Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Yiğitbaşı: Her zaman yaşlıların emrindeyiz

1 Ekim Dünya Yaşlılar

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, devletin temsilcileri olarak her zaman yaşlıların emrinde olduklarını belirtti

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle açıklama yaptı.
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, toplum ve aile hayatının en kıymetli hazineleri olan yaşlıların, bugünle gelecek arasında köprü kurarken, tecrübeleriyle de aydınlattıklarını belirterek, “Türk Milleti geçmişten geleceğe ışık tutan büyüklerimize her zaman sevgi ve saygı göstermiş, en itibarlı mevkilerde onlara yer vermiştir. Yaşlılık bizim toplumumuzda tedavülden kalkmak değil, hürmet makamına oturmak demektir. Büyüklerimiz bizler için her daim yol gösterici, tecrübeleriyle yaşantımıza rehberlik eden, gölgelerinde huzur bulduğumuz elleri öpülesi kıymetlilerimizdir. Yaşlılık insanın en oldun ve mütevazı olduğu dönemlerdendir. Yaşamlarının büyük bir kısmını topluma ve ülkesine hizmet ederek geçirmiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek onur ve gurur vericidir. Yaşlılara saygı, yaşlılara bakmak ve onları hiçbir şekilde incitmemek inancımızın da bizlere çok açık ve hiçbir muğlaklığa yer bırakmayacak şekilde yüklediği en temel görevlerden biridir.” dedi.
Devlet imkanları, kabiliyeti ile her kesime büyük hizmetler sunulduğunu ifade eden Vali Yiğitbaşı şu ifadeleri kullandı: “Ömürlerinin son demlerini yaşayan kıymetli yaşlılarımızın desteklenmesi, kurumlarda ve evlerinde bakılmaları için devletimizin sunduğu pek çok imkân ve birçok model mevcut. Huzurevlerimizin sağladığı hizmetler dünya standartlarının çok üzerinde. Maddi destekten başlayarak psikolojik desteğe kadar geniş bir yelpazede yaşlılarımızı destekliyoruz. Fakat sadece devletimizin desteği değil, bizlerin desteği de yaşlılarımız için çok önemli. Yaşlılarımızı yalnız bırakmamalı, imkânlar dâhilinde yalnızlıklarını giderebilmeliyiz. Büyüklerimizin duası bizler için çok önemli. En büyük manevi sigortamız onların duasıdır. Devletin temsilcileri olarak bizler de her zaman yaşlılarımızın emrindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor, tüm ulu çınarlarımıza sağlık, afiyet ve huzur içerisinde mutlu bir ömür diliyorum.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti