Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vatandaşa verilen hizmetin takipçisi olun”

Emirdağ İlçesi’nde bir dizi

Emirdağ İlçesi’nde bir dizi incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, muhtarlarla yaptığı toplantıda muhtarlardan beklentilerini dile getirerek, “Vatandaşlara karşı verilen hizmetlerin takipçisi olun. Güleryüz ve anlayışla çözüm odaklı çalışarak, kamu görevi yaptığınızı unutmayın” dedi

 

Vali Gökmen Çiçek ilçe ziyaretlerine Emirdağ İlçesi ile devam etti. İlk olarak ilçenin yöresel ve kültürel zenginliğinin anlatıldığı Emirdağ Kültür Evi’nde incelemelerde bulunan Vali Çiçek, Kültür Evi’nde yapılan çalışmalar ile sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
Vali Gökmen Çiçek, Emirdağ İlçesi programı kapsamında Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ve Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’yu da makamlarında ziyaret ederek ilçede yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler aldı.
“GÜLERYÜZ VE ANLAYIŞLA
ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIN”
Ardından muhtarlarla toplatıda bir araya gelen Vali Gökmen Çiçek, öncelikle Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici’den ilçenin asayişi, eğitim ve altyapı alanları ile sosyal ve kültürel alanlarda planlanan ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra muhtarlar toplantısında mahalle ve köy muhtarlarını dinleyen Vali Çiçek, muhtarlardan beklentilerini dile getirerek, vatandaşlara karşı verilen hizmetlerin takipçisi olmalarını, güleryüz ve anlayışla çözüm odaklı çalışmalarını, kamu görevi yaptıklarının bilincinde olmalarını ve her türlü sıkıntı ve talepte kendisine ulaşmalarını istedi. Vali Çiçek kendisine iletilen talepleri de ilgili kurum müdürlerine talimat vererek gereğinin yapılmasını istedi.
SOSYAL TESİSLERİ İNCLEDİ
Programı kapsamında yapımı devam eden Aziziye Kültür, Sanat ve Spor Merkezi ile içerisinde restoran ve çocuk oyun alanları bulunan Belediye Sosyal Tesisinde de incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, her iki tesiste vatandaşlara yönelik verilen hizmetler ve yürütülen çalışmalar konusunda yetkililerden bilgi aldı.
İKİ HAFTAYA FAALİYETE GEÇECEK
İlçe ziyaretleri kapsamında kamu yatırımlarını da yerinde denetleyen Vali Gökmen Çiçek, bu kapsamda kamu yatırımı olan ve Hayırsever Halaç ailesinin desteğiyle Emirdağ İlçesi’ne yapılan “Fazlı-Macide Halaç Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi”nde incelemelerde bulundu. İki hafta içinde faaliyete geçecek olan Fazlı-Macide Halaç Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 48 yatak kapasitesi ile yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere hizmet verecek.
“BİZANS’I YÖNETEN
3 İMPARATOR
AMORİUM’DAN ÇIKTI”
Vali Gökmen Çiçek, Amorium Antik Kentte de incelemelerde bulunarak bilgiler aldı. Bölgede yapılan çalışmalarda Kazı Başkanlığı görevini yürüten Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Demirel Gökalp, 90 dekarlık alanda yer alan Amorium’un, sırasıyla Hitit, Frig, Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde kesintisiz yerleşim yapılan bir antik kent olduğunu anlattı. Yapılan kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Gökalp, Amorium’un Bizans döneminde eyalet ilan edildiğini ve bu kentten Bizans’ı yöneten 3 imparatorun çıktığını söyledi.
“JEOPOLİTİK AÇIDAN ÖNEMLİ”
Amorium Antik Kenti’nin jeopolitik açıdan da önemli bir noktada bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökalp, İslam kaynaklarında İstanbul’dan evvel Amorium’un alınması gerektiği yönünde bilgiler olduğundan söz etti. Eski İslam kaynaklarında “Eğer İstanbul fethedilmek isteniyorsa Amorium alınması gerekiyor” bilgisine rastladıklarını söyleyen Gökalp, bu kentte ilk kazının 1988 yılında başladığını ve önümüzdeki yıllarda da kazıların devam edeceğini söyledi.