Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güney ve Günçar öğrencilerle buluştu

Afyonkarahisar’ın futbol tarihinde önemli
Güney ve Günçar öğrencilerle buluştu

Afyonkarahisar’ın futbol tarihinde önemli yer tutan Ali Günçar ile Yener Güney, Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin Kariyer Günü’nün konuğu oldu.
Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul idaresi tarafından düzenlenen Kariyer Günü etkinlikleri kapsamında bir dönem Afyonspor, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Samsunspor forması giyen Ümit ve A Milli Futbol Takımı ile önemli müsabakalarda mücadele eden Ali Günçar ile Afyonspor formasını en çok giyen isim olan Yener Güney öğrencilerle bir araya geldi.
“SİZE SADECE ÇOK
ÇALIŞMAK DÜŞÜYOR”
Gençlik yıllarında futbol oynamaya başladığını ancak o dönemlerde yabancı futbolculara olan ilgiden dolayı forma bulmakta zorlandığını belirten Yener Güney, “Bugün gelinen noktada çok fazla spor kulübü olması, liglerin artması, ekonomik imkanlar ve çalışarak kendinizi geliştirebileceğiniz çok daha fazla mekan oluştu. Burada yapmanız gereken tek bir şey kalıyor o da hedefinize ulaşmak için daha çok çalışmak. Kötü alışkanlıklardan uzak kalmak ve kapasitenizin üzerine yenilerini koymak suretiyle başarıya ulaşabilirsiniz. Afyonspor tarihinde en fazla forma giyen ismim. Hayatım boyunca sigara ve alkol kullanmadım. Sadece yapacağım işe odaklandım ve Kütahyaspor, Sakaryaspor gibi takımlarda futbol oynadım. Futbol vesilesi ile PTT’de işe girdim. Yıllar sonra da emekli oldum. 35 yıldır da antrenörlük yapıyorum. Hedefim başarılı olmaktı ve hep bunun için çalıştım” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞARAK BAŞARIYA ULAŞABİLİRSİNİZ”
Afyonspor forması giydiği dönemde henüz gelişim aşamasında olduğunu aktaran Ali Günçar Gençlerbirliği’ne transferi sonrasında Fatih Terim tarafından Ümit Milli Takım’a çağrıldığını belirtti. Günçar, “Ben o yıllarda genç ve tecrübe kazanmaya çalışan bir oyuncuydum. Her zaman forma giymek için çok çalışmam gerektiğini öğrendim. Futbolculuk hayatım boyunca da hep üzerine koyarak kendimi geliştirmeye çaba harcadım. Yaptığınız işte başarılı olmak istiyorsanız bunun tek yolu var o da çok çalışmak. Ben Gençlerbirliği forması giyerken kapasitemin üzerine koymaya başladım ve Beşiktaş’tan aldığım teklifi kabul ederek transfer oldum. Beşiktaş forması ile lig ve kupa şampiyonlukları kazandım. Başarılı bir sporcuyum ancak özellikle Beşiktaş’ta ekip ruhuyla önemli başarılar elde ettik” dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin sorularına da yanıt veren Ali Günçar ve Yener Güney’e programın sonunda Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından günün anısına birer plaket takdim edildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti