Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Güvenevler’e yeni okul yapabilecek imkanımız var”

VİDEOYU PAYLAŞ

İYİ Parti İGM Üyesi Alper Yağcı, Çıraklık Eğitim Merkezi’nin OSB’ye taşınıp bu alanın ilkokul olarak kullanılmasının mağduriyet oluşturacağını belirtti. Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban ise merkezin Güvenevler Mahallesi’ne yapılacak okul tamamlanıncaya kadar bir süreyi kapsayacağını kamuoyunun ve yerel basının yanlış bilgilendirildiğini söz konusu talebin Güvenevler Mahalle Muhtarı aracılığıyla mahalleden geldiğini açıkladı
İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı dördüncü toplantısı dün sabah meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis üyeleri toplantı sonrası Kocatepe Anıtı ile Bayburtlu Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliğini ziyaret ettiler.
TALEPLER İLGİLİ DAİRE TARAFINDAN İNCELENECEK
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, toplantıda ilk olarak gündem dışı bir konu hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Konu rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara havale edildi. Çobanlar ilçesine bağlı köylerin, köy içindeki stabilize kaplama olan yolların, bakım ve onarımının yapılması talebinin dairesince yerinde incelenerek gereğinin yapılmasına karar verildi. Başmakçı ilçesine bağlı Yukarıbeltarla köyü sınırlarında bulunan, Sarıçal bölgesindeki yayla yolunun açılması talebininde dairesince yerinde incelenmesini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Toplantı ihtisas komisyonlarından gelen raporların oylanarak karara bağlanmasıyla devam etti. Bayat ilçesinin Mallıca-Han arasındaki 3 kilometrelik yolun asfaltlanması işinin Bayat- Emirdağ ve Bayat-Derbent yolunun asfaltlanması olarak değiştirilmesi, Mallıca-Han arasındaki 3 kilometrelik yolun ise temel malzemesinin çekilmesi talebinin dairesince incelenmesine karar verildi.
TERMAL TESİSLERE SAYAÇ TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ
İl sınırları dâhilinde faaliyette bulunan ve sayaç takmayan Termal Tesislerden İdare payının hangi kriterlere göre alınması gerektiğinin belirlenmesi konusu karara bağlandı. Buna göre; İl sınırlarında yer alan termal tesislerin sayaç takması için son kez yazılı olarak uyarılması ve sayaç takmaları için 3 ay süre verilmesi, sürenin sonunda sayaç takmayan işletmelere 20 bin TL idari para cezası verilmesine karar verildi. Sayaç olmayan işletmelerden debisi üzerinden belirlenecek idare payı alınacak. İl Özel İdaresi Müdürü Şükrü Tur konu hakkında bilgi verdi. Tur şöyle konuştu: “Şu anda sayaç takması gereken 56 yer vardır. Bizim önceliğimiz 38 tanesidir. Çünkü Afgazjet’ten alıyoruz diyerek kendi kuyularını kullanmadıklarını belirtiyorlar. Yaptığımız denetimlerde gerçektende kapalı olduğunu gördük.” dedi.
Termal tesislerin sayaç takma konusu görüşülürken söz alan MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, öğrendiğine göre Gazlıgöl havzasında jeotermalin kuruma noktasına geldiğini ifade etti. Ertürk, “Genellikle Yaylabağı’nda ki tesislerin beslenmesiyle Gazlıgöl’deki tesislerde sıkıntı yaşandığını duydum. Buna dikkati çekmek istiyorum. Bu hususta yaptırım uygulayabilecek isek önem verilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.” dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, yol yapımı konusunda ki talepleri yorumladı. Merkezi hükümetle bölgeler arası gelişmişlik seviyesine yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. Toy, “Nerede geri kalmışlık varsa orada ekonomik hareketliliği hızlandırmak için çalışılıyor. Bizde ilimizde ilçeler arasındaki gelişmişlik seviyesini homojene etmek için canla başla çalışıyoruz. 1980’li yıllarda ilçe olmuş ilçelerimizde nüfus azlığı sebebiyle yatırım bütçesinden pay alma noktasında biraz sıkıntı var. Bunlar Kızılören, Evciler, Başmakçı, Hocalar, Çobanlar ilçelerimizdir. Bizim buralarda önceliğimiz su, yol ve kanalizasyondur. Bunları götürmek için canla başla çalışıyoruz. Bu hizmetler zamana yayılarak, öncelik sırasına göre tamamlanacaktır. Bizim meclisimizden beklentimiz yol, su, kanalizasyon yatırımları için gerçekçi öncelik sırasına göre yapılırsa, ihtiyaçları ekonomik bir şekilde karşılarız.” diye konuştu. Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı gazeteniz Kocatepe’de…

DİĞER VİDEOLAR