Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Günebakan: Kronik baş ağrısı kader değil

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ceren Günebakan, baş ağrısı hakkında bilgiler verdi. Dr. Günebakan, kronik baş ağrısının kader olmadığını söyledi

 

Nöroloji Uzmanı Dr. Ceren Günebakan baş ağrısının, Türkiye’de ve genel olarak tüm dünya da en sık görülen sağlık problemlerinden biri olduğnu dile getirdi.
Baş ağrısının her milletten, yaştan, cinsiyetten insanı etkilediğini kaydeden Dr. Günebakan, “Baş ağrısı birçok farklı değişkene bağlı olarak kişilerde ortaya çıkar. Baş bölgesinin herhangi bir yerinde bazen tek taraflı bazen çift taraflı olabilir. Bazen de göz ve çevresinde yerleşik olabilir. Baş ağrıları zonklayıcı, sıkıştırıcı, ağırlık hissi şeklinde, yanıcı, batıcı, oyucu gibi çeşitli vasıflarda karşımıza çıkabilmektedir. Bazen baş dönmesi de eşlik edebilmekte bireyin ev ve iş hayatında zorluklar yaşamasına yol açmakta, hatta bu hastaların günlük işlerini dahi sürdüremez duruma düştüğü gözlenmektedir. Baş ağrısı yavaş başlayabildiği gibi aniden çok şiddetli de başlayabilmektedir. Baş ağrıları süre olarak çok değişkendir. Bazen birkaç saat bazen de günlerce sürebilmektedir. Baş ağrılarının çoğu birincil baş ağrısı dediğimiz altta yatan bir hastalığın olmadığı gruptur. Birincil baş ağrısı olarak en sık migren ve gerilim tipi baş ağrısı görülür. Sık ağrı kesici kullanımı da toplumda yaygın gördüğümüz ve baş ağrısını giderek arttıran bir durumdur. Baş ağrısı gerekli tetkikler tamamlandıktan sonra bireyin yaşı, mesleği, ek hastalıkları ile birlikte değerlendirilerek gerek ağızdan ilaç tedavileri gerekse enjeksiyon yöntemleri ile başarı ile tedavi edilebilmektedir. Kronik baş ağrısı kader değildir.” dedi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi