Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer’in 100. yılı coşkuyla kutlanacak

Zafer’in 100. yılı coşkuyla kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe ve zaferin şehri Afyonkarahisar, ecdadımızın bizlere mirası şanlı zaferin 100. yılını kutluyor

Milli mücadelenin en çetin geçtiği illerden birisi olan, tarihin kültürle harmanlandığı şehir Afyonkarahisar’da, Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlama törenleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Her yıl büyük bir coşku ve heyecanla kutlanan, Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinliklerinin bu yıl daha büyük bir coşkuyla ve heyecanla kutlanması bekleniyor
TSK HARP SİLAH ARAÇLARI SERGİSİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
Her yıl 25-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Büyük Taarruz Zafer Haftası, bu yıl 24 Ağustos tarihinden başlayacak. 24 Ağustos günü Hava Meydan Komutanlığı ev sahipliğinde 10.00 ile 19.00 saatleri arasında TSK Harp Silah Araçları Sergisi görücüye çıkacak. Türkiye’nin en kapsamlı hava gösterilerinin yapılacağı Statik Hava ve Harp Araçları Sergisi ve Hava Gösterilerinin yapılacağı etkinlikleri 3 gün süreyle devam edecek ve vatandaşlar gün boyu ziyaret edebilecek. TSK Harp Silah Araçları Sergisi’nin açılışı saat: 11.00’de yapılacak. Sergide Harp Silah Araç ve Gereçleri, Büyük Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Fotoğraf Sergisi, TSK’yı Tanıtıcı Fotoğraf Sergisi yer alacak. Aynı gün Kara Kuvvetleri Komutanlığı Unsurları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Unsurları, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Unsurları ve Türk Hava Kurumu Unsurları statik gösterilerini yapacak.
100. YILA ÖZEL 1922 METRE TÜRK BAYRAĞI
Saatler 19.22’yi gösterdiğinde bu yıl ilk kez yapılacak Zafer Yürüyüşü başlayacak. 100. Yıl kapsamında bu yıl ilk defa 1922 metre Türk Bayrağı 1922 katılımcıyla saat 19:22’de ellerinde meşale olacak 100 gençle başlayacak. Devlet Su İşleri önünden başlayacak olan ürüyüş Zafer Meydanı’nda sona erecek. Yürüyüş sonrası dünyaca ünlü sanatçı Canan Anderson, Keman Dinletisi sunacak. Konser saat 20:22’de başlayacak.
KUTLAMALAR ATATÜRK EVİ ZİYARETİ İLE BAŞLAYACAK
Saat 20:30 itibariyle kutlamaların adresi Şuhut Atatürk Evi olacak. Mustafa Kemal’in Büyük Taarruz zaferi öncesinde Şuhut’ta kaldığı ve karargâh olarak kullandığı Atatürk Evi, protokol üyelerince ziyaret edilecek. Afyonkarahisar’dan yola çıkarak temsili olarak düşman birliklerini İzmir’e doğru süren atlı birliklerin İzmir’e uğurlanmasının ardından kutlamalar kortej yürüyüşü ile devam edecek. Kutlamalar Şuhut Belediye Şehir Stadyumu’nda devam edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Zafer Yolu Sonsöz 100. Yıl Konseri’ni icra edecek. Konser sonrası buradaki etkinlikler son bulacak.
ZAFER YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK
Saat: 23.30’dan itibaren kutlamalar Çakırözü Köyü’nde devam edecek. Kahramanlık Türküleri Dinletisi ve Büyük Taarruz Video gösterimi yapılacak. Saat 00:00 olduğunda ecdadımızın 100 yıl önce sırtlarında bir ulusun yüküyle çıktığı Kocatepe zirvesine Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ve Tarihi Tören Takımı eşliğinde Zafer Yürüyüşü başlayacak. Lazer ışık gösterisi ile yürüyüşe katılanlar uğurlanacak. Sabahın ilk ışıklarıyla Büyük Taarruz ‘un başladığı Kocatepe’de etkinlikler düzenlenecek. Kocatepe’de Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ulusun kaderine yön verdiği askeri harekât tüm detaylarıyla anlatılacak.
ECDADIN DESTAN YAZDIĞI KOCATEPE’DE TÖREN DÜZENLENECEK
26 Ağustos sabahı Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’nda tören düzenlenecek. Büyük Taarruz Bisiklet Turunun başlatılması ile start alacak etkinlikler, çelenk sunumu, konuşmalar ve bir subayın araziyi anlatması ile devam edecek. Aynı gün Yzb. Agâh Efendi Şehitliği ziyareti de yapılacak. Sinanpaşa ilçesinde bulunan Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nda da Sinanpaşa Kaymakamlığı tarafından tören icra edilecek.
PROF. DR. İLBER ORTAYLI KONFERANS VERECEK
Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde saat 14.00’te 100. Yılda Uluslararası Büyük Taarruz Başkomutan Meydan Muharebesi Sempozyumu’nun açılışı yapılacak. Saat: 14.30’da Prof. Dr. İlber Ortaylı Konferansı yer alacak. Saat: 20.00’de ise etkinlikler Zafer Meydanı’nda devam edecek. Türk Tarih Kurumu tarafından icra edilecek etkinliklerde KKK Bando konseri ve belgesel gösterimi yer alacak.
100. YILA ÖZEL SERGİ
Etkinlikler kapsamında 24 Ağustos’ta başlayan Statik Hava ve Harp Araçları Sergisi’nin finali yapılacak. Sergide, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullandığı zırhlı araçlar, mühimmatlar, askeri malzemeler, tarihi silah sergisi ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği ile İkmal ve Garnizon Komutanlığı destekleriyle hazırlanan “Büyük Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Fotoğraf Sergisi” ve Anadolu Ajansı ile İkmal ve Garnizon Komutanlığı destekleriyle hazırlanan “TSK’yı Tanıtıcı Fotoğraf Sergisi” vatandaşlarla buluşacak.
UÇAKLAR SERGİLENECEK
Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı’nda düzenlenecek olan Statik Hava Araçları Sergisi’nde Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları ve helikopterleri ile Türk Hava Kurumu’na ait uçaklar sergilenecek.
HAVA GÖSTERİLERİ YAPILACAK
26 Ağustos tarihinde ise Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı ev sahipliğinde Hava Gösterileri yapılacak. Gösterilerde Türk Hava Kurumu’na ait unsurlar ile Motorlu Yamaç Paraşütü, Motorlu Yelken Kanat, RC Uçak, Sıcak Hava Balonu Uçuşu, 3 Uçak Tören Geçişi yapılacak.
PARAŞÜT GÖSTERİLERİ OLACAK
Paraşüt Gösterilerinde ise Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı Paraşüt Takımı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAT Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Paraşüt Timi gösterilerini yapacak.
TÜRK YILDIZLARI 100. YILA ÖZEL GÖSTERİ YAPACAK
Öğleden önceki bölümde Türk Yıldızları gökyüzünde Ay Yıldız Gösterisi yapacak. Öğleden sonraki bölümde ise Jandarma Genel Komutanlığı Helikopterleriyle Çelik Kanatlar ve Üzüm Salkımı Gösterisi, Emniyet Genel Müdürlüğü Helikopterleriyle Üzüm Salkımı Gösterisi ve Tören Geçişi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Helikopter Tören Geçişi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uçak ve Helikopter Tören Geçişi, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-4E 2020 ve F-16 Muharip Uçak Geçişi yapılacak. Programın finalinde ise Türk Yıldızları Zafer Haftası 100. Yıl Özel Gösterisi sunacak.
KURTULUŞ GÜNÜ
ETKİNLİKLERİ YAPILACAK
Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtulduğu gün olan 27 Ağustos tarihinde de öncelikle şehitlerimiz için İmaret Camiinde Mevlid-i Şerif okutulacak. Bu anlamlı günde Zafer Haftası kutlamalarına katılan protokol ve zevatın Afyonkarahisar Valiliğine ziyareti olacak. Saat 16:00’da Taş Medrese’de Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde Ethem TEM 4. Fotoğraf Yarışması Sergisi açılacak ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar Mehter Takımı ve uluslararası halk oyunları korteji eşliğinde Zafer Halk Yürüyüşü yapılacak. Ardından AYTAM tarafından düzenlenen “İşgalden Kurtuluşa Afyonkarahisar” adlı fotoğraf sergisi açılacak. Etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak Kurtuluş Günü Programı ile devam edecek. Uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri, protokol konuşmaları, şiir dinletilerinin yer alacağı programda bu yıl farklı olarak Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Ekibinin Silahlı Harekat Gösterisi, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği Konseri ve Jandarma Genel Komutanlığı Helikopterleriyle Üzüm Salkımı Gösterisi yer alacak. Saat: 15.00’de TSK Bandosu konseri Park Afyon Alışveriş Merkezi’nde vatandaşlara gösteri sunacak. Saat: 20:00’de KKK Askeri Birliği Bando eşliğinde Anıtpark Önü, 2. Dumlupınar Caddesi, Yeşilyol ve Orduevi güzergahı boyunca şehir turu yapacak. Saat: 20:30’da ise ünlü sanatçı Yücel Arzen Zafer’in 100. Yılında Hürriyet Çağrısı Konseri verecek.
ANITKAYA ŞEHİTLERİ ANILACAK
28 Ağustos günü yapılacak etkinliklerde Büyük Taarruz Zafer Haftası’na katılan protokol üyeleri Garnizon Komutanlığını ve Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret edecek. İhsaniye ilçemize bağlı Kayıhan Beldesinde Frig Vadileri Rahvan At Yarışları ve Zafer Kupası ile 1922 ruhu yeniden canlanacak. Saat: 10.00’da başlayacak yarışmalarda saat: 15.00’te ödül töreni gerçekleştirilecek. Saat: 1100’de Anıtkaya Şehitliğinde tören icra edilecek. Saat: 20.00’de ise ATSO 16. Geleneksel Spor Oyunlarının açılış programı yapılacak. Saat: 21.00’de ise Uluslararası Halk Oyunları ekipleri gösteri sunacak. KKK Bando Konserini AFİUM Alışveriş Merkezi’nde icra edecek.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELECEK
Zaferin 100. Yılını kutlayan Afyonkarahisar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da ağırlayacak. 29 Ağustos Günü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar’a gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretlerde bulunup, bir dizi açılış gerçekleştirmesi bekleniyor.
VALİ YİĞİTBAŞI TEBRİKLERİ KABUL EDECEK
30 Ağustos günü Kocatepe Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda tören düzenlenecek. Saygı Duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı protokol üyelerinin tebriklerini makamında kabul edecek. NEF Vakfı tarafından düzenlenen Kocatepe zirvesinden başlayacak ve İzmir’de sona erecek olan 300 km Zafer Ultra Maratonu da saat 10.00’da başlayacak. Maratonlar öncesi İskender Paydaş ile Zafere Doğru Konseri yer alacak. Kocatepe’den başlayıp Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliğinde sona erecek olan 7,5 km Zafer Ultra Maratonu da aynı gün başlayacak. Kutlamalar Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde bulunan Zafertepe’de devam edecek.
Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlamaları süresince Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlerle Zafer Yürüyüşü, Zafer Yarı Maratonu, Zafer Yamaç Paraşütü, Zafer Haftası Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Kano ile 30 Ağustos’ta Gençlerle Dumlupınar’a etkinlikleri yapılacak. >> Burak AYDIN’ın Haberi