Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yetkiyi almaya kararlılıkla yürüyoruz”

“Yetkiyi almaya kararlılıkla yürüyoruz”

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Demirci,  sendika olarak kararlılık ve emin adımlarla yetkiyi alma yolunda yürüdüklerini açıkladı

 

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci, 15 Mayıs 2022 ile 15 Mayıs 2023 arasında eğitim iş kolunda bulunan 52 sendika arasında, “Türkiye Sevdamız Ekmek için Kavgamız” anlayışı ile kurulduğu günden itibaren cesaret ve kararlılıkla, ilkelerinden taviz vermediğini belirttiği Türk Eğitim Sen’in Afyon Şubesinde üyesi sayısının arttığını kaydetti.

“ÜYE ARTIŞIYLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Muhtar Demirci, Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şubesi olarak tehdit, baskı ve şantaj anlayışından medet uman ve etik dışı sendikacılık yapmayı bünyelerine sindirenlere inat asla ayrımcılık yapmadıklarını ifade etti. Demirci, “Türk Eğitim Sen olarak ötekileştirmeden üyelerini sayısal veri olarak görmekten öte her birini onurlu sendikacılığının sembolü olduk. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 231 üye artışıyla 15 Mayıs 2023 itibariyle 2 bin 768 üye, üniversite üye sayısı 226 olmak kaydıyla toplamda 2 bin 994 kesintili üye sayısına ulaştık. Ücretsiz izinde üyemizle birlikte toplam 3075 üyemiz mevcuttur. Görülmektedir ki her türlü karalamaya, iftiraya , ‘eriyorlar’ söylemlerine inat üye artışı ile yolumuza devam etmekteyiz. Elbetteki gücümüze güç katılmasında büyük bir özveriyle ve fedakârlıkla sendikal anlayışımızı girilmedik kurum bırakmaksızın alanlarda anlatan ilçe temsilcilerimize ve yönetim kurullarına, okul temsilcilerimize ve sendika üyelik tercihini sendikamızdan yana kullanan 3 bin 75 cesur yürekli arkadaşımıza teşekkür ederiz.” dedi.

“YAKLAŞIYOR GELMEKTE OLAN”

Demirci sözlerine şöyle devam etti: “Tavrını her daim eğitim çalışanlarından yana koyan haklıya hakkını teslim eden, haksızlık karşısında çelikten duvar olan tavrımız başka sendikalara üye olan eğitim çalışanları tarafında da takdir edilmektedir. Konjektöre göre taraf belirleyen, kaba göre şekil alan, rüzgâra göre yön tayin eden, eğitim çalışanlarını savunmak yerine makam ve koltuk çetelesi tutanlar görüldü ki üye kaybetmektedirler. Afyonkarahisar’da eğitim iş kolunda her sendika az ya da çok üye artışı yaşarken sendikacılıktan bihaber sendika üye kaybetmiştir. Eğitim çalışanları yetkiyi ehil olmayanlardan alıp emin ellere teslim edeceğinin ayak sesleri duyulmaktadır. Yaklaşıyor gelmekte olan.”

“ÜYELERİMİZİ ASLA MAHÇUP ETMEYECEĞİZ”

Demirci sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim çalışanları Türk Eğitim-Sen’i her zaman güven kapısı olarak görmüştür. Bu kapıdan içeri giren ve ailemizin bir parçası olan üyelerimizi asla mahcup etmedik, başlarını öne eğecek kararlar almadık. Kamuda ehliyet, liyakat ve adaletten yana olduk. En önemlisi milli ve manevi değerleri el üstünde tutarak Hak yolundan ayrılmadan yol aldık. Bu tavrımızdan asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Afyonkarahisar Türk Eğitim-Sen Şubesi olarak dosta güven vermeye, eğitim çalışanlarının hakkını yemeye kalkanların korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz. Eğitim çalışanlarımız şunu bilsinler ki; Türk Eğitim Sen’in olduğu yerde korku ve endişenin yaşama şansı yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle sendikamıza emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Eğitim çalışanlarını devletin bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve Cumhuriyetin değerlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkan ve bu değerleri koruyan Türk Eğitim-Sen’e üye olmaya, destek vermeye, gücüne güç katmaya davet ediyoruz.”