Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Günümüzde Karmaşık Anlatılar Daha Çok İlgi Görüyor”

AKÜ GSF’de “Dijital Sinemada Yeni Anlatım Olanakları” konuşuldu. Konferansı veren Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Hilal Tuğan, günümüzde karmaşık anlatıların daha çok ilgi gördüğünü belirterek, hayran kültürünün de etkisiyle oluşan transmedya hikâye anlatısının özelliklerine değindi

AKÜ GSF’de “Dijital Sinemada

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından “Dijital Sinemada Yeni Anlatım Olanakları: Transmedya Hikâye Anlatıcılığı” başlıklı konferans düzenlendi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Hilal Tuğan tarafından verilen konferans, AKÜ İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programda dijital teknolojilerle birlikte dünya sinemasında yaşanan dönüşüm, çok sayıda örnek üzerinden enine boyuna tartışıldı. Doç. Dr. Tuğan, dijital kültür ve dijital sinemanın özelliklerine değindiği konuşmasında, fiziksel gerçekliği filme almanın artık gerçekten bir tercih meselesine dönüşmeye başladığını, günümüzde karmaşık anlatıların daha çok ilgi gördüğünü belirterek, hayran kültürünün de etkisiyle oluşan transmedya hikâye anlatısının özelliklerine değindi. Akü GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

“Günümüzde Karmaşık Anlatılar Daha Çok İlgi Görüyor”