Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güney Beldesi’nde kıyasıya yarış

Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney

Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Beldesi’nde 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti ve Büyük Birlik Partisi’nin yanı sıra İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Türkiye Değişim Partisi’nin aday belirleme süreçleri devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ise ittifak arayışında olduğu belirtildi

 

Belde statüsündeyken köy statüsüne geçen, köy halkının mücadelesi sonucunda belde statüsünü tekrar kazanan Sinanpaşa’ya bağlı Güney Beldesi’nde siyasi partiler 6 Haziran 2021’de gerçekleştirilecek Belediye Başkanlığı için kıyasıya yarışa girdiler.
Güney’in eski Belediye Başkanları’ndan ve MHP’li kimliğiyle tanınan Erol Karabacak’ın AK Parti’ye adaylık için başvurduğu belirtilirken, Güney’in mevcut muhtarı Süleyman Çağlar da Büyük Birlik Partisi’nden aday oldu.
Uzun yıllar BBP’nin Merkez İlçe Başkanlığı’nı da sürdüren Çağlar, adaylık başvurusunu BBP İl Başkanı Cemil Çoker’e takdim etti. Çoker, “Uzun yıllardır Büyük Birlik Partimizde beraber siyaset ile hizmet etme mücadelesi verdiğimiz, son 7 yıldır BBP Afyon Merkez İlçe Başkanlığını yürüten arkadaşım, kardeşim ve dostum olan Sayın Süleyman Çağlar’ın Güney Belediye Başkanlığı Aday adaylık müracaatını teslim aldım. Rabbimizden niyazımız odur ki; bu kutlu mücadelenin bir ferdi olarak şimdiye kadar yaptığı güzel hizmetleri, inşaAllah Büyük Birlik Partimizin belediye başkanı olarak yapmayı da nasip eylesin.Bu seçimin Süleyman Çağlar başkanımın şahsında; Güney’imize Afyonkarahisar’ımıza milletimize ve Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Tebrik eder başarılar dilerim.” dedi.
DİĞER PARTİLERDE DURUM NE?
Öte yandan, Saadet Partisi Güney’de aday çıkartarak seçime girecek, ancak şu an için partiye bir başvuru olmadığı gibi aday belirleme çalışmaları sürüyor.
İYİ Parti Güney Beldesi’nde seçimi kazanmak için ince eleyip sık dokuyor. Henüz bir aday netleşmezken partiye adaylık başvurusunda bulunulmadığı öğrenildi.
DEVA Partisi’nin 2 aday üzerinde yoğunlaştığı bu konuda karar aşamasında olduğu kulis bilgileri arasında yer alıyor. Gelecek Partisi’nin de önümüzde günlerde adayını açıklaması bekleniyor.
Türkiye Değişim Partisi’nin adayını bulduğu Parti Genel Merkezi’nden onay beklediği öğrenildi.
MHP’de ise belde seçimi için herhangi bir hareket görünmüyor.
AK Parti’nin Erol Karabacak’a sıcak bakmadığı, Karabacak’ın da bu duruma karşı CHP’den adaylık için görüşmede bulunduğu iddia ediliyor. Bunun yanı sıra CHP’nin ittifak olarak Karabacak adaylığında İYİ Parti ile seçime gitmek için görüştüğü ancak İYİ Parti’nin konuya sıcak bakmadığı kulislerde konuşuluyor.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti