Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GURUR VE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞIYORUZ

GURUR VE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞIYORUZ

Afyonkarahisar protokol üyelerince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınlanan mesajlarda Türkiye’nin tarihinde yaşadığı en karanlık gecelerden birisi olan 15 Temmuz’un, milletin çelik iradesi ve tüm yurtta verdiği destansı mücadele ile püskürtülüşünün 6. yıl dönümünde gurur ve hüznün bir arada yaşandığını belirtildi

 

“TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE
MÜCADE HER ALANDA SÜRECEK”
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Devletimizin ve milletimizin varlığına, milli birlik ve beraberliğimize yönelik hain bir saldırı olan 15 Temmuz darbe girişiminin 6’ıncı yıldönümünü idrak ediyoruz. Türk demokrasi tarihinin en alçak ve en karanlık darbe girişimlerinden bir tanesi olan 2016’daki FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi, Türk Milleti’nin demokrasi aşkı, kahraman ruhu, milli birlik ve beraberliğe olan bağlılığının yanı sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu sayesinde tarihin derinliklerine gömülüp gitmiştir. Milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki, feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” dizelerinde anlam bulan ifadesiyle atalarının izinden yürüyen milletimiz eşsiz kahramanlık örnekleri ile demokratik yapısına, ülkesinin bütünlüğüne ve milletin kardeşliğine sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm kurumları ve imkânları ile yüce Türk Milleti’nin kendisine emanet ettiği beka, huzur, güven, demokrasi ve istikrar kavramlarını dün olduğu gibi bundan sonra da korumaya devam edecektir. FETÖ/PDY ve PKK gibi oluşumlar başta olmak üzere Devlet’in bekasına, toplumun huzur ve geleceğine yönelik düşmanlık içerisinde bulunan terör örgütleri ile mücadelemiz her alanda sürecektir. Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünü kutladığımız bu günlere ulaşmamızda kanıyla, canıyla, teriyle, emeğiyle ve dualarıyla katkı sunan, başta 15 Temmuz şehit ve gazilerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.
“15 TEMMUZ ÖZEL BİR
DEMOKRASİ DESTANIDIR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, “15 Temmuz, demokrasiye inanan yüce milletimizin, hain çetelere karşı koyduğu özel bir demokrasi destanıdır.” dedi.
Başkan Zeybek, “Kalkışma, yüce milletimize karşı yapılan alçak bir eylemdir. Amacı, millet iradesini hiçe saymak, ülkemizde bir kaos ortamı oluşturarak, kardeş kanı akıtmaktı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen yüce milletimiz, ‘Vatan milletin, irade milletin’ diyerek Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının darbe girişimi ve kalkışmasını geri püskürtülmüştür. Demokrasiye inanan yüce milletimiz, hain çetelere karşı yeni bir demokrasi destanı yazmıştır. Milletimiz kendi idaresine sahip çıkmış, söz konusu vatan olunca bir olmayı, iri olmayı, birlikte Türkiye olmayı başarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün Altıncı yıldönümünde, demokrasimiz vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.
“MİLLETİMİZİN FERASETİ VE
KAHRAMANLIĞI EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“15 Temmuz, ülkemizin demokrasi mücadelesinin en önemli kırılma noktalarından biridir. O gece aziz milletimiz; kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla yıllar boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmıştır. 15 Temmuz gecesi adeta Türk Milletinin yeniden dirilişidir. 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsü neticesinde ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen aziz vatandaşlarımız büyük bir kahramanlık timsali göstermiştir. Hain darbe teşebbüsünde şehit olan 251 vatan evladına Allah’tan rahmet niyaz ediyorum, gazilerimize Allah’tan sıhhat, afiyet ve hayırlı bir ömürler temenni ediyorum. Bu zaferin esas sahibi milletimizdir. Herkes devletine, milletine, bayrağına sahip çıktı. 82 milyon vatandaşımıza, Şehit ve Gazilerimize şükran borçluyuz.”
“MİLLETİMİZ DÜNYAYA
DEMOKRASİ DERSİ VERDİ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya ise, “15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni müdafaa edenler arasında yer alan ve darbe yapıldığını ve halkı buna karşı koymaya davet eden ilk siyasiler arasında yer alan Milletvekili Özkaya, “15 Temmuz milletimizin unutamayacağı, tarihimizin ve hatta dünya da eşi görülmemiş en alçak ve kanlı bir darbe girişimidir. Gözü dönmüş haşhaşiler milletin silahları ile milletimizi hedef alarak, meşru hükümeti devirmek istemiş, seçilmiş cumhurbaşkanını öldürmeye kast edecek kadar gözü dönmüş canilere en büyük dersi yine milletimiz vermiştir. Dünyada eşi görülmemiş bir şekilde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülü konuşma ile televizyon kanalları üzerinden halkımızı sokağa davet ederek, milletimizi darbecilere karşı koymaya çağırmıştır. Milletimiz de engin feraseti ve imanı ile darbecilere dur demiş, canlarından geçerek ülkemizi, vatanımızı ve bayrağımızı korumuştur.” dedi.
“MİLLETİMİZ DESTEN YAZDI”
AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “3 Kasım 2002 tarihinde, milletimizin kaderinin değiştiği günden itibaren yalnız milletimiz için, yalnız milletimizle birlikte çıktığımız yolda 20 hizmet dolu yılı geride bıraktık. 80’li yıllardan itibaren devletin her kademesine ve her zerresine gizlice ve sinsice sızan FETÖ terör örgütü milletimizin ileri attığı her adımda yine sinsi planlarını devreye sokmuş faili meçhul cinayetler ve komplolar ile bizatihi milletimizin kendisine kastetmiştir. AK Parti ile şahlanışa geçen Türkiye ve alçak terör örgütü FETÖ’nün fiilen yüzleştiği, milletimizin destan yazdığı 15 Temmuz gecesinde tüm dünya milletimizin zincirlerini bir gecede nasıl parçaladığına şahit oldu. O gecenin ardından ortaya çıkan gerçekler sonucunda milletimize nasıl bir hainlik yapıldığı gün gibi ortaya çıkmış oldu. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın bütünlüğü için 15 Temmuz gecesinde canları pahasına hainlere karşı durmuş Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum.” diye konuştu.
“FETÖ 15 TEMMUZ’DA CANİ VE
HAİN YÜZÜNÜ GÖSTERMİŞTİR”
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak mesajında, “15 Temmuz 2016 gecesi uzun asırlar boyunca milli hafızalardan çıkmayacak vahim hadiselere, vandal saldırılara, vahşet dolu teşebbüs ve tertiplere sahne olmuştur. 15 Temmuz’da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sirayet etmiş ipotek ve icazet altındaki dar bir kadro devleti işgal, iç barış ve huzur ortamını imha etmek için harekete geçmiştir. 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü zalimlerin tetikçiliğini alenen üstlenip cani ve hain yüzünü hayâsız ve hunhar şekilde göstermiştir. Türkiye üzerinde hesap yapan, aziz millet varlığının birliğine, dirliğine ve tarihsel sürekliliğine kanlı cephe açan iç ve dış işgal güçleri FETÖ’yü kullanıp silahlandırarak emellerine ulaşmak istemişlerdi.” dedi.
“15 TEMMUZ; EMPERYALİSTLERİN ANADOLU’YU İŞGALİ İÇİN
YAPILMIŞ BİR DARBEDİR”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasını, Türk milletinin huzurunu ve refahını hedef alan,FETÖ’nin yapmaya kalktığı ve Anadolu topraklarının gördüğü tarihin en büyük ihanettir. Altı yıl önce, Cumhuriyet tarihinin en alçak ve en büyükihanetini yaşadık. 15 Temmuz 2016 Cuma gününün gecesinde, Peygamber ocağı olarak gördüğümüz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinde yuvalanan FETÖ mensubu bir grup üniformalı hain ve onların işbirlikçileri ülkemizi emperyalistlerin işgaline çanak tutmak amacıyla darbe girişiminde bulunmuş ancak bu alçak plan, halkımızın demokrasiye sahip çıkması ile püskürtülmüştür. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yeni bir diriliş ruhu ile meydanlara inen aziz milletimiz alçakların karşısında çıplak elle son teknoloji tanklara, helikopterlere ve jetlere karşı destansı bir mücadele vermiştir. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle 15 Temmuz Cuma günü Valiliğimizin öncülüğünde Zafer Meydanında düzenlenecek olan anma programına tüm halkımızı davet ediyor, vatan uğruna canını hiç düşünmeden feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, hayırlı ömürler ve ailelerine sabır dilerim.” dedi.
MİLLET İRADESİNİN KARŞISINDA
HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ”
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ise, “Demokrasimizi kesintiye uğratmak için milletimizin iradesini yok sayarak planlanan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde; millet iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha hatırlatıyor, demokrasi kahramanı şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.
“15 TEMMUZ RUHUNU ANLAMALIYIZ”
Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları söyledi:
“15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde, göğsünü siper ederek darbeye geçit vermeyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı arz ediyorum. 15 Temmuz kalkışmasına nasıl ortam hazırlandığına, darbecilerin devlet içerisinde nasıl yerleşip kol saldığına milletimiz çok açık bir şekilde şahitlik etti. 15 Temmuz ruhunu anlamak; hukukun, adaletin, liyakatin, şeffaf bir devlet yönetiminin oluşması için mücadele etmeyi gerektirir. 15 Temmuz şehitlerinin ruhunu incitmemek; suçluyu suçsuzu ayırt etmek, kurunun yanında yaş da yanabilir dememektir. Biz bu ruhun gerektirdiği gibi adaletin, özgürlüklerin, demokrasinin ve şeffaf bir yönetim anlayışının hakim olduğu bir Türkiye için var gücümüzle çalışmakta kararlıyız.”
“ŞANLI DİRENİŞ ALTINCI YILINDA”
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Hain darbe girişimine karşı milletimizin şanlı direnişinin altıncı yıl dönümünü idrak ederken, darbecilerin hain saldırısına göğüslerini siper ederek şehadet mertebesine erişen ve tarih boyunca bu toprakları milletimize vatan kılan şehitlerimizin safına katılan bütün kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, o meşum gecenin yürekli gazilerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
“TÜM MAZLUM MİLLETLERE IŞIK TUTACAK”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına, demokrasimize ve aydınlık geleceğimize yönelik olarak gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen aziz milletimizin tanklara göğsünü siper etmesiyle engellenmiş ve 15 Temmuz 2016 dünyadaki tüm mazlum milletlere ışık tutacak şanlı bir direnişe ve bir kahramanlık destanına dönüştürülmüştür. Milletimizin hür iradesine ve demokrasimize yapılan hain darbe girişiminin altıncı yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin daha güçlü bir şekilde geleceğe güvenle baktığını görüyor, canları pahasına vatanı koruyan ve ülkemizin istikbalinin karartılmasına geçit vermeyen aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
“CUMHURİYET TARİHİNE
ALTIN HAFRLERLE KAZINDI”
Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Kadir Sayın mesajında, “100 Yıllık Cumhuriyet tarihimize demokrasi zaferi olarak altın harflerle kazıdığımız, birliğin gücü ve destansı mücadelenin sembolü olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nün yıl dönümünde demokrasimize, millet irademize, özgürlüğümüze, birlik ve beraberliğimize kasteden ve kastedecek olan hainlere, bu milletin, silahı olmasa da teslim olmayacağını, son nefesine kadar ülkesine sahip çıkacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. 15 Temmuz‘da vatan savunmasında gözünü kırpmadan seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.
“MİLLİ İRADERİR YANINDA OLDUK”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “15 Temmuz 2016 tarihi, asker üniforması giymiş FETÖ’cü teröristlerin ülkemizi işgal girişimi olarak kayıtlara geçti. Kendi halkına silah doğrultan, başta Türkiye Büyük Millet Meclisimiz gibi birçok önemli temsil makamını bombalayan gözü dönmüş hain terörist grubunun ihaneti, Türk Milleti’nin dirayeti ile bertaraf edildi. Biz de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’e bağlı 365 Oda ve Borsa olarak, ilk dakikasından itibaren bu ihanete karşı durduk ve milli iradenin yanında olduk. Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde, gücünü sandıktan almayan hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğini gösterdi. Bu vesile ile, hain darbe girişimine karşı direnirken hayatlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Türkiye aşkına destan yürekle yazıldı.”
“FETÖ DÜNYANIN EN TEHLİKELİ
TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN BİRİDİR”
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu yayınladığı mesajında şunları söyledi: “Tarihimizde önemli bir yere sahip olan 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletimizin kahramanca karşı koyuşunun altıncı yıldönümünü yaşıyoruz. Dini bir kisve altında genç dimağları en zayıf noktalarından yakalayarak zehirleyen, amaca ulaşma mücadelesinde her yolu mubah gören FETÖ, dünyanın görmüş olduğu en tehlikeli terör örgütlerinden biridir. 15 Temmuz’da devletin istikbalini, milletin istiklalini hedef seçen bu şer güçlerin oyunu, tüm dünyanın basiret ve cesaretine hayran kaldığı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bozulmuştur.”
“UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”
Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl ise, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir açıklaması ile 81 ilimizde meydanları doldurarak, kendini vatanımıza siper eden kahramanlarımızı ve hain FETÖ yapılanmasının darbe girişimini unutmadık, unutmayacağız.” dedi.
“15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE
MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Afyonkarahisar Barosundan yapılan yazılı açkılamada şu ifadelere yer verildi: Asım’ın nesli… diyordum ya…nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmeyecek. Hakimiyet Milletindir düsturunu lafta bırakmayan Aziz Türk Milletinin Fetullahçı Terör Örgütüne ve onu maşa olarak kullanan emperyalist güçlere dersini verdiği tarihtir 15 Temmuz. İstiklal Harbimizin esir milletlere özgürlük ilhamı verdiği gibi 15 Temmuz destanımız da sürekli darbeler kıskacında kontrol altında tutulan milletlere örnek olmuştur.”
“DARBE KALKIŞMASI DESTANSI DİRENİŞME BOZUGUNA UĞRATILDI”
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan’da mesajında, “Ezelden beridir hür yaşamış’ milletimiz, 15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemizin geleceğini karanlığa mahkûm etmek isteyen küresel emperyalist güçlerin iş birlikçisi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hainlerinin giriştiği kanlı işgal ve darbe kalkışmasını, destansı bir direnişle bozguna uğratmış, özgürlük ve millî irade adına tarihî bir zafer elde etmiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde canlarını vatanımızın bekasına, milletimizin geleceğine feda eden bütün şehitlerimizi bir defa daha rahmetle yâd ediyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”
Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı İbrahim Gürbüz ise mesajında, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye, bir grup hainin başlattığı işgal girişimine tanık olmuş, asker kıyafetine bürünmüş eli kanlı teröristler, milletin özgür ve hür iradesiyle seçilmiş olan hükümeti düşürmeye, devlet yönetimini zorbalıkla ele geçirmeye çalışmıştır. Aziz Türk milleti o gece destansı bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe girişimine karşı tek vücut olmuştur. Kahraman Türk milleti, Çanakkale’de vatanını nasıl savunduysa 15 Temmuz gecesi de aynı ruhla ve imanla hainlere geçit vermemiştir. 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnerek şehit ve gazi olan, ayrıca vatanı, milleti, inançları, özgürlüğü ve Cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize bir kez daha şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi