Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Çiçek ilk ders zili heyecanına ortak oldu

Vali Çiçek ilk ders  zili heyecanına ortak oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca, okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflarda başladı. Vali Gökmen Çiçek Gedik Ahmet Paşa İlkokulu’nu ziyaret ederek hem alınan tedbirleri denetledi hem de öğrencilerin heyecanına ortak oldu

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da tüm tedbirler alınarak yüz yüze eğitim başladı. Yüz yüze eğitim kapsamında öğrencilerin güvenliği ve hijyeni açısından tüm tedbirler alınarak dezenfektan ve ateş ölçer dağıtımları yapıldı. Alınan tüm tedbirleri yerinde incelemek ve öğrenci ile öğretmenlerin yüz yüze eğitim heyecanına ortak olmak için Gedik Ahmet Paşa İlkokulu’nu ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, sınıflarda incelemelerde bulundu. Vali Çiçek’e Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’da eşlit etti.
MASKE, MESAFE TEMİZLİK
HATIRLATMASI…
Öğrencilere güzel bir eğitim öğretim dönemi dileyen Vali Çiçek, maske, mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatarak bu kurallar çerçevesinde hazırlanan oyunlarla güzel vakit geçirilebileceğini belirtti. Ziyareti sırasında öğretmenlerle de sohbet eden Vali Çiçek, sorumluluklarının büyük olduğunu hatırlatarak, bu zorlu görevlerinde kolaylıklar ve başarılar temenni etti.
Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül’de gerçekleştirilecek uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1’inci sınıflarda “1 gün yüz yüze eğitim” şeklinde yapılacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.
“ZOR SÜRECİ BİRLİKTE
ATLATACAĞIZ”
Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yüz yüze eğitimin ilk gününde Gedik Ahmet Paşa İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Kocatepe İlkokulu, Salim Pancar İlkokulu ve Asiye Sultan Anaokulunu ziyaret ederek öğrencilerin heyecanlarını paylaştı.
Öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Yalçın, “Minik öğrencilerimizin eğitim-öğretim hayatlarına başladıkları bugünde onlarla birlikte olmaktan çok mutluyum. Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde çocuklarımızla buluştuk, 21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz uyum eğitimi kapsamında okul öncesi eğitim kurumlarındaki öğrencilerimiz haftada 1 gün 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati gerçekleştirecekler. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüs olacak şekilde eğitim görecekler. İmkân ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde ayrı gruplara ayrılması ve her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olması sağlanacak. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak. Birlikte hareket ederek maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyup bu zor süreci birlikte atlatacağız.” dedi. >> Kocatepe Haber Merkezi