Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni müze inşaatı yeniden ihaleye çıkıyor

Afyonkarahisar’daki yeni müzenin inşaatı,

Afyonkarahisar’daki yeni müzenin inşaatı, teşhir tanzimi ve çevre düzenleme işi ihaleye çıktı

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven’in Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüşmelerinin ardından yeniden gündeme gelen müze için bu yıl içinde ihaleye çıkılması bekleniyor.
25 bin metrekare inşaat alanına sahip müze tamamlandığında 3 katlı olacak ve 5 bloktan oluşacak. Toplam da 55 bin 198 metrekare alan üzerine kurulacak müze için yeniden ihaleye çıkılacak.
İhalede proje daha önceki yıpranmalar dolayısıyla bir bütün olarak ele alınacak. Afyonkarahisar yeni müze teşhir tanzimi ve çevre düzenlemesi işinin tamamlanabilmesi için proje kapsamında yapılacak imalatlarla ilgili yeniden ihaleye çıkılacak. İnşaat imalatları, çevre düzenlemesi, çevre düzenleme yol ve köprü, teşhir tanzim, mekanik tesisat, elektrik tesisat ve interaktif uygulamaların düzenlenmesi adına yıl içinde yeniden ihaleye çıkacağı açıklanan müze için AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdu-nuseven’in Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüştükleri belirtildi.
Afyonkarahisar’da Termal Turizm Bölgesi içerisinde kendine özgü mimarisiyle uluslararası nitelikteki müzelerde aranan gerekli bütün üniteleri içerisinde bulunduran yeni müze inşaatı, tamamlandığında sürekli ziyaret edilebilecek ve Türkiye’de ilk olarak en son teknolojiyle donatılacak.