yok. Erbakan Hocamızın ‘Davam’ kitabını okuyanlar bilir. Biz teşkilata şunu anlatıyoruz, kardeşim senin bir İslam davan var. Erbakan Hocam ‘Davam’ kitabında birkaç davadan bahseder. İslam davasından, İslam Birliği davasından bahsediyor. Sanayi ve teknoloji davasından bahsediyor. Maarif yani eğitim davasından bahsediyor. Böylece nitelik kavramının altını dolduruyor.” diye konuştu.
“ECDADIN İZİ
CUMHURBAŞKANINDAN ALINDI”
Milli Görüş Hareketi Lideri Necmettin Erbakan’ın bahsettikleri tüm davaların bir bütün olması gerektiği vurgusunu da aktaran Yüksel şöyle konuştu:
“Erbakan Hocamız yetişen gençliğin bir bütün olması gerektiğini söylemiştir. İşte bizler de bu minvalde, bu doğrultuda bu ufukla, Allah’ın izniyle Afyon ölçeğinde de Türkiye genelinde de böyle gençler yetiştiriyoruz. Tabii bunu yaparken Cumhurbaşkanımız bize ufuk veriyor. Allah kendilerinden razı olsun. 80 yıldır unutmuş olduğumuz ecdadın izini biz Cumhurbaşkanımızla aldık. Cumhurbaşkanımızla geçtiğimiz yıl bir önceki seçim hazırlık döneminde Almanya’da miting yapmak istediler izin vermediler. O miting Bosna’da gerçekleştirildi. Allah nasip etti biz Cumhurbaşkanımızla aynı konvoyda giderken Bosna halkı pencerelerden bayraklarımızı salladı ve gözlerini üzerimizden ayırmadıklarını gördük. Bu Cumhurbaşkanımıza olan hissiyat ve samimiyete binaen gerçekleşiyordu. Bu ecdadımızın bıraktığı izdi. İşte biz gençlerimize bunu anlatıyoruz.” şeklinde konuştu.
KORKMAZ YENİDEN BAŞKAN
TÜGVA Afyonkarahisar İl Temsilciliğine tekrar seçilen Yunus Emre Korkmaz güven tazelemiş oldu. Abdullah Kaya Yurt Koordinatörlüğü, Mehmet Salih Acir Medya İletişim Koordinatörlüğü, R. H. Biçer Eğitim Koordinatörlüğüne, Kaynak Geliştirme ve Mali İşler Koordinatörlüğüne Necmi Gümüş, İdari ve Hukuk İşleri Koordinatörlüğüne Fatih Özkul, Spor Koordinatörlüğüne Mehmet Ali Dadak, Teşkilat Koordinatörlüğüne İbrahim Gürbüz, Lise Erkek Teşkilatına Abdullah Kurt, Lise Hanım Teşkilatına Feyza Çam, Kadın ve Aile Koordinatörlüğüne Zehra Dilek İşbilir, Ortaokul Koordinatörlüğüne Kadir Karakoç, Erkek Üniversite Koordinatörlüğüne Taha Emre Onaran, Hanım Üniversite Koordinatörlüğüne Esra Ekinci ve Çalışan Gençlik Koordinatörlüğü görevine Hasan Sandıkçı seçildiler. >> Burcu AYDIN’ın Haberi