Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz kimdir

Yeni Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz kimdir

Antalya Kumluca Kaymakamlığı görevinden Afyonkarahisar Vali Yardımcılığı görevine atanan Uğur Kolsuz’un önümüzdeki günlerde görevine başlaması bekleniyor.

ÖZGEÇMİŞİ
Kumluca İlçe Kaymakamı Uğur Kolsuz 1967 Elazığ doğumlu olup, ilk ve orta öğrenimini Elazığ’ da tamamlamıştır. ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden 1991 yılında mezun olmuş, aynı yıl Ziraat Bankası Bankacılık Okuluna girerek uzman titrini almıştır. Aynı yıl girmiş olduğu Kaymakamlık Sınavı sonucunda 1992 yılında Malatya Kaymakam Adayı olarak İçişleri Bakanlığına intisap etmiş, sırasıyla Burdur – Altınyayla, Erzincan – Kemaliye, Mardin – Yeşilli, Tokat – Artova, Giresun – Keşap Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Şube Müdürü, Edirne – Uzunköprü, İzmir – Bergama Kaymakamlıkları ile İzmir Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.
1994 yılında 8 ay süreyle İngiltere’de dil eğitimini, 2002 yılında ise İngiltere Exeter Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Birçok yurtdışı eğitimi ve proje çalışmasına katılmıştır. ABD’ de 45 gün süreyle inceleme programı, Singapur’ da Devlet Memurları Kolejinde “Kamuda Mükemmellik Eğitimi”, yine Singapur’ da “e-Devlet Eğitimi”, Hindistan Delhi’ de “e-Devlet Eğitimi”, Almanya’ da “Yönetim Yapısı”, Yunanistan Selanik’ te “e-Devlet Çalışması”, Slovenya’ da “Romanlara Yönelik Proje” ye katılmıştır.
İyi derecede İngilizce bilen Uğur Kolsuz, ayrıca eski Türkçe okuyabilmektedir. Evli olup 2 çocuğu bulunmaktadır. Uğur Kolsuz 12.08.2022 tarihinde Afyonkarahisar Vali Yardımcılığı görevine atandı.