Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Çiçek: Yangın 170 dönüm arazide etkili oldu

Enerji santrali ve dışarıdaki

Enerji santrali ve dışarıdaki alanlarda dahil olmak üzere 179 dönüm arazide yangının etkili olduğunu belirten Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, rüzgarın etkisini azaltması ile birlikte bir iki saat içinde yangını kontrol altına almayı ümit ettiklerini söyledi.

Alana gelerek santral yetkilileri ve yangında görevli olan il müdürlerinden bilgi alan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, daha sonra yangının etkili olduğu alanda ve çiftliklerde inceleme yaptı. İncelemelerin ardından açıklama yapan Vali Çiçek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çiçek, “170 dönüm alan içerisinde etkili olan yangında aşağı yukarı 200 personelimiz çalışmakta. 35 itfaiye aracımız ve 11 arazözümüz ve gündüz saatlerinde de helikopter ile müdahale edildi. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar fakat yanan ürünlerin ağaç kökü, mısır balyaları olması ve saman balyalarının yanması içten içe devam ediyor. Yanan yerlerden çevresine kıvılcımlar atma ihtimali artıyor. Birde yangının çıktığı ilk andan itibaren saatte 40 kilometre hızla esen rüzgar yangınla mücadelenin uzun sürmesine neden oluyor.” dedi.
“12 VATANDAŞIMIZI YANGINDAN ETKİLENDİ”
12 kişinin yangından etkilendiğini belirten Vali Çiçek, “Yangının başından itibaren arkadaşlarımızın yoğun çalışması var. Yangında 12 vatandaşımızı yangından etkilendi, bu vatandaşlarımızın da 2’sine hastanelerde müdahale edildi. Birisi taburcu edildi diğeri de taburcu olacak. Diğer 10 vatandaşımıza ise olay yerinde müdahale edildi. Çok şükür bir can kaybımız yok. 2 ahırın tamamen, birinin de kısmen yanması 8 çiftlik yangından etkilendi.” ifadelerini kullandı.
58 BÜYÜKBAŞ 460 KÜÇÜKBAŞ HAYVANIMIZI TAHLİYE ETTİK”
Yangını söndürmek için 200 kişinin canla başla çalıştığına dikkat çeken Vali Çiçek, “Buradaki en büyük dezavantajımız ve bizi en çok yoran şey şuan rüzgarın hızının devam etmesi, meteoroloji ile görüşmelerimizde rüzgarın hızının saat 23.00 itibari ile rüzgarın hızının azalmasını bekliyoruz. Ama şuan halen devam ediyor. 200 arkadaşımızı canla başla yangını söndürmek için mücadele ediyor. 58 büyükbaş 460 küçükbaş hayvanımızı tahliye ettik. Onlarda da herhangi bir zayiat vermedik. Bizi mutlu eden şey can ve hayvanlarımızda bir zayiat olmaması.” şeklinde konuştu.
“SABOTAJ MI YOKSA KENDİLİĞİNDEN Mİ ÇIKTI” 
Sabotaj iddialarına cevap veren Vali Çiçek, “Savcılık tarafından yangının ilk çıktığı yerdeki kamera kayıtlarının hepsi alındı. Bununla ilgili detaylı bir inceleme yaptıktan sonra doğaldır ki konuşabiliriz. Şuan bütün görüntüler elimizde sabotaj mı yoksa kendiliğinden mi çıktı, ilk tespitlerimiz var desek yalan olur. Çünkü detaylı bir çalışma gerekiyor. Arkadaşlarımızda bu yönde çalışıyorlar.” ifadelerine yer verdi.
ÜMİDİMİZ BİR İKİ SAAT İÇERİSİNDE KONTROL ALTINA ALABİLMEK”
Yangını bir iki saat içinde kontrol altına almak istediklerini ümit ettiklerini söyleyen Çiçek, “Yanan saman balyaları, mısır ve ağaç köklerinin bir anda tamamen söndürülmesi bugün için çok uygun görünmüyor ama ümidimiz bir iki saat içerisinde kontrol altına alabilmek.” diye konuştu. >>Burak AYDIN’ın Haberi