Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güner: Afyonkarahisar’da iş var – Kocatepe Gazetesi

Güner: Afyonkarahisar’da iş var – Kocatepe Gazetesi
Güner: Afyonkarahisar'da iş var

Afyonkarahisar’da iş potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Vali Hakan Yusuf Güner, özel sektör olarak kendisine iletilen yaklaşık 400 kişilik işçi talebinin olduğunu söyledi. Vali Güner, “Afyonkarahisar’da iş var” dedi

İş gücü potansiyelinin meslek edindirme girişimleri ile artırılması ve bu potansiyelin istihdama yönlendirilmesi ile işsizliğin giderilmesini sağlamak amacıyla Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında 2015 yılının son olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı. İŞKUR Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının başında Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Erdem Ünlüyalvaç tarafından kurum çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Toplantıda Ünülyalvaç tarafından Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü olarak neler yaptıklarını ve yılın geri kalan kısmında neler yapılması gerektiği ile alakalı iki konu başlığı altında bilgiler verildi.
İŞKUR’UN 9 ADET HEDEFİ VAR
Çalışma ve İşkur Müdürlüğü olarak 9 adet hedeflerinin olduğunu belirten Ünlüyalvaç, özel sektörden alınan açık iş sayısı hedeflerinin 10 bin olduğunu bu hedeflerini yüzde 156 oranında geçerek 15 bin 602’ye ulaştıklarını söyledi. Ünlüyalvaç bunun yanında Özel Sektörde İşe Yerleştirme Sayısı hedeflerinin 6 bin kişi olduğunu, bunu da yüzde 134’lük başarıyla 8 bin 083 kişiye ulaştıklarını belirterek, bunun yanında Özel Sektör İş Yeri Ziyareti, Danışmanlık Kapsamında Yapılan Görüşmeler, Mesleki Eğitim Kursiyer Sayısı, İş Başı Eğitim Katılımcı Sayısı, Girişimcilik Katılımcı Sayısı, İş Arama ve Becerileri Eğitim Sayısı ve Eğitim Kurum Ziyaret Sayısı gibi hedeflerinde de yüzde 150 başarı sağlandığını söyledi.
“BİR ÇOK İŞSİZ KENDİ İŞİNİN SAHİBİ OLDU”
Aynı zamanda girişimcilik kursları düzenlediklerini belirten Ünlüyalvaç, girişimcilik kursları doğrultusunda bir çok işsizin KOSGEB’den yapılan destekleme ile kendi işyerine sahip olduğunu, bunun yanında da İŞKUR destekli olarakta engelli vatandaşlar başta olmak üzere iş imkanı sağladıklarını belirtti. Toplantıda engellilere sağlanan desteklemeler hakkındaki örneklerin verildiği sinevizyon gösterimi yapıldı.
Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında 2015 yılı içerisinde 3 bin 375 kişiye istihdam sağlandığının altını çizen Ünlüyalvaç, gerekli şartları sağladığı takdirde içerisinde belediyeler, kaymakamlıklarda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarda çalıştırmak üzere personel sağlandığını belirtti.
“İŞSİZ VATANDAŞLARA
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ VERİLİYOR”
Engelliler ve hükümlüler içinde kurslar düzenlediklerini belirten Ünlüyalvaç, bu kurslar ile her kesimden insanların kendilerini geliştirmesi ve topluma kazandırılması için gayret ettiklerini söyledi. Ünlüyalvaç bu kursların yanında ilimizde Vali Güner’in başkanlığında başlatılan kültür ve turizm alanında geliştirme çabalarına kendilerinin de verdikleri kurslar ile destek verdiklerini belirtildi. Ayrıca işsiz kalan vatandaşlara işsizlik ödeneği ile yardımda bulunduklarını söyleyen Ünlüyalvaç, bu kapsamda 2015 yılında 14 bin 943 kişiye toplamda 7.725.485,18 TL ödendiğini belirtti.
“BAŞARI ÖRNEK ALINMALI”
Afyonkarahisar Çalışma ve İşkur Müdürlüğü olarak çok güzel ve başarılı hizmetler yapıldığını, bunun da takdire şayan olduğunu söyleyen Vali Hakan Yusuf Güner, kendisinin tüm kurum ve kuruluşlara eşit davrandığını, onlara yol gösterdiğini ama bu imkanı da İŞKUR’un en iyi şekilde değerlendirdiğini ifade ederken, tüm kurum ve kuruluşların bu başarıyı örnek alması gerektiğini belirtti.
“KİMSE İŞLERİNDE KAYTARMAYACAK”
Afyonkarahisar’daki görevine başladığı ilk günden itibaren kurumlara hedef belirleyin ve proje odaklı çalışın dediğinin altını çizen Vali Güner, “Tüm kurum ve kuruluşlar bunu uygulamaya başladılar. Kimse işlerinde kaytarmayacak. Ben böyle insanlara bu ili teslim etmem. Çok iyi çalışıyorlarsa, devlete ve millete hizmet etmek istiyorlarsa Valinin arkasında olacaklar. Biz bu ile geldiğimiz günden beri birçok değişiklik oldu. Vali’nin makamıyla, konumuyla ve gücüyle halkın yanında olduğunu gösterme çabasındayım. Bunu da inşallah layıkıyla başardık. Afyonkarahisar’da yaşadığımız bu başarıda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“BİRLİKTE BAŞARIK”
Afyonkarahisar Çalışma ve İşkur Müdürlüğü’ne çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Güner, “Afyonkarahisar’a yakışır bir şekilde çalışan bu kurumun oransal olarak Türkiye birincisi olması bizleri çok mutlu etti. Daha iki yıl öncesine kadar 30. sıralardayken benim yönlendirmelerim ve tüm emekçi kardeşlerimizle birlikte bu başarıyı elde ettik. Bu başarı tabi ki ekip başarısıdır. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Afyonkarahisar’da iş var diyerek sözlerini tamamlayan Vali Güner, özel sektör olarak kendisine iletilen yaklaşık 400 kişilik işçi talebinin olduğunu, bu anlamda da gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Toplantı konuşmaların ardından gündemde bulunan konuların görüşülmesi ile sona erdi. Toplantı sonrasında Vali Güner, Çalışma ve İşkur Müdürlüğü personeli, müracaat için kuruma gelen işveren ve iş arayan kişilerle sohbet etti. (Kocatepe Haber Merkezi)