Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

GÜNDEMDEN

Bu haftaki yazımızda şehrimiz adına YILLARDIR SÜRÜNCEMEDE KALAN konu Kentsel Dönüşüm’de gelinen aşamanın değerlendirmesi ve tavsiyesi hususunda bir kaç kelamda bulunacaktım. Aldığımız duyumlar Ankara temaslarının verimli geçtiğine dair. İnşaAllah ilk etabı Mısri Mahallesinde başlayacak olan proje tamamlandığı zaman Afyonkarahisar’a değer katacaktır.
Bu konuda tüm mülk sahiplerini, 30 Aralık Çarşamba günü saat 11:00’da AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantıya katılmaları sözü ilk sahibinden dinlemeleri önemlidir. Kendi payımıza bu konuda bir kaç noktaya değinirsek; Şehirlerimiz bireyselleşmeyi teşvik edecek şekilde büyümemelidir. Geleneğimizde var olan, herkesin birbirinden haberdar olup birbirinin derdiyle, sıkıntısıyla alakadar olduğu, komşuluk ilişkilerinin geliştiği mahallelik kültürünü yeniden canlandırmak millî birlik ve dayanışmamızı güçlendirecektir. İnsanlarımızın bir araya gelerek vakit geçireceği alanlar oluşturulduğunda, ki bu manada millet bahçelerini değerli ve anlamlı buluyoruz. Sosyal ilişkiler şehir ekonomisinin içinde bir ticari unsura dönüşmeden gelişebilecektir. Yeşil alanların artırıldığı bir şehircilik anlayışı sadece estetik açıdan değil aynı zamanda sosyal ilişkilerin sürdürülebileceği yeni mekânlar oluşturma açısından da son derece önemlidir. Bunun yanı sıra kentlerimizi geliştirirken tarihî ve kültürel dokulara azami özen göstermeliyiz. Tarihimizin şahitleri olan maddi kültür unsurlarımız doğru planlama ve tasarım teknikleri kullanılarak mutlaka korunmalı, geleceğe sağlam bir şekilde aktarılmalıdır. Bu konuda hiçbir siyasi çıkar ve pazarlığın söz konusu olmadığı yapıcı eleştirilerimiz, millî konulardaki desteğimizle sorumlu siyaset anlayışımızı yerine getirmeye devam edeceğiz.
***
Bu haftaki Gündemimizi bölen ve dahi koruma ve müdafaa konusunda yeminli olduğumuz hassas KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZE basıldığını görmekteyiz! İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana’nın 747. vuslat yıldönümü dolayısıyla düzenlediği Şeb-i Arus töreninde Kur’an-ı Kerim, teşrik tekbiri ve Naat-ı Şerif’in Türkçe okunması ile kadınlarla erkeklerin birlikte sema yapması ile başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 16-25 Aralık arası düzenlenmek istediği Valilik kararıyla iptal edilen İzmir Müzik Festivaline Türkiye İslamiyet ve Peygamber Efendimiz düşmanlığı ile bilinen karikatüristlerden Jean Plantu ve Michel Kichka’yı davet etmesiyle devam eden kurgu en hafif tabirle maneviyatımıza saldırmak, inancımızla istediği gibi oynanabildiğini açıkça gösterme küstahlığıdır. Niyetlerinizin farkındayız, cevabımız da en az o kadar net olacaktır! Şahsi meselelerimizde tarafımıza olan saldırılara gösterdiğimiz tahammül inancımız ve imanımıza yapılan müdahaleler de gösteremeyiz, sessiz kalamayız. Kızılelma’yı Turan’dan Türk’ü İslam’dan ayıramazsınız!
Ülkemiz içeride ve dışarıda birçok sorunla uğraşırken, Türkiye çoklu bir cephe hattındayken millî meseleleri gündelik siyasete alet edenlerden olmadık, olmayacağız. Sayın Genel Başkanımızın zihinlere kazıdığı “Önce ülkem ve milletim, sonra partim.” demeye bundan sonra da devam edeceğiz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER