Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Yiğitbaşı aşçı önlüğünü giyip ocağın başına geçti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Aşçılık Programı Sosyal Sorumluluk Etkinliğine” katıldı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ve Öğretim Görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik rehberliğinde mutfak atölyesinde, gençlerin yaptıkları lezzetleri tadıp, heyecanlarına ortak oldu.
Etkinlikte farklı yaş gruplarında olan misafir öğrencilere önce mutfak ekipmanları ve baharatlar, ardından aşçılık programı ikinci sınıf öğrencilerinin rehberliğinde Türk mutfağından Afyonkarahisar özelinde yapılan yemekler tanıtıldı. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte daha önce hazırlanmış kekleri öğrencilerle birlikte süsleyerek kendilerine ikram edilen lezzetleri tattılar.
Aşçılık Uygulama Mutfağı sayesinde öğrencilerin aldığı eğitimlerle ulusal ve uluslararası ün yapmış kurumlarda çalışılabileceğini ifade eden Vali Yiğitbaşı, Gastronomi şehri olarak AKÜ’de bu alanla ilgili faaliyet gösteren tüm birimlerin önemli olduğunu vurguladı. Afyonkarahisar’ın geleneksel lezzeti olan ‘vişneli paluze ile kaymaklı baklava kıtırı, cupcake ve kurabiye’ çeşitlerinin yapıldığı etkinlikte, tatlıların krema, kaymak ve meyve ile süslenmesinde öğrencilerin istekle ve heyecanla bu uygulamadan keyif aldıkları gözlemlendi.
Öğretim Görevlisi Tansu Çelik, UNESCO tarafından Gastronomi şehri seçilen Afyonkarahisar’ın lokal lezzetleri içinde yer alan vişne, yumurta, tavuk patates, kaymak ürünlerine yer verilerek öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Öğretim Görevlisi Erkan Çelik ise Afyonkarahisar’ın özel gün tatlıları arasında yer alan paluze tatlısının özellikle doğum ve davet yemeklerinde sunulan sağlıklı besleyici bir tatlı olduğunu, öğrenciler tarafından ilgiyle hazırlanıp tüketildiğini ifade etti.
Etkinlik sonrası Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Radyo Kocatepe stüdyosunu ziyaret ederek Radyo-TV Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Fikret Aydın’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi