Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Üretirken öğrenme odaklı çalışıyoruz”

Özel Rahmiye Sare Palalı

Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Kurucusu ve Türkeli Gazetesi sahibi M. Önder Artuk, kolej öğrencelerinin eğitim-öğretim masraflarının devlet tarafından karşılandığını kaydederek, “Bizler üretirken öğrenme odaklı çalışıyoruz” dedi

 

Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Kurucusu ve Türkeli Gazetesi Sahibi Önder Artuk, Gün FM’de yayınlanan Gündem programına konuk olarak katıldı. Artuk programda çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nde öğrencilerin eğitim ve öğretim masraflarının devlet tarafından karşılandığını belirten Artuk, “Kolejimiz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir özel okuldur. Lise eğitimi veren okulumuz 4 yıllık eğitim vermektedir. Öğrencilerin aldıkları bu 4 yıllık eğitim boyunca eğitim ve öğretim masraflarının tamamı devlet tarafından karşılanmaktadır. Kolejimiz kayıtları merkezi sınav sistemine göre değil doğrudan kolejimize başvuruyla yapılmaktadır. Kolejimize en yüksek puandan başlayarak kontenjan kadar öğrenci alınmaktadır. Bizler üretirken öğrenme odaklı çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“ÖĞRETMENLERİMİZ
ALANINDA YETİŞMİŞ
İSİMLERDEN OLUŞUYOR”
“Kolejimizdeki öğretmenlerimiz özel öğretim kurumları tecrübesi ile yetişmiş, alanında uzaman, öğretmenliğin gerekliliği olan vasıflara sahip eğitimcilerdir.” diyen Artuk, “Yıllardır Afyon eğitiminde etkin olan kurumumuz uzun bir araştırma süreci geçirmiştir. Bu sürede Afyon’un ve Türkiye’nin önde gelen iş adamları ve CEO’ları ile görüşülmüştür. Bunun yanı sıra üniversite eğitimini yakından takip eden kurumumuz okulumuzdaki bölümlerin iş sahasının en geniş bölümler olduğunu ve iş hayatında aranan alanlar olduğunu tespit etmiştir. Kolejimizde Elektrik-Elektronik, Makine, Gıda, Motorlu Araçlar ve Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol Sistemleri (Mekatronik) bölümlerimiz bulunmaktadır. Bu bölümler üniversiteyi kazanma yolunda da oldukça avantajlıdır.” şeklinde konuştu.
Pandemi günlerinde okullarında sprey el dezenfektanı ürettiklerini belirten Artuk, herkese maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmesi uyarısında bulundu.
“GAZETECİLİK
VEBALLİ BİR MESLEK”
“Gazeteci halkla yöneten arasında bir köprü görevi görür.” diyen Artuk sözlerine şöyle devam etti: “Elinize gelen bilgilerin doğruluğunu araştırmadan yazmamak gerekir. Bazen art niyetli bilgiler de gelebiliyor. Bunları araştırmadan yazarsanız bir makam sahibine veya işletmeye zarar vermiş olursunuz. Bu nedenle gazetecilik veballi bir meslek. Bu işi hakkını vererek yapan hem ilimizde hem de ülkemizde birçok gazeteci var. Biz de uzun yıllardır olduğu gibi hakkını vererek bu mesleği yapanların içinde olmaya devam edeceğiz. Gazetemiz kurulduğundan beri daima halkımızın yanında bir yayın politikası belirlemiş ve biz de devraldığımız bu emaneti çizgisinden sapmadan devam ettireceğiz.”