Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Güral Termal Kazanım – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 18 Mayıs 2010 Salı 03:00:00
  Afyonkarahisar gündemine ilk önce K.Ö.Y. (Kalkınmada Öncelikli Yöre), daha sonra Teşvik Kanunu ve son olarak da 5084 sayılı Yatırım ve İstihdamın Teşviki kanunu isimleriyle giren uygulamanın son meyvesi alınıyor artık. Komşu il Kütahya’nın önde gelen sanayici ailesi Gürallar tarafından yapılacak olan termal turizm tesisinin temeli pazar günü yapılan görkemli törenle atıldı. Eski Vagon Fabrikası arazisi olarak bilinen bölgede, Anemon Otel’in hemen yanında başlayan inşaatın temel atma töreni Afyonkarahisar’ın neredeyse tüm iş dünyasını buluştururken, bölgenin ve Türkiye’nin iş dünyasından önemli isimleri de ağırladı. Yüzlerce kişiye iş imkanı sunacak olmasının yanı sıra Afyonkarahisar’ın termal turizm yelpazesine yeni bir renk olarak katılacak olan Güral Termal’in ilimiz ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağına hiç şüphe yok. Güral ailesinin ticari geçmişine ve Kütahya’da faaliyet gösteren Güral Harlek örneğine bakıldığında bu açıkça görülebiliyor. Keşke arazi tahsisinden faydalanan tüm firmalar böyle olsa… Umarız halk arasında “Yapılıyor canım, yerin altına doğru gidiyor. Günü gelince düğmeye basılacak ve gün yüzüne çıkacak” esprilerine konu olan yatırımlar da hayata bir an evvel geçer de bu tür söylentiler son bulur.
Müze alanı ne olacak?
Bu tür törenlerin değişmez söylemleri arasında yer alan “Bölgesel havaalanımız en kısa sürede açılacak” sözleri bu törende de yankılandı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Doç. Dr. Sait Açba Altıntaş-Zafer Havaalanı ihalesinin önümüzdeki günlerde yeniden yapılacağını bir kez daha anlattı. Açba Bakan Günay’a hitaben “İnşallah bugün temelini atacağımız Güral Afyon Termal Tesislerinin de bir yıla kadar açılışına geleceğiz. Ancak sizi bu bir yıl içerisinde daha birçok tesisin temelini atmak için davet edeceğiz inşallah” dedi. Bu sözler bizlerde yeni ümitler doğurdu. Bakan Günal ise Afyonkarahisar’ın yeni Arkeoloji Müzesi’nin proje aşamasında olduğunu belirterek şimdiki Müze alanının TOKİ’ye devredileceğini anlattı. Ancak TOKİ’nin şimdiki Müze alanına uygulamayı düşündüğü proje ili ilgili bir detay verilmedi. Yeni yapılacak olan Müze kadar, şimdiki Müze alanının nasıl değerlendirileceği de Afyonkarahisar açısından büyük önem taşıyor diye düşünüyoruz. TOKİ’nin bu yöndeki çalışması ile ilgili kamuoyunun aydınlatılması faydalı olacaktır elbette.
Döğer farkı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Afyonkarahisar gezisindeki ilk durağı Döğer Beldesi oldu. Döğerliler son zamanlarda siyasetçilerin ve basının ilgisini çekmeyi gayet güzel başarıyor. Cem Yılmaz’ın AROG filmiyle Türkiye genelinde eşi bulunmaz bir tanıtım fırsatı yakalayan Döğer, düzenlediği festivallerle de ilgi çekebiliyor. İlin hemen her yanında festivaller ardı ardına yapılırken, Döğer’deki festivaller, sağlanan katılımlarla ilgi odağı olmayı başarabiliyor. Fark yaratarak beldeye ilgi çekmeyi başaran Döğer Belediyesi’ni kutlamak gerekiyor. Bunun son örneği Kültür ve Turizm Bakanı’nın katıldığı Seyid Cemal Sultan’ı Anma Festivali oldu.
Emniyet’e maşallah
Tüm bunlar yaşanırken Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü de son derece yoğun bir hafta sonu geçirdi. Tüm bu yoğunluğa rağmen hiçbir olumsuzluğa meydan verilmedi. Atatürk Spor Tesisleri’nde oynanan 3. Lig’e terfi müsabakaları için çevre illerden binlerce kişi Afyonkarahisar’a akın etti. Yalnızca Uşak’tan 20 otobüsü aşkın seyirci geldi. Maçlarda sağlanan güvenlik önlemleri ile tatsız olaylar büyümeden önlendi. Bakan ve siyasiler için alınan güvenlik önlemlerinin yanı sıra siyasilerin açılış ve gezi programları için ayrıca önlemler alındı. Bisiklet yarışı, gençlik yürüyüşü gibi etkinlikler peşi sıra gerçekleşti. Bir de bunun üzerine diğer illere takviye ekip gönderildiği bilgisi eklenince “Emniyet’e maşallah” demekten kendimizi alamadık.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER