Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vaka sayısında artışın en büyük nedeni düğünler

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, koronavirüs vaka sayısında artışta baş müsebbibin düğünler olduğunu vurguladı. Düğünlerde sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilmediğinden yakınan Zeybek, “Türkiye genelinde olduğu gibi Afyon’da da ciddi salgın var” dedi

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı dün akşam Belediye Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in idaresinde gerçekleştirildi.
“AFYON’DA
CİDDİ SALGIN VAR”
Koronavirüs (Covid-19) pandemi tedbirleri doğrultusunda toplantı salonuna girmeden önce tüm katılımcıların ateşleri ölçüldü. Maske ve sosyal mesafeye özen gösterilen toplantıda tüm katılımcıların isimleri, telefonları imzalarıyla kaydedildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek toplantı başlangıcında yaptığı konuşmada, koronavirüs salgınının Türkiye’de baş gösterdiği günden itibaren sosyal mesafeye riayet edilerek toplantı düzenlendiğinin altını çizdi. Son günlerde artan virüs vakalarına dikkat çeken Zeybek, “Son günlerde virüs salgınında vaka artışının baş müsebbibi hakikaten düğünlerdir. Düğünlerde sosyal mesafeye ve maske kullanımına riayet edilmiyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Afyon’da da ciddi bir salgın var. Bu nedenle toplantı gündemimizi mümkün mertebe kısa tutarak toplantımızı gerçekleştireceğiz.” dedi.
KADASTRO’YA ÇETİNKAYA
BULVARINDAN GİRİŞ
ÇIKIŞ İPTAL EDİLDİ
Kadastro müdürlük binasına giriş ve çıkışların yapıldığı Ali Çetinkaya Bulvarı üzerindeki giriş çıkışların trafik güvenliği ve emniyeti açısından iptal edilerek binanın batı kısmındaki 2130 sokaktan giriş çıkış yapılmasını uygun gören Trafik Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
KÖPRÜLÜ KÖYÜ VE
ERTUĞRULGAZİ MAHALLESİNE OTOBÜS HATTI ÇALIŞACAK
Köprülü Köyü’ne toplu taşıma aracı verilmesi talebini uygun gören Trafik Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Buna göre 16. termal hattın Çakır Mahallesi güzergâhında çalışan otobüslerin başlangıç ve son durak yeri olan Ömer Termal güzergâhına ilave olarak Ömer Termal’den kalkış Köprülü Köyü’ne varış, köye giriş çıkıştan sonra Ömer Termal’e varış şeklinde Köprülü Köyü güzergâhına otobüslerinin çalışmasına karar verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Köprülü Köyü Muhtarı ve köy sakinlerinin Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’e giderek köylerine çalışan bir araç olmaması nedeniyle mağdur olduklarını bildirmeleri üzerine böyle bir karar alındığını açıkladı. Ertuğrul Gazi Mahallesi’ne otobüslerin çalışması talebi oybirliği ile kabul edildi. Çevre yolunda, otogar tarafında kalan Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarlığından gelen talep üzerine bundan sonra 13. hat Uydukent Fen Lisesi güzergâhında çalışan otobüslerin mahalleye girmesine karar verildi.
YÜNTAŞ’A ACI MAYALI
EKMEK ÜRETİMİ İÇİN DÜKKAN KİRALANMASI GÜNDEMDE
Mülkiyeti Belediye’ye ait Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde 21J-2C pafta, 3458 ada, 15 parsel 777 bin metrekare alana sahip gayrimenkul üzerindeki 4 asma katlı dükkânın 10 yıl süre ile bir bütün olarak kiralanması için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Mehmet Zeybek, “Daha önce burasının marketlere verilebileceği ön görülmüş. Ama şu ana kadar etrafından yapılaşma olmadığı için talep çıkmamış. Bu halde bekliyor. Bunu belki de Halk Ekmek kurmak üzere Yüntaş A.Ş.’ye kiralamayı düşünüyoruz. Bizim yöresel acı mayalı ekmeğimizi üretmeyi düşünüyorlar.” dedi.
BELEDİYE’DE BİRİM MÜDÜRLERİ DEĞİŞTİ
Belediye birim müdürlerinde görev değişikliği yapıldığı açıklandı. Yeni görevlendirmede; Ruhsat Denetim Müdürü olarak görev yapan Taner Çelik Zabıta Müdürlüğüne atanırken, Zabıta Müdürü olan Murat Gürsan’ın da Ruhsat Denetim Müdürlüğüne görevlendirildiği açıklandı. Öte yandan Park ve Bahçeler Müdürü Barış Dal bu görevinin yanı sıra Temizlik İşleri Müdürlüğü görevini de yürütecek. Bilindiği üzere Temizlik İşleri Müdürlü-ğüne Ulaşım Hizmetleri Müdürü Serhat Düzağaç bakıyordu.
Millet İttifakını oluşturan İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerince Meclis Başkanlığına önerge verildi. Önerge’de; Türkiye’de UNESCO tarafından 3. Gastronomi Şehri ilan edilen Afyonka-rahisar’ın tanıtımında Belediye’nin büyük rol oynayarak maddi harcamalar yaptığı kaydedildi. Kurtuluş Savaşının gerçekleştiği Kocatepe Çakırözü Köyü yol güzergâhında, Kocatepe etrafı dinlenme, tuvalet ve namazgâh yerlerinin bakımsız, ışıksız ve güvenlikten yoksun olduğu belirtilerek il dışından gelen misafirlerin bu durumdan rahatsız oldukları Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’a yakışmayan bu duruma Belediye’nin gereğini yapması talep edildi. Başkan Zeybek, hassasiyetleri için İYİ Partili meclis üyelerine teşekkür ederek o bölgenin Milli Parklar Müdürlüğü uhdesinde olduğunu sözlerine ekledi.
>> Burcu AYDIN-’ın Haberinin ayrıntıları yarın Gazeteniz Kocatepe’de

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti