Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gurur duyuyor, geleceğe taşıyoruz”

23 Nisan Ulusal Egemenlik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınlanan kutlama mesajlarında ülkemizin geleceğe umutla yol aldığını belirten protokol mensupları,
çocuklarımızın geleceği için her alanda üstün çaba gösterildiğine dikkat çektiler

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün kutlanıyor. Pandemi şartları altında kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Afyonkarahisar protokolü üyeleri birer mesaj yayınladılar.
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajında “101. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız bugün, millet olarak kurtuluşumuzun, devlet olarak kuruluşumuzun kaynağıdır. Her ne kadar salgın nedeniyle bu yıl da özlediğimiz coşkulu kutlamaları yapamasak da evlerimizde ve dijial platformlarda bu coşkuyu tüm dünyaya duyurmalı ve yaşamalıyız” dedi.
Vali Çiçek 23 Nisan mesajında çocuklara da seslenerek şunları söyledi:
“Sevgili Çocuklar! Bizlerin gelecek adına umudu ve güvencesi sizlerin gözlerindeki ışıktır. Sizlerin çok okuyan, sorgulayan, farklı fikirler üreten, eleştirel düşünebilen, teknolojiye, bilime hakim, düşünen ve bu düşüncelerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, toplumsal değerlerine bağlı bireyler olarak sizlere bırakılan bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkmanız gerekmektedir. Bu ülkenin umudu, yarınları sizlersiniz. Sizler bugünden çok çalışır, kendinizi en donanımlı şekilde yetiştirirseniz ülkemizde o ölçüde ilerleyecek ve yükselecektir.
Dünyayı etkisi altına alan salgın tehdidiyle ve bir taraftan da ülkemizi tehdit eden unsurlarla el birliği ile mücadele etmekteyiz. Ülke olarak inşallah bu mücadeleden zaferle çıkacağız. Hep birlikte zor bir imtihan verdiğimiz bu süreç en çok da sizleri zorluyor. Özlediğiniz okullarınızdan uzunca bir süredir uzak kaldınız. Ancak bu durum sizleri derslerinizden, hayallerinizden uzaklaştırmamalı. Bu dönemde evinizi de bir okul olarak görüp, eğitimde geri kalmamanız, aynı şekilde 101. Yılına ulaştığımız 23 Nisan coşkusunu da arkadaşlarınızla, öğretmenlerinizle dijital ortamlarda doyasıya yaşamanız bu süreçte en büyük dileğimdir.”
“23 NİSAN ÇOCUKLARA VERİLEN DEĞERİN TEZAHÜRÜDÜR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
23 Nisan 1920 tarihinin milli tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Eroğlu, “Türkiye bugün, dünyanın güçlü ve itibarlı ülkelerinden biri durumuna gelmiştir…
Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun sevk ve idaresini yapan Gazi Meclisimiz,
Aziz Milletimizin istiklali uğruna gösterdiği fedakârlıkların unutulmaz bir timsali olurken, o günden bu yana daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışmaktadır” dedi.
Bugüne kadar darbe, cunta ve vesayet girişimleri ile terör saldırılarına karşı da milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cü teröristlere karşı koymasıyla bir defa daha gazilik unvanına sahip olduğunu belirten Eroğlu, “Bütün dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel tezahürüdür. Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onlarının enerjisi ve coşkusuyla 2023, 2053, 2071 ve hatta 2099 hedeflerine ulaşacaktır” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Gazi Meclisin açılış yıldönümü olan 23 Nisan’ın çocuklara armağan edildiğini belirten Milletvekili Özkaya, “Bugün Gazi Meclisimiz 101 yıldır olduğu gibi milletimiz için çalışmaya devam ediyor. Aziz milletimiz için büyük anlam içeren bu gün ayrıca Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilmiş ve her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır.” dedi. Milletvekili Özkaya, TBMM’nin 101. Kuruluş yıldönümünde Afyonkarahisar Milletvekili olarak millete hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyet’in 100. Yılına ilerlerken, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedeflere çocuklarımız, evlatlarımız olmadan erişmemiz mümkün değildir. Bu nedenle çocuklarımızın ilmin ve fennin ışığında manevi köklerimize bağlı olarak en iyi eğitimi almalarını sağlamak bizlerin görevidir.” dedi. Milletvekili Özkaya, mesajında son olarak tüm çocukların ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik etti.
“TÜM KAHRAMANLARIMIZI RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Tutuklu ve Hükümlü Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında; “Ulusal eğemenliğimizin tasdiklendiği bu kutlu günün Çocuk Bayramı ilan edilmesi kültür mirasımızın ve geleneklerimizin ne kadar köklü ve güçlü olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın değerini böylesine önemli bir günde hatırlamak hepimiz için çok anlamlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle kucaklıyorum.” dedi.
“23 NİSAN BAĞIMSIZLIĞIMIZIN TEMELLERİNİN ATILDIĞI GÜNDÜR”
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 23 Nisan 1920’nin Türk Milleti için önemini herkesin kavraması gerektiğini söyledi.
Milletvekili Burcu Köksal, 23 Nisan 1920’nin millet iradesinin temsili olan milli mücadelenin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu belirterek, “Atatürk, 1922 yılında yaptığı bir konuşmada da yine, “Milletin saltanat ve hakimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir ve bu hakimiyet makamının hükümetine Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümeti derler. Bundan başka saltanat makamı, bundan başka hükümet yoktur ve olamaz.” diyerek egemenliğin Millet’te olduğunu ve Meclis’ten başka bir saltanat makamı olmadığını vurgulamak istemiştir. Atatürk tek adamlığa karşı millet egemenliğini, demokrasiyi, kuvvetler ayrılığını savunmuş. Milletin kaderini tek bir kişinin keyfine bırakmak yerine milletin kendisinin tayin etmesini istemiştir. Bu yüzden de her şart ve koşulda TBMM’de her konunun görüşülüp karara bağlanmasını istemiş Kurtuluş Savaşında dahi Gazi Meclisin aldığı kararlara uymuştur. Onun bu tutumunun bugün tek adam rejimi sevdasıyla hareket ederek TBMM’yi işlevsizleştirmeye çalışanlara, TBMM’yi sadece oylamalarda parmak indirip kaldırma yeri olarak görenlere örnek olmasını diliyorum. TBMM’nin önemini bilmeyenlere veya anlamak istemeyenlere inat her zaman Egemenliğin kayıtsız ve şartsız Millet’te kalması ve Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için mücadele edeceğimiz belirterek 101. yılımızı kutluyorum.” dedi.
“BÜYÜK BİR GURURLA KUTLUYORUZ”
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Taytak mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 Türk tarihinin kritik ve stratejik bir dönümüdür. Bu tarihte Ankara’nın Ulus semtinin taş binasında açılan ilk Meclisi, geçmişin geleceğe bağlandığı, milli kaderin milliyetçi kararla bütünleştiği yerdir. 23 Nisan Türk Milleti’nin yeniden diriliş günüdür. Türk milleti kendi iradesi dışında bir irade tanımamıştır. Başta İlk Meclis Başkanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuran Büyük Millet Meclisimizin ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve dualarla anıyorum.”
“ECDADIMIZIN BIRAKTIĞI
MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın barış ve kardeşlik gibi değerleri içinde barındıran, farklı kültürlerin aynı noktada buluşmasını sağlayan bir çocuk bayramı olduğunu belirtti. Çocuklara seslenen Zeybek, “Şanlı tarihimizle ve bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden ecdadımızla ne kadar övünsek ve onlarla ne kadar gurur duysak azdır. 23 Nisan, bu milletin önemli günlerinden birisi olmasının yanında istikbalimizin meşalesi çocuklar için de çok büyük anlamlar taşımaktadır. Yarınlarımızın varisi çocuklarımıza armağan edilen bu tarihi günle, millet iradesinin ve geleceğimizin her şeyin üzerinde tutulduğu açıkça vurgulanmıştır. Bugün bizlere düşen ise, ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızı ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmektir” dedi.
“ÇOCUKLAR TEMİNATIMIZDIR”
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban 23 Nisan mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıl dönümünde geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın aziz şehitlerini ve gazilerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
“HER ALANDA GELİŞMİŞ
BİR ÜLKE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Serteser mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, ilk günkü heyecanla çalışmakta, Milli Mücadele döneminden itibaren ülkemize yön vermektedir. Milletin iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101’inci yıldönümünü kutluyorum.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın da Çocuk Bayramı’nı gönülden tebrik ediyor; çocuklarımıza her alanda gelişmiş bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelemiz’in tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”
“HEPSİNİ MİNNETLE ANIYORUZ”
Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin de 23 Nisan mesajında 1. Meclis’te görev alan Afyonkarahisar Milletvekillerini anarak, “İstiklal Savaşını sevk ve idare eden Birinci Meclisimizin tüm mensuplarını, Karahisar-ı Sahib (Afyonkarahisar) mebusları, Ali Çetinkaya, Halil Hilmi Bozca, Hulusi Kutluoğlu, İsmail Şükrü Çelikalay, Mehmet Şükrü Koç, Mustafa Hulusi Çalgüner, Ahmet Nebil Yurter ve Ömer Lütfi Argeşo’yu ; ve elbette kurucu meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz…
Duvarında “Onların işleri istişare iledir” ; ilk anayasasında ise “Hakimiyet-i Milliye bilâ kayd ü şart milletindir” yazan bu kutlu meclisin sağladığı istiklalimizi, kurtardığı vatanı, kurduğu cumhuriyeti minnetle bir kez daha hatırlıyor, çocuklarımıza armağan edilen bayram vesilesi bu önemli günde yeni nesle değerlerimizi aktarma kararlığında olduğumuzu haykırıyoruz” dedi.
“PANDEMİNİN BURUKLUĞUNU YAŞIYORUZ”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Uluçay mesajında “Ülkemizin geleceği olan evlatlarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı pandemi dolayısıyla kutlayamamanın burukluğunu yaşıyoruz” dedi.
Uluçay mesajını, “Destanlara sığmayacak bir mücadele veren, kıt imkânlara rağmen düşmana aman vermeyen, şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, mücadelenin ardından kazandığı büyük zaferle 101 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dua ve tekbirlerle, Türk’ü ile Kürt’ ü ile temsil edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmış ve aynı ruhla yoluna devam etmiştir. Bugün güçlü demokrasimiz ile geleceğe güven içinde bakan ve güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltme hedefini amaçlayan hükümetlerimiz, ilk olarak 2023’e, ardından da 2053 ve 2071’e emin adımlarla doğru yürüyor” ifadeleri ile noktaladı.
İMKANSIZLIKLAR İÇERİSİNDEYKEN MUCİZE OLUŞTURULDU
Dünyadaki diğer örneklerden farklı olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) imkansızlıklar ve güçlükler içinde, hem istiklal için ordu kuran hem de devletinin yeniden kuruluşunu gerçekleştirip milletin kalkınması ve gelişimi için gerekli değişimleri yapan mucize bir kurum, bir destan olarak varlığını devam ettirdiğini belirten AFSİAD Başkanı Kadir Sayın da mesajında şunları söyledi:
‘Bu destan, yüreği bağımsızlık aşkıyla atan bir milletin topyekün temsil edildiği, milli iradenin kalbi olan meclisimizin ve onun kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarımızın başarısıdır. Başarının sırrı ise varlık sebebini milli egemenlikte bulmasında yatmaktadır. Milli egemenlik uğrunda canını vermek, benim için vicdan ve namus borcu olsun diyerek millet uğrundaki kararlığını gösteren Ulu Önderimiz Atatürk, 23 Nisan gibi devlet ve millet için önem arz eden bu günü, geleceğin teminatı olan çocuklara bayram ilan etmekle ileri görüşlülüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu bayram, aynı zamanda dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının gelişmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunma gayesini de taşımaktadır.”
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl de 23 Nisan nedeniyle birer mesaj yayınladılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti